Köp Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur på Ljudfokus.se!
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur i gruppen Hörlurar / Over-ear hos Ljudfokus.se (880HE400SE)

Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur

1990 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 880HE400SE
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur

Produktinformation

Hifiman HE-400 SE är en förstklassig hörlur med magnetostat-teknik, som tar musiken till nya svävande nivåer. Ljud- och teknikmässigt baseras konstruktionen på de kritikerrosade föregångarna HE-400i och HE-400i ver.2020 - med samma extremt aggressiva och svårslagna kampanjpris! Det nydesignade huvudbandet är lätt och bekvämt att ha på huvudet och hörlurskabel har förbättrade 3.5mm kontakter, som ger bättre hållbarhet av både kabel och kontakt. Impedansen är ännu lägre numer, som gått från 35 Ohm till 25 Ohm, med syftet att få en ännu mera lättdriven hörlur. Du kan koppla lurarna till en mobiltelefon, men ljudmässigt - och även i drivning - så kommer HE-400 SE givetvis mest till sin rätt med en riktigt kvalitativ hörlursförstärkare.

  • Prisklassen mest transparent och nyansrika hörlur - till ett extremt aggressivt kampanjpris
  • Bekvämt huvudband ger en skönare lyssningskomfort
  • Förbättrad kabel på 1.5 meter - utrustad med 3.5mm kontakter
  • Öppen konstruktion med en impedans på 25 Ohm
  • Utbytbara öronkuddar och kablar
  • Levereras i snygg förvaringslåda

Unna dig en avkopplande stund i soffan
Tänk dig att du precis kommit hem efter en lång arbetsdag. Du har ätit en god bit mat och tagit en värmande dusch. Vad vore bättre att koppla av och varva ner dagen än att lägga sig en stund i soffan och avnjuta lite god musik?
Här kommer Hifiman´s fantastiska och kritikerrosade magnetostat-hörlurar in i bilden. HE-400 serien tillhör deras mer prisöverkomliga utbud, och de visar verkligen upp vad tekniken har ett erbjuda. Den öppna konstruktion är lika öppen i ljudbilden. En mer korrekt, neutral och detaljrik hörlur är svårt att hitta i prisklassen, och en bra bit uppåt med för den delen!

En mer lättdriven konstruktion
HE-400 SE har en uppbyggnad och teknologi - själva stommen - som i mångt och mycket är baserad på värstingmodellen HE-6. Det Hifiman arbetat mycket med är att göra den här modellen mer lättdriven, och därmed utöka användningsområdet. Med en impedans på 25 Ohm kan du ta med dig lurarna på resan och låta din smartphone/surfplatta driva dem. Det funkar, men rent ljudmässigt får man allra bäst resultat genom att låta en mer påkostad hörlursförstärkare driva hörlurarna. Tänk även på att den öppna konstruktionen "släpper" in omgivningens ljud.

Hög komfort
HE-400 SE väger endast 390 gram, så de är lättare än dess föregångare. Med kåpor som sitter runt hela örat och ett huvudband som aldrig skapar högt tryck på huvudet, får man en riktigt skön komfort. 
Det medföljer en löstagbar, dubbel-sidig kabel på 1.2 meter som ansluts med en 2.5mm plugg i vardera kåpa. I signalkällans ände sitter det en 3.5mm plugg, och det medföljer även en adapterplugg till 6.3mm.

"Hörlurarna balanserar dynamik och värme på ett utsökt sätt, det finns gott om luft runt tonerna och det låter aldrig vasst. Inga andra hörlurar för under 10.000 kronor ger lika magiska musikupplevelser. De behöver en bra förstärkare men jösses vad de är värda det!"
Ljud&Bild i deras test av föregångaren HE-400i

Hur fungerar en magnetostat-hörlur?
Principen påminner i mångt och mycket om en elektrostat-högtalare, vilket vi främst förknippar med högtalartillverkare som Martin Logan och Quad.
Skillnaden mellan de två principerna är att membranet i en magnetostat-hörlur är upphängt i ett magnetfält, jämfört med ett elektriskt fält som i högtalarprincipen.
En tunn plastfilm med metallfolie skapar ett membran, där talspolen är etsade slingor. Allt sitter mellan två perforerade metallplattor. När talspole-slingorna får en signal i magnetfältet så produceras en ström som gör att membranet börjar att svänga. På engelska kallas principen ""planar magnetics", vilket fritt översatt antyder till det magnetiska fält som ligger i samma "plan" som membranet. En konventionell dynamisk hörlur är uppbyggd som en högtalare, där en kon och en talspole alstrar ljud.
Fördelarna med den magnetostatiska principen är den extremt låga distorsionen, den snabba responsen (jämnare energiflöde över hela membranets yta), högre driftsäkerhet (färre rörliga delar som kan gå sönder) samt så är de mer förstärkarvänliga (ej samma varierande impedans som hos konventionella hörlurar).

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, magnetostat
Typ: Over-ear
Utförande: Kablad uppkoppling
Bestyckning: 50 mm magnetostat-element
Frekvensomfång: 20 - 35.000 Hz
Impedans: 25 Ohm
Känslighet: 91 dB
Anslutning: 3.5mm stereo
Färg: Svart
Vikt: 0.37 kg
Vikt (gram): 390

Prishistorik

Du har nyligen tittat på

Hifiman HE-400 SE, magnetostat over-ear hörlur
HE-400 SE är en otroligt v&#...
1990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.