Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur Hifiman | Hörlurar | Ljudfokus.se
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur i gruppen Hörlurar / Over-ear hos Ljudfokus.se (8803017)

Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur

5290 kr / 3890 kr
Du sparar 1400 kr
Artnr: 8803017
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur

Produktinformation

Hifiman Sundara är en förstklassig hörlur med magnetostat-teknik, som tar musiken till nya svävande nivåer. Modellen ersätter den extremt rosade HE-400i, och här har fått till en banbrytande förbättring. Membranet i Sundara är 80 % tunnare (!) och detta resultaterar i ett större frekvensomfång samt en snabbare och mer detaljerad återgivning. Likaså har man försett luren med ett mer hållbart 3.5 mm uttag. Impedansen ligger på 37 Ohm, vilket gör den hyfsat lättdriven, men mest rätt kommer de tillsammans med en kvalitativ hörlursförstärkare.

  • Hörlur med magnetostatiska element
  • Öppen konstruktion
  • 80 % tunnare membran än föregångaren
  • 1.2 meters kabel med 3.5mm kontakt (6.3mm adapter medföljer)

Unna dig en avkopplande stund i soffan
Tänk dig att du precis kommit hem efter en lång arbetsdag. Du har ätit en god bit mat och tagit en värmande dusch. Vad vore bättre att koppla av och varva ner dagen än att lägga sig en stund i soffan och avnjuta lite god musik?
Här kommer Hifiman´s kritikerrosade magnetostat-hörlurar Sundara in i bilden, vars öppna konstruktion är lika öppen i ljudbilden. En mer korrekt, neutral och detaljrik hörlur är svårt att hitta i prisklassen, och en bra bit uppåt med för den delen!

En mer lättdriven konstruktion
Sundara har en uppbyggnad och teknologi - själva stommen - som i mångt och mycket är baserad på värstingmodellen HE-6. Jämfört med dess föregångare HE-400i så har man lyckats att få membranen 80 % tunnare - en banbrytande innovation! Något som märks på frekvensomfånget som är utökat från 20 Hz - 30 kHz hos föregångaren, till 6 Hz - 75 kHz hos Sundara! Likaså är känsligheten lite bättre på 94 dB.
Detta ger en mer detaljerad, snabb och dynamisk spelstil. 

Det Hifiman arbetade mycket med föregångaren var att göra de lättdrivna, och därmed utöka användningsområdet. Sundara bygger vidare på detta. Med en impedans på 37 Ohm kan du ta med dig lurarna på resan och låta din smartphone/surfplatta driva dem. Det funkar, men rent ljudmässigt får man allra bäst resultat genom att låta en mer påkostad hörlursförstärkare driva hörlurarna. Tänk även på att den öppna konstruktionen "släpper" in omgivningens ljud.

Hög komfort
Sundara väger endast 372 gram. Med kåporn som sitter runt hela örat och ett huvudband som aldrig skapar högt tryck på huvudet, får man en riktigt skön komfort. 
Det medföljer en löstagbar, tygklädd kabel på 1.2 meter som ansluts med en 2.5mm plugg i vardera kåpa. I signalkällans ände sitter det en 3.5mm plugg, och det medföljer även en adapterplugg till 6.3mm.

"For a mere $499, the Hifiman Sundara delivers a sound well north of its price range. offering an intense and immersive listening experience that will drive you wild. Thanks to its accomplished low end, sophisticated mids, and buttery highs, the resultant sound can handle almost anything - making this the perfect headphone for anyone who needs a near-perfect listening experience in a durable no-muss package"
thefourohfive.com


"Yup, the Sundara is going to make it onto the Wall of Fame for not only providing a slightly bright, and probably better balanced, worthy alternative to the slightly warm Audeze LCD2C and the even warmer MrSpeakers Aeon Flow Open, but also for doing it at a little over half the price! Well done, HiFiMAN!"
Innerfidelity.com


"Luren är en av de mest välbalanserade, kristallklara och reptilsnabba du kan hitta för priset. Hifimans fullträff!"
Hifi&Musik maj 2018


Hur fungerar en magnetostat-hörlur?
Principen påminner i mångt och mycket om en elektrostat-högtalare, vilket vi främst förknippar med högtalartillverkare som Martin Logan och Quad.
Skillnaden mellan de två principerna är att membranet i en magnetostat-hörlur är upphängt i ett magnetfält, jämfört med ett elektriskt fält som i högtalarprincipen.
En tunn plastfilm med metallfolie skapar ett membran, där talspolen är etsade slingor. Allt sitter mellan två perforerade metallplattor. När talspole-slingorna får en signal i magnetfältet så produceras en ström som gör att membranet börjar att svänga. På engelska kallas principen ""planar magnetics", vilket fritt översatt antyder till det magnetiska fält som ligger i samma "plan" som membranet. En konventionell dynamisk hörlur är uppbyggd som en högtalare, där en kon och en talspole alstrar ljud.
Fördelarna med den magnetostatiska principen är den extremt låga distorsionen, den snabba responsen (jämnare energiflöde över hela membranets yta), högre driftsäkerhet (färre rörliga delar som kan gå sönder) samt så är de mer förstärkarvänliga (ej samma varierande impedans som hos konventionella hörlurar).

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, magnetostat
Utförande: Kablad uppkoppling
Bestyckning: 50 mm magnetostat-element
Frekvensomfång: 6 - 75.000 Hz
Impedans: 37 Ohm
Känslighet: 94 dB
Anslutning: 3.5mm stereo
Vikt: 0.372 kg

Du har nyligen tittat på

Hifiman Ananda, over-ear magnetostatlur
Detta är ett par förstk...
9890 kr (11890 kr)
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur
HE-400i - den kritikerosade magne...
1990 kr (4290 kr)

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.