Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer) Focal | Högtalare | Ljudfo
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer) i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (401ARIACC900WAN)

Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)

7590 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 401ARIACC900WAN
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)

Produktinformation

Focal Aria CC900 är seriens klangmatchade centerhögtalare och en rejält bestyckad skapelse med sina dubbla 6.5" element, som tillsammans med den upplösta TNF-diskanten ser till att du hamnar i händelsens centrum. Högtalarna följer konceptet "Made in France" vilket borgar för en kvalitetskontroll utan dess like.

  • Aria-seriens klangmatchade centerhögtalare
  • Hög känslighet på 91 dB
  • Bakmonterad, aerodynamisk basport ger en rik och snabb basåtergivning
  • Single-wire terminal

Aria-serien - en ny milstolpe för Focal
En av världens största och mest aktade aktörer - och Frankrike´s ledande högtalartillverkare - presenterar med stor stolthet sin banbrytande Aria 900-serie, som är en milstolpe i deras historia och som banar vägen för ett helt nytt kapitel. Med innovativa och nyskapande teknologiska lösningar som berör förmågan att återge ljud, så har man skapat en ny högtalarserie som kommer sätta många hjärtan i brand.
Tillsammans med designfirman Pineau and & Le Porcher är Aria-serien inte bara högtalare som levererar en klass på ljudet som få kan matcha, utan en Aria-modell är likaså en snygg, uttrycksfull och stilig möbel, som med sin tidslösa design pryder det moderna hemmet. Toppen av kabinettet är i glas och frontdelen är klädd i läder. Detta ger ett läcker inslag till högtalaren, men faktum är att det ligger mer bakom detta. Glastoppen ger extra styrka åt konstruktionen och läderfronten - med dess lätt välvda sidor - minskar akustiska diffraktionsproblem. Två flugor i en smäll, kan man säga.
I övrigt finner vi inga synliga skruvinfästningar för elementen och högtalargrillen är magnetfäst. 
Aria-serien följer konceptet "Made in France" och är helt designad och tillverkad i Frankrike och här introducerar man den nya Flax sandwich-konen. Focal har inte sparat på någonting när det gäller att maximera lyssnarupplevelsen för den kräsne och prismedvetne musikälskaren. Aria-serien representerar verkligen överkomlig High End!

Patent n°1350116 - Flax
Focal har ett vida erkännande för sin speciella W-kon, som är formad av sandwich-lager och glasfibrer. För en högtalartillverkare så är den idealiska konen lätt (för snabbare rörelse), ska ha hög styvhet (för att agera som en kolv för låg distorsion) samt ha hög dämpning (för minimal färgning av ljudet). Ökad styvhet innebär ökad vikt, och då får man som exempel kompromissa på en parameter för att vinna en annan. En fördelaktig egenskap med sandwich-konen är att man kan anpassa dess arbetsområde genom att ha olika tjocklekar på lagren. Då W-konen endast kan byggas för hand så innebär det en hög produktionskostnad och därmed en begränsning i överkomligare applikationer. Den här tekniken finner vi därmed endast i Focal´s mest exklusiva serier. 
Efter hela fem års forskning och utveckling - och 18 år efter att W-konen lanserades för första gången - har fransmännen lanserat en ny teknisk innovation: nämligen en högtalarkon med samma sandwich-struktur men med innerlager av naturliga linfibrer. Denna är hälften så lätt som fiberglas och har extremt fina mekaniska egenskaper. Elasticiteten är väldigt låg på endast 1.5 % - vilket är väldigt snarlikt till kolfibern - och styvheten ligger på 60 GPa - nästan som kevlar.
Gemensamt med den mer kostnadskrävande W-konen är att linfibern läggs mellan två ytterlager av glasfibrer. Detta kallas för sandwich, och det är här som den låga elasticiteten gör underverk och förser hela konens struktur med anmärkningsvärd styvhet. Eftersom linfibern är sammansatt av 80 % cellulosa så blir dess inre del ihålig, vilket leder till två positiva egenskaper: både god dämpningsförmåga (läs neutralare klang) och en mer identisk lätthet (för en snabbare respons). 
Med en avancerad process i Focal´s fabrik kan man justera linflätans densitet. Genom detta kan man förändra styvhetsförhållandet. I en baskon är det önskvärt med högre styvhet för bättre basrespons, men som skulle vara rent förödande för återgivningen i mellanregister-området, som skall vara lättare och ha högre dämpning. Detta är en teknik som vi kan sammankoppla med W-konen, och detta tillåter Focal att i ännu större grad kunna anpassa ett specifikt element efter dess arbetsuppgift.

TNF - den inverterade diskanten är bättre än någonsin
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen, och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak till den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Genom åren har man kontinuerligt vidareutvecklat konstruktionen av Al/Mg-diskanten och med dagens Aria-serie har denna nått en ny nivå i ren och skär prestanda.
Den främsta fördelen med ett inverterat diskantmembran (dess konkava form) är nyttjandet av en talspole med mindre diameter. Detta har flera fördelar: den blir lättare, får bättre acceleation och kan fixeras direkt på själv domen. 
En detalj som satt Focal på världskartan hos många Hifi-entusiaster är deras invertade Beryllium-diskant, som de introducerade i sina konstuktioner på tidigt 2000-tal. Då Beryllium-diskanten är extremt kostsam i produktionsledet är den en exklusivitet för deras finaste högtalarserier. I den relativt prisöverkomligare Aria-serien har man alltså finslipat Al/Mg-diskanten till dess yttersta. Numer har man en upphängning vars struktur är direkt hämtad från de exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen (alltså mellan själva domen och dess uppfästning) heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden. Dess fysikaliska egenskaper ger bättre kontroll över den rörliga delen i magnetstrukturen. 
Rent ljudmässigt innebär detta att man lyckats halvera distorisonsnivån mot föregående konstruktioner i det känsliga frekvensområdet mellan 2 kHz till 4 kHz. Focal har med Aria-modellerna även integrerat en vågledare för bättre kontroll över spridningsmönstret. På det horisontella planet är frekvensavvikelsen endast +/-0.5 dB. Med TNF-diskanten är du garanterad en otroligt precis ljudbild med mindre kritisk sweet-spot.

Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" TNF Al/Mg diskant, dubbla 6.5 Flax-mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 50 - 28.000 Hz , ±3 dB: 57 - 28.000 Hz
Impedans: Minimum: 4.3 Ohm , Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 91 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 2.800 Hz
Färg: Trä
Mått: 533 x 200 x 245 mm (B x H x D)
Vikt: 10.5 kg

Prishistorik

Rekommenderade tillbehör

Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
590 kr
Köp
Info
Norstone Stylum S, mattsvarta högtalarstativ 25 cm höga
Ett par 25 cm höga högt...
1190 kr
Köp
Info
Oehlbach Silverline 25, 2.5 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lö...
90 kr (120 kr)
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Focal Aria CC900 centerhögtalare, mörk valnöt (Noyer)
Aria-seriens klangmatchade center...
7590 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

-25%
Oehlbach Silverline 25, 2.5 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lösmeter - med 2.5 mm²...
90 kr (ord. 120 kr)
Köp
Info
Norstone Stylum S, mattsvarta högtalarstativ 25 cm höga
Ett par 25 cm höga högtalarstativ i mattsvart fi...
1190 kr
Köp
Info

Tillbehör

Norstone BLS-500 låsbara banankontakter, 4-pack
En förstklassig banankontakt...
590 kr
Köp
Info
Norstone Stylum S, mattsvarta högtalarstativ 25 cm höga
Ett par 25 cm höga högt...
1190 kr
Köp
Info
Oehlbach Silverline 25, 2.5 mm² försilvrad högtalarkabel
Högtalarkabel på lö...
90 kr (120 kr)
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.