Köp Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart på Ljudfokus.se!
Spara
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart i gruppen Vinyl / Vinylspelare hos Ljudfokus.se (995MTT990C)

Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart

Erbjudandet gäller t.o.m:
12990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 995MTT990C
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart

Produktinformation

Magnat MTT990 är en genomtänkt och förstklassig skivspelare för den krävande lyssnaren. Den direktdrivna konstruktionen har stöd för 33, 45 och 78 varvs skivor, och från fabrik sitter det en förmonterad AT95e-pickup från Audio Technica. En 10" J-formad tonarm ger ett mer exakt spårningsvinkel och den gedigna uppbyggnaden märks på spelarens vikt, 11 kg. För att få ut maximalt ur konstruktionen rekommenderas ett pickupbyte starkt.

 • Direktdriven skivspelare för 33, 45 och 78 varvs skivor
 • Förmonterad Audio Technica AT95 MM-pickup
 • J-formad 10" tonarm ger en mer exakt spårningsvinkel
 • Gedigen konstruktion med plint i pianolackad MDF
 • Dammlock medföljer


Tyska Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Man har främst skapat sig ett aktat namn för sina välljudande högtalarkonstruktioner, men faktum är att flertalet av deras duktiga ingenjörer själva föredrar att spela upp musik hemma via det analoga mediat. Så att utveckla en förstklassig skivspelare låg dem varmt om hjärtat. 

Magnats första skivspelare är en förstklassig konstruktion
MTT990 är således Magnats allra först skivspelare, och med högt ställda krav så har man skapat en spelare som riktar sig till likasinnade människor. 
Disskutionen är het kring om rem- eller direktdrift är den bästa principen, och nästan lika gammal som skivspelaren själv. Magnat hävdar att en direktdriven skivspelare låter mer dynamiskt när konstruktionen är rätt, då den har bättre synkronisering. Nackdelen är den högre produktionskostnaden, då motorns placering i konstruktionen gör att den måste vara jämnare i sin drift och uppbyggnaden blir därmed mer komplex.
Magnat har uppnått något speciellt med sin MTT990, då den quartz-kontrollerade direktdrift och prislapp ger den ett pris/prestandaförhållande som är rätt unikt. Man har funnit en underleverantör som tillverkar en motor med nästan perfekt synkronisering (<0.08 %) och ett enormt vridmoment på 2.2 kgf/cm. Dessutom kan den spela upp både de mer förekommande 33 och 45 varvs skivorna, men även 78 varvs. 

Skivtallrik i ett speciellt material
12-tums tallriken är tillverkad i ett speciellt plastmaterial (POM), som är erkänt för sin höga vridstyvhet och vars resonansbeteende liknar vinylskivans! Man har alltså medvetet valt att inte nyttja aluminium eller akryl som vissa andra tillverkare. Tallriken väger 1.9 kg och detta är frammätt och har utformats specifikt för att få den mest exakta driften tillsammans med motorn. Dessutom har Magnat valt att integrera quartz-styrning för att säkerställa en exakt synkronisering. Detta eliminerar behovet av externa enheter med hastighetsjustering.
Man har valt att skicka med en filtmatta, som är valfritt att använda. Denna kan även bytas till en korkmatta (tillval). Detta helt efter gemene mans eget tycke och smak.

Resonanser är ett minne blott
Då Magnat är en otroligt duktig högtalartillverkare har man den bästa teknologin till förfogande. Tittar man på en högtalare så är kabinettet en stort bidragande del till hur elementen presterar. Det gäller att minimera vibrationer och resonanser. Det är exakt samma sak med en skivspelare, där resonanser i konstruktionen måste elimineras så att den känsliga nålen kan hämta upp informationen ur skivspåret med högsta precision. 
Chassit i MTT990 är tillverkat i massivt MDF, som är både starkt och tungt och ger optimala förutsättningar för motorn. Allting vilar på, av en underlevernatör, specialtillverkade fötter med hög vibrationsdämpning - helt efter Magnats krav. 

J-formad tonarm
Inte ens tonarmen är en konventionell konstruktion, där Magnat har sett över flera detaljer för att uppnå de högt ställda kraven. Här finner vi en J-formad design på 10-tum, som ger en bättre spårningsvinkel. Tonarmsröret är tillverkat av speciallegerad aluminium, med inre dragna kablar i högren koppar från den japanska specialisten Mogami.
Tonarmen har fyra lager i rostfritt stål i en speciell kardanupphängning för att få rätt horisintell vinkel. Vill man byta pickup så kan man justera dess VTA (Vertcial Tracking Angle). Tonarmskalet med bayonett-fattning gör ett byte av pickup till en lek. 
Magnat har här valt att förmontera en Audio Technica AT 95E MM-pickup, så att man snabbt kommer igång med uppspelningen.
Konstruktion av MTT990 kan dock så otroligt mycket mer, vilket ger stora möjligheter att hotta upp ljudet via ett byte av pickup.

"Magnat has hit the spot with the MTT 990 – a full package inclusive of a very good tone arm and a good cartridge"
Lowbeats med betyget ´outstanding´

"The segment in which the MTT 990 plays is an attractive one. In terms of sound its position is clearly beyond the typical entry-level turntables, even way beyond. Usually this amount of quality costs two to three times as much"
Trend Dokument

"Magnat’s strong and high-quality entry into the turntable market: finally an affordable direct drive turntable that looks as good as it sounds. The Magnat sounds as it looks: solid, sturdy and massive"
LP

 • Wow & flutter: <0.08 % (33 rpm)
 • Signal/brus ratio: >72 dB
 • Vridmoment: >2.2 kgf cm
 • Överhängning: 15.3 mm
 • Offset vinkel: 21.4 °
 • VTA: 6 mm
 • Spårningsförmåga, justering: 0 – 40 mN
Tyska Magnat ingår i den amerikanskägda koncernen Audiovox och är ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner. Med sin spjutspetsteknik, innovativa idéer och sitt moderna formspråk har de idag en repetoar som minst sagt är imponerade. Produkterna utmärker sig i klassen och recensenter talar väldigt gott om dem i sina tester.

Specifikationer

Typ: Direktdriven
Utförande: Stöd för 78 varv
Hastigheter: 33 varv , 45 varv , 78 varv
Utgångar: 1 x stereo RCA
Färg: Svart
Strömförbrukning: <0.5 Watt (standby)
Mått: Dammlock nere: 450 x 162 x 367 mm (B x H x D) , Dammlock uppe: 450 x 412 x 412 mm (B x H x D)
Vikt: 11 kg

Rekommenderade tillbehör

Music Hall Aztec Mat, korkmatta
En korkmatta ger mer välljud...
990 kr
Köp
Info
Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 1400 kr
Ortofon 2M Black Plug´n´Play mkII, MM-pickup för vinylspelare
Detta är 2M-seriens toppmode...
7990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Magnat MTT990 vinylspelare med AT95e-pickup, svart
Detta är en direktdriven vin...
12990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare, 0.6 meter
Detta är en förstklassig och välljudane sig...
1400 kr
Köp
Info
Vincent PHO-701 rörbestyckat RIAA-steg med ECC82 & USB för vinylspelare, svart
8990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Music Hall Aztec Mat, korkmatta
En korkmatta ger mer välljud...
990 kr
Köp
Info
Norstone Jura RCA ljudkabel för vinylspelare
Detta är en förstklassi...
fr. 1400 kr
Ortofon 2M Black Plug´n´Play mkII, MM-pickup för vinylspelare
Detta är 2M-seriens toppmode...
7990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.