Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart Elipson | Högtalare | Ljudfoku
Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (303ELIPF14CB)

Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart

3990 kr
Artnr: 303ELIPF14CB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart
Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart
Elipson Prestige Facet 14C centerhögtalare, svart

Produktinformation

Elipson Prestige Facet 14C är den större centermodellen i serien, och en tung pjäs som väger in på hela 15 kg. Byggkvaliteten kan man verkligen inte klaga på och med hela 93 dB i känslighet och 150 Watts effekttålighet RMS, så är tanken att den skall samspela med de större högtalarna, väl lämpat för större rum och kraftfulla system. Kabinettet monteras på en bottenplatta för ökad stabilitet med mindre resonanser. Man har dubbla slitz-portar längs frontbaffels yttersidor för att hantera luftflödena och basregistret.
 
  • 2-vägs centerhögtalare med dubbla 6.5" element och en 1" diskant
  • Mellanregister/baselement med faspluggar i aluminium
  • Hög känslighet på 93 dB
  • Silverpläterad bi-wire/bi-amp terminal
  • Mindre problematisk impedanskurva gör att de passar merpart av marknadens förstärkare
  • Fin byggkvalitet - väger 15 kg

Franska Elipson har varit aktiva på marknaden sedan år 1938 och förknippas ofta för en djärv och futuristisk design. Joseph Léon har haft ett stort inflytande i bolaget och det var när han som utnämnd verkställande direktör år 1948 blev mer och mer inriktade mot tillverkning av högtalare. I början hette man Multimoteur och det var först år 1951 som man bytte namn till Elipson. Man har en starkt förknippning till den sfäriska högtalaren och under 1950-talets första halva lanserade man klassikern BS50. 
År 2008 tog unge entreprenören Philippe Carré över företaget tillsammans med sin affärspartner Eric James. I samarbete med kreatören Jean-Yves Le Porcher och designern Jullien Thaler skapade man ett nytt kapitel i Elipsons historia. Med ny teknik och en banbrytande design har man satt Elipson på världskartan, där man idag även utökat sortimentet med välljudande skivspelare och förstärkare.

Prestige-serien
Elipson lanserade Prestige första gången år 1975. Dagens generation såg ljuset år 2016 och man har arbetat mycket med själva högtalardesignen och dess ljudliga karaktär, där man idag lagt fokus på att skapa en mer "musikalisk" återgivning. Det skall givetvis finnas detaljer och närvaro i ljudbilden, men man har skapat en medveten färgning där en lätt "värme" är inbakad i mixen. Detta är alltså inte högtalaren som är den mest analytiska i prisklassen, men den är inte långt efter heller. Däremot har Prestige förmågan att enagera. Det finns ett driv och en energi - där inget register sticker ut mer än något annat - som gör att man gärna spelar en låt till, en platt till. Recensenter som fått möjligheten att lägga vantarna på ett par högtalare för utvärdering har varit eniga i sina utlåtanden. Prestige ligger sig i det absoluta toppskiktet när vi talar om pris/prestanda. Att designen är oklanderlig är en välkommen bonus. 

Prestige Facet-serien är en förhållandevis traditionellt formgivna högtalare, där de rundade hörnen ger ett modernare formgivning. Namnet "Facet" kommer från högtalarringarna som omgärdar elementen, som har pyramidformade fasetter. Dessa skall ge en jämnare utstrålning av ljudet och då är det främst i de högre registrena. Designen ger, utöver sina akustiska egenskaper, också ett oerhört läckert inslag i högtalarens approach. Snyggt är det.
Kabinetten är tillverkade av 18 mm MDF med inre stagning, som ger en god resonansdämpning. Frontpanel har förstärkts ytterligare med en tjockare vägg, vilket är av extra vikt då elementen är monterade här. Elipson har valt att endast pianolackera frontstycket för bästa kostnadseffektivitet, och detta lyfter designen extra då det får en läcker touch. 

Mellanregister/baselementen är utrustade med en aluminium-fasplugg och de rejäla högtalarterminalerna på baksidan hanterar både grövre högtalarkabel och banan- och spadpluggar. En lite annorlunda detalj är den extra bottenplattan som skruvas fast på undersidan av högtalaren som en fot. Det ger en akustiskt förbättrad dämpning, men också att man slipper få undersidan av kabinettet repigt.

Delningsfiltret är en oerhört viktigt del i hur högtalarens slutliga ljud förblir. Förlorar man för mycket signal med för enkla komponenter, så tappar man transparens och upplösning. Elipson har ägnad oändligt många timmar med att lyssna sig fram till den bästa filterlösningen. I filtret finner vi förstklassiga komponenter, som bl.a metalliserade polyester-kondensatorer vilket borgar för en högupplöst återgivning. 
Prestige Facet-serien lämpar sig lika bra för musiklyssning som till filmtittande.
Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex
Bestyckning: 1" diskant, dubbla 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: ±3 dB: 43 - 25.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 150 Watt
Impedans: 6 Ohm
Känslighet: 93 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp terminal
Färg: Svart
Mått: Med bottenplattan: 600 x 207 x 250 mm (B x H x D)
Vikt: 15 kg

Rekommenderade tillbehör

Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
80 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Elipson Planet M klothögtalare, pianosvart styck
Lillebror till säljsuccé...
2490 kr
Elipson Prestige Facet PF8B stativhögtalare, valnöt par
Prestige Facet-seriens störr...
5990 kr
Elipson Planet M takfäste med vajer, styck
Detta är ett anpassat takf&#...
790 kr

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
80 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.