Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par Magnat | Högtalare | Ljudfokus.se
Spara
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (995S507B)

Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
16990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 995S507B
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Magnat Signature 507 är en otroligt välljudande och stilfull golvhögtalare, som stoltserar som flaggskeppet i Signature 500-serien. Med en tidslös design och avancerat teknik har tyskarna skapat en högtalare som utmärker sig i prisklassen, och faktiskt en bit uppåt i klass med! Detta är en 4-vägs konstruktion, där man jämfört med lillebror har ett dedikerat mellanregsiter och dubbla, dedikerade baselement. Det ger modellen både mer närvaro och kraft till ljudet. Med en känslighet på fina 92 dB kräver de mindre antal Watt för att spela på, vilket ger utrymme för dynamik. Men givetvis växer de med en större förstärkare. De lämpar sig lika bra för musik som för film, gärna större rum. 

  • Signature 500-seriens välljudande flaggskepp
  • Klippel-optimerade 170 mm mellanregister/baselement
  • Hi-Res Audio-certifiering med ett omfång upp till 53 kHz
  • Bi-wire/bi-amp terminal

Signature 500-serien
Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Signature 500-serien lägger sig - tillsammans med Signature 900 - under den rosade och omtyckta Signature 1100 som verkligen gett sina lyssnare smak på hur finsmakande High End kan låta. Serien är den naturliga ersättaren till Shadow-serien, men med en del teknik hämtad från sina storebröder har man vidareutvecklat tekniken, och Signature 500 vänder sig till audiofilen som i lika hög grad uppskattar att avnjuta musik eller film i sweet-spoten, men som har en lite stramare budget. En instegsbiljett till den audiofila världen kan man kalla det.
Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - har tillsammans med sitt team skapat en serie högtalare med en attraktiv prislapp, vars teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Dubbla diskanter, dubbelt så bra?
I Signature 500 finner vi en diskantplatta där dubbla diskantmembran huserar. Denna tekniken känner vi igen från den mer exotiska Signature 1100-serien. Här spinner Magnats ingenjörer viadre på konceptet med med dubbla fmax Signature-domar. Nederst finner vi en 30 mm dome som med sin breda upphängning får en större slaglängd jämfört med en konventionell diskant. Detta bidrar till att diskanten får ett bredare omfång neråt i frekvens, som inverkar på en snabbare och mer spänstig återgivningen. Brytningen mellan mellanregistret och diskanten ligger på 2.8 kHz. 
Betydligt högre uppåt i frekvensområdet - vid 17.5 kHz - tar en 20 mm dome över handlingen, och som ger en mer perfekt omni-direktionell ljudfördelning som sträcker sig upp till hela 53 kHz. Så högt upp hör inte det mänksliga örat, men faktum är att detta inverkar positivt på det vi hör, då det finns övertoner i musiken. 
Rejäla neodymium-magneter ger låg distorsion och rejält med dynamik till ljudet. 

En bra pappkon kan låta magiskt bra
I mellanregister- och basområdet förlitar man sig på behandlade pappkoner, som samlirar övertygande fint tillsammans med diskanterna. Med ventilerade talspolar får man en effektiv kylning och därmed ökad livslängd när volymen kliver uppåt. Klippel-optimerade elementlösningar har man tagit prestandan till en ny nivå i prisklassen. Korgarna är tillverkade i metall för att minimera färgningen på återgivningen.

Övriga detaljer
På baksidan finnes deras Airflex-port med rundade mynningar, som hanterar större luftflöden utan att skapa blåsljud. 
Delningsfiltret är amplitud- och fasoptimerat (kallat APOC) med en branthet på 24 dB/oktav och uppbyggda med - för prisklassen - förstklassiga komponenter.
Samtliga modeller, förutom centerhögtalaren (och subwoofern såklart) har bi-wire/bi-amp terminaler med rejäla skruvanslutningar, som hanterar både grövre, naket högtalarkablage eller banan/spadpluggar.

Tidslös design
Kabinettet är uppbyggt med E1-MDF paneler och tillverkas i svart ask eller moccafinish på sidorna, där man direkt lägger ögonen på den läckert pianolackade frontpanelen på den svarta modellen, alternativt den grått satinlackade fronten på moccaupplagan. Magnats ingenjörer har verkligen förstått att en högtalare skall inte bara låta tilltalande - den ska även smälta in i ett modernt hem med en elegant och tidslös design. 

"This is a speaker that will win almost everyone over when played briefly and it will draw just a few comparisons when listened to for an extended period. Magnat’s speaker produces an agile, grand and poised performance that is perhaps a little dramatic. With an outstanding tonal coordination, it exhibits universal virtues and captivating rhythms"
Stereo

"With the Signature 505, Magnat has created a real hit in the under 500 Euro class (per piece). This speaker sounds precise and fullbodied at any volume, the 505s never run out of air. The workmanship of the just 93 centimeter high cabinet is excellent and pleasing to the eye. I really liked the sound in all genres - from classical to blues to metal. Anyone looking for a real all-rounder at an attractive price is very well equipped for all occasions with the Signature 505 from Magnat"
Lite-Magazine, som testade lillebror S-505 (numer utgången modell)

Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Konstruktion: 4-vägs, basreflex
Bestyckning: 20 mm diskant, 30 mm diskant, 170 mm mellanregister, dubbla 170 mm baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 23 - 53.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 200 Watt, Peak: 350 Watt
Impedans: 4-8 Ohm
Känslighet: 92 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Delningsfrekvens: 400 Hz, 2.800 Hz, 17.500 Hz
Färg: Svart
Mått: Inkl. fötter: 286 x 1070 x 332 mm (B x H x D) , Kabinettet: 205 x 1030 x 332 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 18.8 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Magnat MR780 & Signature S507 Stereopaket
Ett välljudande och spelglat...
26998 kr
Magnat Signature S507 Högtalarpaket Hemmabio 5.1 Svart
Signature 500-seriens modeller &#...
31998 kr

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BW-OFC250R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med...
1999 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4S, isblå skärmad högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
104 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Magnat Signature 507 golvhögtalare, svart par
En otroligt välljudande och ...
16990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4S, isblå skärmad högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm² sam...
104 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BW-OFC250R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med...
1999 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4S, isblå skärmad högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
104 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.