Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime) Focal | Högtalare | Lju
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime) i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (401ARIA906WAP)

Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)

16490 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 401ARIA906WAP
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)

Produktinformation

Focal Aria 906 är seriens stora stativhögtalare, som spelar upplöst, rakt och dynamiskt, med stort engagemang och hjärta. Den här högtalaren förtjänar en kringutrustning av klass, och passar all typ av musik. Recensenterna har öst lovord över modellen, som följer konceptet "Made in France" vilket borgar för en kvalitetskontroll utan dess like.

  • Aria-seriens stora stativhögtalare
  • Fin känslighet på 89.5 dB
  • Frontmonterad, aerodynamisk basport ger en rik och snabb basåtergivning
  • Single-wire terminal

Aria-serien - en ny milstolpe för Focal
En av världens största och mest aktade aktörer - och Frankrike´s ledande högtalartillverkare - presenterar med stor stolthet sin banbrytande Aria 900-serie, som är en milstolpe i deras historia och som banar vägen för ett helt nytt kapitel. Med innovativa och nyskapande teknologiska lösningar som berör förmågan att återge ljud, så har man skapat en ny högtalarserie som kommer sätta många hjärtan i brand.
Tillsammans med designfirman Pineau and & Le Porcher är Aria-serien inte bara högtalare som levererar en klass på ljudet som få kan matcha, utan en Aria-modell är likaså en snygg, uttrycksfull och stilig möbel, som med sin tidslösa design pryder det moderna hemmet. Toppen av kabinettet är i glas och frontdelen är klädd i läder. Detta ger ett läcker inslag till högtalaren, men faktum är att det ligger mer bakom detta. Glastoppen ger extra styrka åt konstruktionen och läderfronten - med dess lätt välvda sidor - minskar akustiska diffraktionsproblem. Två flugor i en smäll, kan man säga.
I övrigt finner vi inga synliga skruvinfästningar för elementen och högtalargrillen är magnetfäst. 
Aria-serien följer konceptet "Made in France" och är helt designad och tillverkad i Frankrike och här introducerar man den nya Flax sandwich-konen. Focal har inte sparat på någonting när det gäller att maximera lyssnarupplevelsen för den kräsne och prismedvetne musikälskaren. Aria-serien representerar verkligen överkomlig High End!

Patent n°1350116 - Flax
Focal har ett vida erkännande för sin speciella W-kon, som är formad av sandwich-lager och glasfibrer. För en högtalartillverkare så är den idealiska konen lätt (för snabbare rörelse), ska ha hög styvhet (för att agera som en kolv för låg distorsion) samt ha hög dämpning (för minimal färgning av ljudet). Ökad styvhet innebär ökad vikt, och då får man som exempel kompromissa på en parameter för att vinna en annan. En fördelaktig egenskap med sandwich-konen är att man kan anpassa dess arbetsområde genom att ha olika tjocklekar på lagren. Då W-konen endast kan byggas för hand så innebär det en hög produktionskostnad och därmed en begränsning i överkomligare applikationer. Den här tekniken finner vi därmed endast i Focal´s mest exklusiva serier. 
Efter hela fem års forskning och utveckling - och 18 år efter att W-konen lanserades för första gången - har fransmännen lanserat en ny teknisk innovation: nämligen en högtalarkon med samma sandwich-struktur men med innerlager av naturliga linfibrer. Denna är hälften så lätt som fiberglas och har extremt fina mekaniska egenskaper. Elasticiteten är väldigt låg på endast 1.5 % - vilket är väldigt snarlikt till kolfibern - och styvheten ligger på 60 GPa - nästan som kevlar.
Gemensamt med den mer kostnadskrävande W-konen är att linfibern läggs mellan två ytterlager av glasfibrer. Detta kallas för sandwich, och det är här som den låga elasticiteten gör underverk och förser hela konens struktur med anmärkningsvärd styvhet. Eftersom linfibern är sammansatt av 80 % cellulosa så blir dess inre del ihålig, vilket leder till två positiva egenskaper: både god dämpningsförmåga (läs neutralare klang) och en mer identisk lätthet (för en snabbare respons). 
Med en avancerad process i Focal´s fabrik kan man justera linflätans densitet. Genom detta kan man förändra styvhetsförhållandet. I en baskon är det önskvärt med högre styvhet för bättre basrespons, men som skulle vara rent förödande för återgivningen i mellanregister-området, som skall vara lättare och ha högre dämpning. Detta är en teknik som vi kan sammankoppla med W-konen, och detta tillåter Focal att i ännu större grad kunna anpassa ett specifikt element efter dess arbetsuppgift.

TNF - den inverterade diskanten är bättre än någonsin
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen, och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak till den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Genom åren har man kontinuerligt vidareutvecklat konstruktionen av Al/Mg-diskanten och med dagens Aria-serie har denna nått en ny nivå i ren och skär prestanda.
Den främsta fördelen med ett inverterat diskantmembran (dess konkava form) är nyttjandet av en talspole med mindre diameter. Detta har flera fördelar: den blir lättare, får bättre acceleation och kan fixeras direkt på själv domen. 
En detalj som satt Focal på världskartan hos många Hifi-entusiaster är deras invertade Beryllium-diskant, som de introducerade i sina konstuktioner på tidigt 2000-tal. Då Beryllium-diskanten är extremt kostsam i produktionsledet är den en exklusivitet för deras finaste högtalarserier. I den relativt prisöverkomligare Aria-serien har man alltså finslipat Al/Mg-diskanten till dess yttersta. Numer har man en upphängning vars struktur är direkt hämtad från de exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen (alltså mellan själva domen och dess uppfästning) heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden. Dess fysikaliska egenskaper ger bättre kontroll över den rörliga delen i magnetstrukturen. 
Rent ljudmässigt innebär detta att man lyckats halvera distorisonsnivån mot föregående konstruktioner i det känsliga frekvensområdet mellan 2 kHz till 4 kHz. Focal har med Aria-modellerna även integrerat en vågledare för bättre kontroll över spridningsmönstret. På det horisontella planet är frekvensavvikelsen endast +/-0.5 dB. Med TNF-diskanten är du garanterad en otroligt precis ljudbild med mindre kritisk sweet-spot.

"En frank juvel. Vissa högtalare får oss att vilja lyssna mer och mer, och Aria 906 från den franska tillverkaren Focal tillhör utan tvekan denna kategori.Du behöver lägga betydligt mer pengar för att hitta en värdig konkurrent. Utan tvekan vår nya referens i prisklassen"
M3 med stämpeln ´Rekommenderar´

"Aria 906 låter ovanligt stort och rent och har en välljudande basåtergivning med bra tyngd. Kombinerat med hög känslighet så är det svårt att inte bli förälskad. En av våra klaraste rekommendationer på ett bra tag"
Ljud&Bild med stämpeln ´Särskilt rekommenderad´

"The 906 is capable of resolving detail that other speakers simply cannot find and manages to do this without losing sight of the performance as a whole. Beyond the accuracy and control, there is a sense of life and excitement to the performance that makes the 906 a very easy speaker to listen to long term. The 906 encourages you to listen to ‘just one more track’ even though, it’s 1 in the morning / you’ll be late for work / you’re going to miss your favourite TV show"
AVforums ´Highly Recommended Award´

"Focal Aria 906s are very enjoyable, respectable speakers. If you value standmounters with scale, power and refinement, you won’t find better for the money"
What Hifi, England med betyget ´Five stars´

Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Typ: Stativhögtalare
Bestyckning: 1" TNF Al/Mg diskant, 6.5 Flax-mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 47 - 28.000 Hz , ±3 dB: 55 - 28.000 Hz
Impedans: Minimum: 4.6 Ohm , Nominellt: 8 Ohm
Känslighet: 89.5 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 2.800 Hz
Färg: Trä
Mått: 225 x 390 x 280 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 8.5 kg
Enhet: Par

Prishistorik

Prisvärda paket

Rekommenderade tillbehör

Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit
Riktigt kraftig 12-tums subwoofer...
6990 kr
Köp
Info
Marantz PM8006 stereoförstärkare med RIAA-steg, silver
Marantz PM8006 är en helanal...
16490 kr
Köp
Info
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar vit
Färdigterminerad högtal...
fr. 1525 kr

Du har nyligen tittat på

Focal Aria 906 stativhögtalare, ljust valnötspar (Prime)
Aria-seriens stora stativh&#...
16490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Marantz PM8006 stereoförstärkare med RIAA-steg, silver
Marantz PM8006 är en helanalog stereoförstä...
16490 kr
Köp
Info
Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit
Riktigt kraftig 12-tums subwoofer med slutsteg på hel...
6990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit
Riktigt kraftig 12-tums subwoofer...
6990 kr
Köp
Info
Marantz PM8006 stereoförstärkare med RIAA-steg, silver
Marantz PM8006 är en helanal...
16490 kr
Köp
Info
Supra PLY 3.4 Combicon, högtalarkabel stereopar vit
Färdigterminerad högtal...
fr. 1525 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.