Köp Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Spara
Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Utomhushögtalare hos Ljudfokus.se (288AW650B)

Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par

Erbjudandet gäller t.o.m:
4980 kr
 
Artnr: 288AW650B
2 Omdömen
Lagerstatus:
Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par
Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par
Klipsch AW-650 utomhushögtalare, svart par

Produktinformation

Klipsch AW-650 är en spelglad och välljudande utomhushögtalare, som omvandlar uteplatsen till ett mindre diskotek. Högtalaren är bestyckad med ett tilltaget 6.5" element med frontmonterade basportar, samt deras erkända diskant med hornladdning. Här talar vi om en konstruktion med en suveränt hög känslighet på hela 95 dB. Det målbara kabinettet är UV-resistent och vattentätt, och elementen skyddas av ett rostfritt aluminiumgaller. Via det medföljande och vinklingsbara C-formade stålfästet kan högtalaren monteras antingen vertikalt eller horisontellt, beroende på dess miljö. Detta är en sann partyspridare till sommarfesterna! 

  • Hornladdad högtalare för utomhusbruk
  • 90x90˚ Tractrix-hornladdad titanium-diskant och 6.5" baselement med IMG-kon
  • Målbart, UV-resistent ABS-kabinett med rostfritt aluminiumgaller
  • Hög känslighet och effekttålighet
  • Säljes i par!

Amerikanska Klipsch behöver knappast någon presentation. Detta är en av de större aktörerna i världen vad gäller tillverkning av förstklassiga och prisvärda högtalare. Deras nisch sedan 1940-talet har varit hornladdningen och dess tekniska fördelar. Den här tekniken har man aldrig övergivit utan snarare vidareutvecklat genom åren. 

I deras AW-serie finner vi tre modeller, beroende på hur stor spelyta som skall täckas och vilka krav som ställs i basregistret. En detalj värd att tänka på vid installationen är att diskanterna med Tractrix-hornladdning har en kontrollerad spridning på 90x90, vilket kan innebära att man behöver vinkla högtalaren en bit mot en specifik lyssningsplats. Detta för att få bäst klarhet i ljudbilden.  

AW-650 är toppmodellen i serien och har givetvis begåvats med deras hornladdade och högupplösta titanium-diskant, som vi känner igen från deras Reference Premiere-högtalare för hemmabruk inomhus. Tillsammans med ett effektivt 6.5" element får vi en skapelse som har hela 95 dB i känslighet. Tillsammans med en kontinuerlig effekttålighet på 85 Watt så kan den här modellen spela starkare än det mesta motsvarande på marknaden.
Den höga känsligheten gör att behovet av förstärkareffekt minskas drastiskt, så även mindre förstärkarmodeller kan hantera de här högtalarna på ett föredömligt sätt, även om det givetvis blir mer kontroll och pondus med en större variant.
Merpart av konkurrenterna på marknaden ligger runt 3-6 dB lägre i känslighet och det innebär att man måste ha upp till 4 gånger mer förstärkareffekt för att spela på exakt samma ljudnivå som Klipsch. Det är en viss skillnad, minst sagt!

Kabinettet i AW-modellerna är tillverkat i UV-beständig och vattentät ABS-plast, vilket ökar livslängden på högtalaren. Man kan dessutom måla om kabinettet om man önskar att ha högtalarna i en specfik färg för att matcha inredningen på ett föredömligt sätt. Grillen, som skyddar elementen, är tillverkad i rostfritt aluminium.
Ett par AW-650 kan täcka en anständig spelyta, men för bästa effekt till den större uteplatsen är att ha två par som fördelar ljudet mer effektivt.

Klipsch grundades av en halvgalen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch lanserade 1946 den kultförklarade Klipschorn. Sedan dess har man erbjudit marknaden högtalare med hornladdning som bjuder lyssnaren på en fantastisk spelglädje och dynamik - egenskaper som lämpar sig lika bra för både Hifi och Hemmabio. I Klipsch enorma produktsortiment finner du garanterat vad du söker.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex, utomhushögtalare
Typ: Passiv högtalare
Utförande: Väggmontering
Bestyckning: 1" titanium-diskant, 6.5" IMG-mellanregister/baselement
Frekvensomfång: ±3 dB: 70 - 20.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 85 Watt; Peak: 340 Watt
Impedans: 8 Ohm
Känslighet: 95 dB
Färg: Svart
Mått: 241 x 381 x 279 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 4.1 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-seriens högtalarkabla...
32 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Proson Arctic SC2x2.5 mm² vit högtalarkabel, lösmeter
Svensktillverkade Proson Arctic-s...
32 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.