Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur Hifiman | Hörlurar | Ljudf
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur i gruppen Hörlurar / Over-ear hos Ljudfokus.se (880HE400I2020)

Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur

4290 kr / 1990 kr
Du sparar 2300 kr
Artnr: 880HE400I2020
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400i ver.2020, magnetostat over-ear hörlur

Produktinformation

Hifiman HE-400i ver.2020 är en förstklassig hörlur med magnetostat-teknik, som tar musiken till nya svävande nivåer. Ljudmässigt är modellen helt identisk med den kritikerrosade HE-400i - men nu till ett extremt aggressivt och svårslaget kampanjpris! Ver.2020 har ett nytt designat huvudband, som är både lättare och mer bekvämt att ha på huvudet. Man har också förbättrat kabeln med 3.5mm kontakterna, vilket ger bättre hållbarhet av både kabel och kontakt. Hifiman har arbetat med att få en mer lättdriven hörlur - med en impedans på 35 Ohm, anpassad för smartphones. Ljudmässigt - och även i drivning - så kommer luren givetvis mest till sin rätt med en bra hörlursförstärkare.

  • HE-400i är tillbaka i en ver.2020 upplaga - till ett extremt aggressivt kampanjpris
  • Nytt huvudband ger en skönare lyssningskomfort
  • Förbättrad kabel på 1.5 meter - utrustad med 3.5mm kontakter
  • Öppen konstruktion med en impedans på 35 Ohm
  • Utbytbara öronkuddar och kablar
  • Levereras i snygg förvaringslåda

Unna dig en avkopplande stund i soffan
Tänk dig att du precis kommit hem efter en lång arbetsdag. Du har ätit en god bit mat och tagit en värmande dusch. Vad vore bättre att koppla av och varva ner dagen än att lägga sig en stund i soffan och avnjuta lite god musik?
Här kommer Hifiman´s kritikerrosade magnetostat-hörlurar HE-400i ver.2020 in i bilden, vars öppna konstruktion är lika öppen i ljudbilden. En mer korrekt, neutral och detaljrik hörlur är svårt att hitta i prisklassen, och en bra bit uppåt med för den delen!

En mer lättdriven konstruktion
HE-400i har en uppbyggnad och teknologi - själva stommen - som i mångt och mycket är baserad på värstingmodellen HE-6. Det Hifiman arbetat mycket med är att göra den här modellen mer lättdriven, och därmed utöka användningsområdet. Med en impedans på 35 Ohm kan du ta med dig lurarna på resan och låta din smartphone/surfplatta driva dem. Det funkar, men rent ljudmässigt får man allra bäst resultat genom att låta en mer påkostad hörlursförstärkare driva hörlurarna. Tänk även på att den öppna konstruktionen "släpper" in omgivningens ljud.

Hög komfort
HE-400i väger endast 370 gram, så de är lättare än dess föregångare. Med kåporn som sitter runt hela örat och ett huvudband som aldrig skapar högt tryck på huvudet, får man en riktigt skön komfort. 
Det medföljer en löstagbar, tygklädd kabel på 1.2 meter som ansluts med en 2.5mm plugg i vardera kåpa. I signalkällans ände sitter det en 3.5mm plugg, och det medföljer även en adapterplugg till 6.3mm.

"Hörlurarna balanserar dynamik och värme på ett utsökt sätt, det finns gott om luft runt tonerna och det låter aldrig vasst. Inga andra hörlurar för under 10 000 kronor ger lika magiska musikupplevelser. HE-400i behöver en bra förstärkare men jösses vad de är värda det!"
Ljud&Bild
Hur fungerar en magnetostat-hörlur?
Principen påminner i mångt och mycket om en elektrostat-högtalare, vilket vi främst förknippar med högtalartillverkare som Martin Logan och Quad.
Skillnaden mellan de två principerna är att membranet i en magnetostat-hörlur är upphängt i ett magnetfält, jämfört med ett elektriskt fält som i högtalarprincipen.
En tunn plastfilm med metallfolie skapar ett membran, där talspolen är etsade slingor. Allt sitter mellan två perforerade metallplattor. När talspole-slingorna får en signal i magnetfältet så produceras en ström som gör att membranet börjar att svänga. På engelska kallas principen ""planar magnetics", vilket fritt översatt antyder till det magnetiska fält som ligger i samma "plan" som membranet. En konventionell dynamisk hörlur är uppbyggd som en högtalare, där en kon och en talspole alstrar ljud.
Fördelarna med den magnetostatiska principen är den extremt låga distorsionen, den snabba responsen (jämnare energiflöde över hela membranets yta), högre driftsäkerhet (färre rörliga delar som kan gå sönder) samt så är de mer förstärkarvänliga (ej samma varierande impedans som hos konventionella hörlurar).

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, magnetostat
Typ: Over-ear
Utförande: Kablad uppkoppling
Bestyckning: 50 mm magnetostat-element
Frekvensomfång: 20 - 35.000 Hz
Impedans: 35 Ohm
Känslighet: 93 dB
Anslutning: 3.5mm stereo
Färg: Svart
Vikt: 0.37 kg
Vikt (gram): 370

Rekommenderade tillbehör

S.M.S.L Audio T1 hörlursförstärkare med DAC
En hörlursförstärk...
5998 kr

Du har nyligen tittat på

Hifiman Sundara, öppen magnetostat-hörlur
Ersättaren till den extremt ...
3890 kr (5290 kr)
Hifiman Ananda, over-ear magnetostatlur
Detta är ett par förstk...
9890 kr (11890 kr)

Produkter relaterad till din historik

S.M.S.L Audio T1 hörlursförstärkare med DAC
En hörlursförstärkare som bjuder på de...
5998 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.