Köp Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur på Ljudfokus.se!
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur i gruppen Hörlurar / Over-ear hos Ljudfokus.se (880ANANDA)

Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur

11890 kr / 8790 kr
Du sparar 3100 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 880ANANDA
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur

Produktinformation

Hifiman Ananda Stealth Revision är ett par förstklassiga hörlurar för finsmakaren, byggd kring Planar Magnetic-principen (magnetostat) som ger en neutral och oerhört upplöst återgivning. Man har utvecklat den här modellen i flera år och när Hifiman kände sig redo att släppa luren på marknaden så är det en riktig bomb. Luren är förbättrad på flera punkter jämfört med Edition X. Med en impedans på 25 Ohm är Ananda förhållandevis lättdriven och kan funka till en mobiltelefon, men de förtjänar en påkostad DAP-spelare eller en hörlursförstärkare för att komma till sitt fulla rätt. I sådan miljö är det riska att tårkanalerna får arbeta. Den här luren kan beröra med sitt ljud! Modellen har uppdaterats med de nya Stealth-magneterna.

  • High End-inspirerad hörlur byggd efter Planar Magnetic-principen
  • Patenterad "Window Shade Grill" design reducerar interna ljudreflektioner
  • Mer lättdriven impedans på 25 Ohm och en hög känslighet på 103 dB
  • 80 % tunnare och nyutvecklade membran ger en bredare frekvensrespons och bättre transienter
  • Löstagbar kabel ger möjligheten till uppgradering 

Med Ananda i Hifiman´s imponerande och extremt välljudande sortiment så har man kommit upp en bra bit i kvalitet. Det märks på prislappen, men det märks desto mer i återgivningen. Allt är relativt till vad man får för pengarna, men faktum är att i detta fallet så är det löjligt mycket!
Deras Planar Magnetic-teknik ger ett grymt "soundstage" när du ligger i soffan och njuter av favoritmusiken. Allting andas och blir oerhört lättlyssnat, men har samtidigt en grym precision och mikrodetaljering.

Jämfört med tidigare upplagor så har Hifiman´s ingenjörer lyckats att få membranen 80 % tunnare - vilket är lite av en banbrytande innovation! Man använder sig av NEO ”supernano”-membran (NsD).
Frekvensomfånget är otroligt imponerande då det sträcker sig upp till 75 kHz. Så högt upp hör inte våra öron, men det finns andra och tredje toner som inverkar på det vi hör. Och matar du Ananda med en signal från exempelvis Tidal Masters så kommer närvarokänslan att vara betydligt mer intim. Jämfört med lillebror Sundara, så har känsligheten gått upp från 94 dB till 103 dB. Detta ger både
en mer snabb och dynamisk spelstil, men Ananda blir också mer lättdrivna och skall fungera helt okej med en bärbar enhet, som en mobiltelefon.
Nu kommer dock de som är en lycklig ägare mer använda Ananda i sitt hem och med en förstklassig hörlursförstärkare, så att ljudkvaliteten mer kommer till sin rätt. 

Ananda har fått en genomarbetad design med en ny ergonomisk bygel i metall och mjukt huvudband som inte trycker för hårt mot huvudet. För en skönare komfort så har man avlånga öronkuddar som följer örats form och är beklädda med polyester istället för velour. Hifiman Ananda är hörluren för dig som verkligen uppskattar musik och livskvalitet.
Man skickar med två hörlurskablar, en standard med 3.5 mm-anslutningar på 1.5 meter, samt en längre hörlurskabel med 6.35 mm plug på 3 meter som passar bättre om man vill använda Ananda i hemmets lugna vrå.

Hur fungerar en magnetostat-hörlur?
Principen påminner i mångt och mycket om en elektrostat-högtalare, vilket vi främst förknippar med högtalartillverkare som Martin Logan och Quad.
Skillnaden mellan de två principerna är att membranet i en magnetostat-hörlur är upphängt i ett magnetfält, jämfört med ett elektriskt fält som i högtalarprincipen.
En tunn plastfilm med metallfolie skapar ett membran, där talspolen är etsade slingor. Allt sitter mellan två perforerade metallplattor. När talspole-slingorna får en signal i magnetfältet så produceras en ström som gör att membranet börjar att svänga. På engelska kallas principen ""planar magnetics", vilket fritt översatt antyder till det magnetiska fält som ligger i samma "plan" som membranet. En konventionell dynamisk hörlur är uppbyggd som en högtalare, där en kon och en talspole alstrar ljud.
Fördelarna med den magnetostatiska principen är den extremt låga distorsionen, den snabba responsen (jämnare energiflöde över hela membranets yta), högre driftsäkerhet (färre rörliga delar som kan gå sönder) samt så är de mer förstärkarvänliga (ej samma varierande impedans som hos konventionella hörlurar).

"It isn't often we award five stars to a product. The HiFiMan Ananda headphones deliver stunning audio performance, providing a superb sense of space and detail"
PCMag med stämpeln "Editors Choice"

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, magnetostat
Frekvensomfång: 8 - 55.000 Hz
Impedans: 25 Ohm
Känslighet: 103 dB
Medföljande tillbehör: 1.5 meter hörlurskabel (3.5mm), 3 meter hörlurskabel (6.3mm)
Vikt: 399 Gram

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Cayin HA-1A mkII, hörlursförstärkare silver
Detta är en rörbestycka...
9990 kr (10990 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Hifiman Ananda Stealth Revision, over-ear magnetostatlur
Detta är ett par förstk...
8790 kr (11890 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Cayin HA-1A mkII, hörlursförstärkare silver
Detta är en rörbestyckad hörlursförst&...
9990 kr (ord. 10990 kr)
Köp
Info

Tillbehör

Cayin HA-1A mkII, hörlursförstärkare silver
Detta är en rörbestycka...
9990 kr (10990 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.