Köp iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare på Ljudfokus.se!
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare i gruppen Förstärkare / Hörlursförstärkare & DAP-spelare hos Ljudfokus.se (880ZENCANSI)

iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare

3690 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Artnr: 880ZENCANSI
0 Omdömen
Lagerstatus:
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare
iFi Audio Zen CAN Signature HFM hörlursförstärkare

Produktinformation

iFi Audio Zen CAN Signature HFM är en upphottad version av en redan fantastiskt produkt, som konstruktions- och ljudmässigt är anpassad för Hifimans hörlurar främst i 400 och 500-serien, där den omtyckta Sundara är inkluderad. Därav att man har "HFM" angivet i produktnamnet. Man har också optimerat komponentvalet för att lyfta återgivningen till en högre nivå. Formatet är stilfullt, enkelt och kompakt och delar samma design och låda som syskonen Zen Blue och Zen DAC - en smart detalj som bidrar till att man minimerar tillverkningskostnaderna. Här finner vi diskreta klass A-kretsar med specialdesignade OP-förstärkare och Panasonic OS-CON kondensatorer som man vanligtvis finner i produkter över 10.000 kronor! Detta är en mycket drivstark hörlursförstärkare som även hanterar mer tungdrivna hörlurar på ett imponerande sätt, och ger 15.2 Volt vid 600 Ohm vid balanserad drift.

  • Kompakt och kritikerrosad hörlursförstärkare i ZEN-serien
  • Diskret klass A-teknik som härstammar från iFi’s flaggskepp Pro iCAN
  • Äkta balanserad kretslösning med en uteffekt på 1.600 mWatt (32 Ohm)
  • ActivEQ kompenserar "brister" i frekvensgången hos Hifiman-hörlurar (kan stängas av)
  • Justerbar gain i fyra olika lägen för optimal hörlursmatchning (0, 6, 12 och 18 dB)
  • Kan även brukas som ett högklassigt försteg
  • Levereras som standard med en iPower nätdel

Zen CAN Signature från iFi Audio tillhör den mycket omtyckta och rosade ZEN-serien, som prisats för sina högpresterande produkter till högst överkomliga priser. 
Trots den blygsamma prislappen är detta en mycket påkostad och genomtänkt produkt, där det inte alls hade höjts på ögonbrynen om priset legat i en helt annan klass. Det hade kanske rent ut sagt varit mer förtydligande till vad du får i återgivning!?
Det är nog risk att iFi inte riktigt har koll på hur många utmärkelser man tagit emot för sina Zen-produkter, för att inte tala om hur mycket lovord enheten fått i tester världen runt. 

ActivEQ för Hifiman
Zen CAN Signature har på frontpanelen en omkopplare mellan "HFM" och "XSpace". Hela kretsen och dess funktion har man döpt till ActivEQ. Genom att kombinera aktiva och passiva komponenter så har man skapat en specifik EQ-kurva som är anpassad för Hifiman´s hörlurar - främst modellerna i 400 och 500-serien - men det kan även funka väldigt bra för andra fabrikat med. Detta sker helt i den analoga domänen utan att tillföra något brus eller distorsion. Tanken är att man skall förbättra djupbasomfånget samt ge ett lite mer direkt ljud i mellanregistret. Vilka av Hifiman´s lurar det funkar bäst för ser du bland produktbilderna.
Slår man av ActivEQ så får man en mer jämn och balanserad återgivning i själva Zen CAN Signature, vilket gör den bättre lämpad för alla av markandens övriga hörlursfabrik. Viktigast är att hörluren är av bra kvalitet för att få ut den fulla potentialen ur grejerna.
XSpace ger - som namnet indikerar - mer space och breddar ljudbilden, i syfte att det mer skall påminna om att lyssna på ett par högtalare som står placerade i ett rum. 

PowerMatch
Hörlursförstärkaren har också en omkopplare där man har fyra olika gain-lägen. Använder man "0 dB" så får man en låg brusnivå tillsammans med in-ear hörlurar, medans att öka gainen i 6 dB-steg uppåt gör att man får ut det mesta från lite "tuffare" hörlurar så att man får en optimal drivning och ett bättre dynamiskt headroom.

Själva kretslösningen i ZEN CAN Signature har uppgraderats med högkvalitativa komponenter som Panasonic OS-CON och Elna Silmic II kondensatorer för att höja prestandan ytterligare en nivå mot den vanliga ZEN CAN. Detta är komponenter som man vanligtvis finner i avsevärt dyrare enheter, oftast på fel sida om 10.000 kronors-strecket!
Kretslösningen har omarbetats för att garantera korta och direkta signalvägar för att bibehålla integriteten i i signalen. Resultatet blir ett livligare sound med mer detaljer.

Något som är väldigt ovanligt i den mer överkomliga prisklassen är de balanserade utgångarna, här i form av 4.4 mm Pentaconn-anslutningar på baksidan, där man kan koppla vidare signalen till en förstärkare eller ett par aktiva högtalare. Givetvis finns även de hederliga RCA-anslutningarna.

"The robust all-metal construction, visual appeal, a dark background with a high amount of dynamic range with an uncanny ability to extract subtle nuances from recordings along with the improvements over what was already good all together gives me more than one reason to recommend the HFM box set"
Headfonics


Specifikationer

Förstärkareffekt: Balanserat: 600 mW (3 V, 16 Ohm), 756 mW (5.1V, 300 Ohm), 385 mW (15.2V, 600 Ohm) , Obalanserat: 1.000 mW (4 V, 16 Ohm), 196 mW (7.6V, 300 Ohm), 98 mW (7.6V, 600 Ohm)
Frekvensomfång: -3 dB: 10 – 200.000 Hz
Gain: 0 dB, 6 dB, 12 dB, 18 dB
Ingångar: 1 x 3.5mm stereo , 1 x 4.4mm Pentaconn , 1 x stereo RCA
Utgångar: 1 x 4.4mm Pentaconn (hörlursuttag) , 1 x 4.4mm Pentaconn (line) , 1 x 6.3mm (hörlursuttag)
Signal/brus förhållande: 122 dB (balanserat)
Distorsion: 0.0066 % (balanserat), 0.0058 % (obalanserat)
Strömförbrukning: 12 Watt (max), 0.5 Watt (tomgång)
Mått: 160 x 35 x 117 mm (B x H x D)
Vikt: 0.85 kg

Rekommenderade tillbehör

iFI Audio Pentaconn 4.4 ljudkabel, 0.3 meter
Detta är en stereokabel avse...
850 kr
Köp
Info
Supra Dual-RCA ljudkabel
Detta är en prisvärd te...
fr. 449 kr (fr. 575 kr)

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

iFI Audio Pentaconn 4.4 ljudkabel, 0.3 meter
Detta är en stereokabel avsedd för iFi Audio...
850 kr
Köp
Info
-22%
Supra Dual-RCA ljudkabel, 0.5 meter
Detta är en prisvärd testvinnare och en utsö...
449 kr (ord. 575 kr)
Köp
Info

Tillbehör

iFI Audio Pentaconn 4.4 ljudkabel, 0.3 meter
Detta är en stereokabel avse...
850 kr
Köp
Info
Supra Dual-RCA ljudkabel
Detta är en prisvärd te...
fr. 449 kr (fr. 575 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.