Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par Klipsch | Högtalare | Ljudfokus.se
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par i gruppen Kampanj / Helgkampanj / Högtalare hos Ljudfokus.se (288R620F)

Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par

9990 kr / 7490 kr
Du sparar 2500 kr
Artnr: 288R620F
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par
Klipsch R-620F golvhögtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch R-620F är en Reference-seriens mittersta golvmodell, vars grymma känslighet på 96 dB gör den till en tickande bomb som väntar på att explodera. Upplösning och dynamik på en egen nivå i klassen, där hjärtat i konstruktionen är deras beaktade horndiskant, som spelar tillsammans med dubbla 6.5" element. Jämfört med föregångaren R-26F har man genomarbetat det mesta till ännu högre ljudperfektion.

  • Spelglada golvhögtalare med 96 dB i känslighet
  • Hornladdad Tractrix-diskant med aluminium-membran och LTS-upphängning
  • Dubbla, högeffektiva 6.5" element med IMG-koner
  • Oval basport med Tractrix-laddning

You can buy happiness. Its copper and black.
Den amerikanske hornpionjären Klipsch har släppt 2018 års generation av Reference-serien. Förändringarna är både kosmetiska men framför allt ljudmässiga, där man näst intill startat om från helt ny kula och designat om sin nya högtalarserie. Som brukligt när Klipsch släpper något nytt så är skillnaden inte subtil utan rätt rejäl. Dagens generation av Reference är finslipad till max.

Man nyttjar samma materialval till elementen, men de är vidareutvecklade till större perfektion. De hornkopplade diskanterna har fått både en större Tractrix-hornmun och en ny fasplugg. Upphängningen har en teknik som utvecklades i samband med deras High End-serie Palladium, kallad LTS (Linear Travel Suspension). Nytt är integrationen av Kapton till upphängningen, som är ett oerhört lätt och styvt material. Allt detta tillsammans ger ett diskantmembran som kan spela både mer upplöst, klart och med lägre distorsion.

Samtliga av modellerna i Reference-serien är rena 2-vägs konstruktioner. Sedan alla generationer tillbaka - även när dagens Reference hette Synergy och Icon - så har Klipsch förlitat sig på element med IMG-koner (Injection Molded Graphite). Detta är element som spelar exemplariskt till en överkomlig produktionskostnad. Man har uppnått både en lätt kon (för en snabb återgivning) samtidigt som den är styv (för en enastående fin basprestanda). Elementet tar alltså på sig arbetsuppgiften med stort ansvar. I en 2-vägs konstruktion får elementet egentligen dubbla uppgifter där det både ska kunna återge en kraftfull och djup bas samtidigt som separationen skall vara tillräckligt hög för att matcha övergången till horndiskanten på ett övertygande sätt. Om Klipsch har lyckats med detta? Tja, vad tror du själv?!

Pissing of the neighbors
En hornladdad diskant har en fruktansvärt fin upplösning och dynamik som få konkurrenter matchar. Men detta gör att kräven blir ännu större på baselementen. Klipsch utvecklade en ny basport-teknik till förra generationen av den finare Reference Premiere-serien, som nu har integrerats till dagens Reference. Porten har en speciell mynning för att hantera rikliga mängder med luftflöden och är perfekt avstämda med kabinettets volym. Döpt till Tractrix-port så förmår Reference-modellerna att flytta ännu mer med luft. Något som skapar en ännu större livekänsla till ljudet, men till grannarnas stora förtret.

Modellerna har fått ett slankare formspråk med magnetfästa griller och en mer reptålig, texturerad vinylfolie.

"Det är svårt att inte imponeras av färgstarka och atletiska Klipsch. Här är det pang på med stadig kontroll och riktigt tryck i anslagen! De är attackvilliga och högexplosiva och levererar musiken med ett så uppkäftigt framåtdriv och råstyrka att man har svårt att värja sig! Ja, bredbenta och mustiga partylådor som kan spela bedövande starkt utan att tappa fattningen. Men inte bara, för högtalarna är mer raffinerade än så. Här finns inte bara både klarhet och tydlig detaljskärpa utan också fyllig men väl sammanhållen klang som kan tävla med vilken som helst av de övriga. Tror man att horn måste låta gapigt, lär det klangfulla, balanserade ljudet komma som en chock och Klipsch är kanske den i testet som bäst kan excellera i både mangel och finlir"
Hifi&Musik Mannen med en egen filosofi. Arvet lever vidare.
Paul W. Klipsch grundade sin firma år 1946 i Hope, Arkansas vid lanseringen av den idag legendariska, fullt hornladdade Klipschorn lanserades - som än idag finns i produktion! Paul´s filosofi var att kunna återskapa livemusik via en högtalare. För att uppnå detta, när det begav sig, fick man förlita sig på (effektsvaga) rörförstärkare och stora högtalare med hornladdning. Ett känt citat från Paul är: "What the world needs is a good 15 Watt amp" 
Detta smarta geni till man höll genom sin livstid på hela 18 patent - dock tillhörde inte alla audio. På senare år blev Paul också en pionjär, då han som hittills enda medlem från hifivärlden blivit invald till "Science and Engineering Hall of Fame", där han delar celebert sällskap med två andra medlemmar - inga mindre än Alexander Graham Bell och Thomas Edison!
Paul lade sin tro till fyra grundfilosofier vid skapandet av en högtalare, något som Klipsch även idag, många år efter Paul´s bortgång, anammar. 

  • Ju högre verkningsgrad, desto lägre distorsion - mindre behov av effekt ger lägre rörelse på högtalarelementen
  • Större dynamikomfång uppnås genom den höga verkningsgraden
  • Hornets kontrollerade spridning minimerar rumsreflektioner
  • En rakare frekvenskurva upplevs tack vare den kontrollerade spridningen

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" hornladdad aluminium LTS-diskant, dubbla 6.5" IMG-baselement
Frekvensomfång: +/-3 dB: 38 - 21.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 400 Watt, RMS: 100 Watt
Impedans: Kompatibel med 8 Ohm
Känslighet: 96 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 2.000 Hz
Färg: Svart
Mått: 240 x 1017 x 386 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 18.6 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Pioneer SX-N30AE & Klipsch R-620F, stereopaket
Klipsch golvhögtalare bjuder...
12498 kr (15880 kr)
Yamaha R-N602 & Klipsch R-620F, stereopaket
Ett grymt välspelande och sp...
13498 kr (16680 kr)
Klipsch R-620F högtalarpaket 5.2, svart
Ett rejält och välljuda...
17998 kr (22450 kr)
Onkyo TX-NR696E & Klipsch R-620F högtalarpaket 5.2
När Onkyo och Klipsch st...
22998 kr (30440 kr)

Rekommenderade tillbehör

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
80 kr
Valhalla Technology VT-Feet 15, 8-pack dämpfötter
Ett 8-pack dämpfötter a...
450 kr

Du har nyligen tittat på

Klipsch RP-500C centerhögtalare, valnöt
En grymt välljudande centerh...
5490 kr
Klipsch T5 Sport, in-ear hörlurar med Bluetooth vita
"Sportupplagan" av de omtyckta T5...
1290 kr (1490 kr)
Klipsch RP-8060F Dolby Atmos-golvhögtalare, svart par
Den stora golvhögtalaren i 2...
29990 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
80 kr
Valhalla Technology VT-Feet 15, 8-pack dämpfötter
Ett 8-pack dämpfötter avsedda för ett par h...
450 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.