Köp Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
44
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR i gruppen Fyndhörnan hos Ljudfokus.se (401CHORA816BKB1)

Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR

15990 kr / 8998 kr
Du sparar 6992 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 401CHORA816BKB1
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR

Produktinformation

DETTA ÄR ETT RETUREXEMPLAR. HÖGTALARNA ÄR INSPEKTERADE, FUNKTIONSTESTADE OCH I TOPPSKICK.
GIVETVIS MED FULLA GARANTIER!


Focal Chora 816
är ett par fantastiskt välljudande golvhögtalare, som tagit emots med öppna famnar hos recensenter världen runt och belönats för sin naturtrogna och precisa återgivning. I ren och skär upplösning bräcker de det mesta på marknaden hos konkurrenterna! Modellen tar över efter Chorus 700-serien och i konstruktionen finner vi nya elementlösningar som lyfter detaljeringsgraden till en ny nivå. Frontbaffeln är blankpolerad som ger ett dyrt och läckert utseende. Focal rekommenderar att de placeras i rum upp till 30 m² och för att framhäva det lägsta basregistret är det rekommenderat att addera en aktiv baslåda. Detta är en 2.5-vägs konstruktion där det nedre 6.5" elementet agerar som en subbas, och det övre elementet hjälper till i basområdet, men ensamt spelar uppåt mot diskanten

  • Extremt välljudande golvhögtalare i Chora-serien
  • Inverterad 1" diskant i aluminium/magnesium samt dubbla 6.5" 'Slatefiber'-element
  • Okomplicerat impedansförlopp som inte faller under 4 Ohm
  • Frontmonterad aerodynamisk basport
  • Single-wire terminal
  • Står på en tiltad bottenplatta för ökad stabilitet och även en exakt tidskompensering mellan de olika elementen
  • Made in France!

Nu vänder Focal bladet för ett nytt kapitel
En av världens största och mest aktade aktörer - och Frankrike´s ledande högtalartillverkare - har lanserat sin heta Chora-serien, som tar över där den fjärde generationen av Chorus-serien lade skorna på hyllan. Man spinner vidare på den mer klassiska och tidlösa formen på kabinettet med raka linjer. Chora-modellerna finns i tre olika färgval: Dark Wood, Light Wood och Black, där namnet indikerar finishen på kabinettets sidor och topp. Materialet är en matt vinyl som återger en fin trä-look, medans den svarta finishen har ett halvmatt svart finish med ett subtilt lodrätt mönster som ger en riktigt fin effekt. Frontbaffeln är lackad i en blank finish, där Focal valt en grå-blå nyans till Dark Wood, en beige nyans till Light Wood samt en svart till den svarta upplagan.
Vill man - trots det coola utseendet - dölja elementen för en sobrare look fästes frontskydden enkelt med magneter på utsidan.
Golvhögtalarna är monterade på en bottenplatta som vinklar upp hela högtalaren mot lyssnaren.
Chora-serien genomsyras av teknisk innovation och bygger vidare på en tradition som kännetecknas för "the Spirit of Sound".

Made in France
När du kopplar in din Focal-högtalare i ditt hem så har du införskaffat dig en produkt med ett unikt koncept på marknaden. Samtliga av fransmännens modeller - från den överkomliga Chora till den exotiska Utopia-serien - har under strikta kvalitetskontroller utvecklats i deras fabrik i Saint-Etienne. Detta är en detalj som de är stolta för och som känntecknar varumärket Focal. Från den första skissen och produktidén på ritningsbordet till tillverkningen av högtalarelement och slutpaketering av högtalaren, så sker alla stadier bakom egna dörrar. 

Varje högtalarelement i Chora-serien är en helt egenutvecklad design och således en teknisk innovation du inte finner någon annanstans. Med konceptet "Made in France" har man aldrig misslyckats med att kombinera en särklassig kvalitet, teknik och konkurrenskraft i en svårslagen mix. Med innovativa och nyutvecklande idéer baserade på självständighet och ägande av internationella patent är man en ledande aktör att förutse framtida trender. Detta skapar framsteg. Det hela börjar med högtalarelement - ett viktigt inslag i Focal´s filosofi.

TNF-diskanten ger den klassledande upplösningen
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak i den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Med dagens Chora-serie har man ytterligare finslipat konstruktionen. TNF-diskanten är av samma typ som sitter i Aria-serien, som varit extremt uppskattad sedan många år tillbaka. Diskanten har en perfekt avvägning av detaljrikedom och närvaro, som spelar klart och fint utan tendens att bli hård eller vass och med ett rikare omfång på harmoniska toner.
Den främsta fördelen med ett inverterat diskantmembran (dess konkava form) är nyttjandet av en talspole med mindre diameter. Detta har flera fördelar: den blir lättare, får bättre acceleation och kan fixeras direkt på själv domen.

Upphängningen har en struktur som är direkt hämtad från de mer exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden. Dess fysikaliska egenskaper ger bättre kontroll över den rörliga delen i magnetstrukturen.
Rent ljudmässigt så kan man via mätning påvisa en uppenbart bättre frekvenslinjäritet och en minskning av distorsionen med 33 % i det känsliga området mellan 2 kHz till 3 kHz.

Slatefiber-konen
Efter över fyra års utveckling så har Focal med Chora-serien introducerat en ny konteknik som man döpt till Slatefiber. Detta är ett kompositmaterial som består av återvunnen kolfiber och polymer. Förutom en cool look så har dessa material tillsammans även många fina akustiska egenskaper.
Blandningen av dessa material medför framförallt än väldigt effektiv dämpning, vilket ger elementen en varm fin klang med fin dynamik i de nedre registerna. Även styvheten är extremt hög då kolfibermaterialet i sin normala vävda struktur är oerhört starkt. I Slatefiber-konen ligger fibrerna åt samma håll vilket stärker upp materialet ytterligare. Denna styvhet gör att man kan pressa elementen lägre ner i frekvens och åstadkomma en djupare och mer artikulerad basåtergivning.
För att kombinera produktivitet, maximal prestanda och behålla sin tillverkning i Frankrike, så har man tagit fram ett semi-automatiskt industriverktyg för att exklusivt tillverka Slatefiber-konen.

Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Konstruktion: 2.5-vägs, basreflex
Typ: Returexemplar
Bestyckning: 25 mm TNF Al/Mg inverted diskant, 165 mm Slatefiber mellanregister, 165 mm Slatefiber baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 45 Hz , ±3 dB: 50 - 28.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 200 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm. Minimum: 4 Ohm
Känslighet: 2.83V / 1M: 89.5 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 270 Hz, 2.700 Hz
Färg: Svart
Mått: 303 x 1023 x 388 mm (B x H x D)
Vikt: Styck 18.5 kg
Enhet: Par

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Atlas Hyper Achromatic 2.0 Z, terminerad högtalarkabel stereopar
Detta är en färdigtermi...
fr. 1648 kr (fr. 2198 kr)
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Focal Chora 816 golvhögtalare, svart par RETUREXEMPLAR
Franska Focal och deras prisbel&#...
8998 kr (15990 kr)
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
90 kr
Köp
Info
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en expanderande centerpinne.
250 kr
Köp
Info

Tillbehör

Atlas Hyper Achromatic 2.0 Z, terminerad högtalarkabel stereopar
Detta är en färdigtermi...
fr. 1648 kr (fr. 2198 kr)
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
90 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.