Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer Klipsch | Högtalare | Ljudfokus.se
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (288R115SW)

Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer

9990 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Artnr: 288R115SW
1 Omdömen
Lagerstatus:
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer
Klipsch R-115SW, aktiv subwoofer

Produktinformation

Klipsch R-115SW är en aktiv subwoofer - bestyckad med ett tilltaget 15" subbaselement - som med sin extremt höga känslighet kan flytta stora mängder med luft. Med 400 Watt i baken från förstärkeriet kan den här basen peaka i sanslösa 122 dB (@30 Hz)!

  • Aktiv subwoofer med en 15" Cerametallic-kon
  • 400 Watt (RMS) slutsteg med BASH-teknik
  • Spelar ner till 18 Hz
  • Väger in på 34.2 kg

R-115SW är toppmodellen av aktiva subwoofers i Reference Premiere-serien, och är tänkt att vara baskomplement till ett par RP-280F för dig som gillar att basen ska kännas, och slå hårt.
Den här basen är en given ingrediens till hemmabion, men Klipsch har sedan många år tillbaka även skämt bort sina basägare med att ha ett riktigt trevligt musikljud med, trots det extrema bestyckningen.

Byggkvaliteten finns det inget att invända mot. Basen väger över 34 kg, där det 15" stora elementet har en Cerametallic™-kon - en struktur som förknippats med Klipsch Reference-serie sedan starten på sent 90-tal - vilket består av anodiserad aluminium, som ger ett snabbare impulssvar och högre styvhet. Magnetstrukturen är en starkt bidragande orsak till lådans vikt, medans förstärkeriet är det motsatta. Det 400 Watt starka steget är nämligen uppbyggd med BASH-tekniken, något som Klipsch anammat sedan många år tillbaka, och påminner mycket om den digitala, och kostnadseffektiva digitala förstärkaren. 

What's shakin'?
Klipsch är verkligen mästarna på att utveckla högeffektiva baselement. Ett krav när sparringpartnern är en hornladdad diskant. En typisk Klipsch-högtalare har en verkningsgrad som är närmre 100 dB. Konkurrenterna kan glömma att deras baslådor hänger med i svängarna när ett par Klipsch börja sjunga. Klipsch egna baslådor sjunger gärna med, och tillsammans bildar de en duo som kan flytta brutala mängder luft med minimal distorsion. Du ska nog ta och titta på favoritfilmen en gång till.

"R-115SW är större rent fysiskt och mer platskrävande än övriga testdeltagare, men sparkar också ifrån sig hårdare. Den kraftiga 15-tummaren kan flytta så mycket luft att basåtergivningen blir en fysisk upplevelse: du kan bokstavligt talat känna trycket i kroppen. På samma gång är basen tillräckligt precis och snabb för att spela naturtroget med både film och musik. För den som har plats och vill ha riktig värsting-bas kan vi tryggt rekommendera Klipsch R-115SW. Glöm bara inte att spika igen alla fönsterluckor, varna grannarna och skruva fast allt lösöre innan du trycker på Play!"
Ljud&Bild mars 2016 med stämpeln ´Bäst i test´

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: Aktiv subwoofer, basreflex
Variabel delningsfrekvens: 40 - 160 Hz
Bestyckning: 15 tum
Förstärkareffekt: 400 Watt (RMS) , 800 Watt (peak)
Frekvensomfång: 18 - 125 Hz Hz
Anslutning: LFE in , Line in , WA-2 port för trådlös mottagning
Funktioner: Auto on/off , Fasvippa 0/180 , Volymreglering
Färg: Svart
Strömförbrukning: Standby: 0.5 Watt
Mått: 495.3 x 546.1 x 566.4 mm (B x H x D)
Vikt: 34.2 kg

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 4-pack, 28-50 kg för subwoofer & centerhögtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
148 kr
Köp
Info

Tillbehör

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.