Köp Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par på Ljudfokus.se!
Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par i gruppen Högtalare / Stativ & vägghögtalare hos Ljudfokus.se (303ELIPLAL2MWT)

Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par

7990 kr
Artnr: 303ELIPLAL2MWT
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par
Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par
Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par
Elipson Planet L klothögtalare, mattvitt par

Produktinformation

Elipson Planet L är annorlunda högtalare som drar ögonen till sig med sin coola design, där kabinettet är format som ett klot. Med en påkostad uppbyggnad med bl.a högpresterande element så är faktiskt ljudet satt i fokus. Formen gör att man även minimerar inrte stående vågor, vilket är en bidragande orsak till det rena och upplösta ljudet. Med en känslighet på 90 dB är de ingen svår uppgift för förstärkaren. Du kan välja att ställa högtalaren på ett plant underlag i dess medföljande bordsring, alternativt så finns det både högtalarstativ eller vägg/takfästen att köpa som tillval.

  • Välljud och design får en ny innebörd
  • Mattvit finish döpt till Mercury White
  • Coaxialelement med en 1" diskant och ett 6.5" baselement
  • Fin känslighet på 90 dB
  • Golvstativ eller vägg- och takfäste finns som tillval

Elipson Planet-serien - färgstarka sfäriska högtalare
Man skulle kunna tänka sig att franska Elipson har gått en ny banbrytande väg i sin design av Planet-serien, men faktum är att detta är en designidé man utvecklade redan på sent 1960-tal. Planet L - som var först ut i serien - är en nyare och mer modern version av klassikern AS30 från 1969, där man kombinerar välljud med minutiös estetik på ett övertygande och smått förbluffande sätt. Högtalaren är resultatet av dryga 2 års forskning och utveckling innan man var redo att lansera sin färdiga produkt. Seriens sfäriska form känns både modern och futuristisk, men i hela mixen så har man använt sig av den bästa akustiska teknologon för att skapa en högtalarserie som utmärker sig i prisklassen - på mer än ett sätt!

Form möter funktion
Kabinetten är tillverkade av glasfiber-komposit, som är både starkt och styvt och fördelaktigt också förhållandevis billigt som material. Elipson har valt att ha en generös tjocklek för att se till att resonanserna blir minimala. Det märks när musiken börjar flöda, för återgivningen är mycket exakt och ren. En stor fördel med den sfäriska formen är att man minimerar inre stående vågor på ett föredömligt sätt. Man får välljud tack vare dess design! 

Punktformighetens ansikte
När man ska designa en högtalare med en rund form så får man eliminera tanken att ha två separata element helt, om man inte överväger att kompromissa genom att gå ner i storlek på baselementet alternativt att öka lådans volym. Elipson gick genom marknaden men hittade inget element som matchade kraven på bra basåtergivning. Det coaxiala elementet, som sitter bakom det magnetupphängda gallret, är deras egenutvecklade! Man nyttjar en diskant med ett membran av tyg, medans det omringande baselementet har en kon av behandlad papp. Tillsammans spelar de oerhört snyggt, med väldigt fina dämpningsegenskaper och fritt från ringningar och egenresonanser i arbetsområdena. En stor fördel med ett välgjort coaxialelement är dess enastående punktformighet i ljudbilden, där spridningen kommer från en punkt.

Konstruktionen är för prisklassen mycket påkostad med en 1" tygdiskant som har en kostsam, men starkt neodymium-magnet för att minimera distorsion i återgivningen. Mellanregister/baslementet är uppbyggt med en kon av behandlad papp, med ett magnetsystem av ferrit. Det interna kablaget är av 99.99 % OFC-koppar och i delningsfiltret finner vi luftlindade spolar och polypropylen-kondensatorer. Baktill finner vi fina terminaler för högtalarkablar, som silverpläterats för att leda signalen på bästa sätt. 

"Lådljud existerar överhuvudtaget inte. Detaljeringsgraden ligger på en snuskigt hög nivå, och vi kan med största sannolikhet gotta oss i timmar åt hur myriader med mikrodynamiska detaljer ur inspelningarna exponeras. Ljudet är mycket välutsträckt uppåt med en neutral klangbalans.
+ Luft, rymd, detaljer! Lättdrivna. Designen
- Kommer bäst till sin rätt i sällskap av en subbas
= Mycker mer än en designmimick!"
Hifi & Musik

"I found it completely counter-intuitive what the Planet L’s 11-point-something liters of internal volume developed in matters of substance, extension and pressure in the bass. From top to bottom of their bandwidth coverage the Planets proved to champion accurate transparency, i.e. proper care for details. On voices and instruments the Elipson showed impeccable focus and image localization completely disassociated from the actual diaphragms"
Fairtrade, Tyskland

Elipson är en fransk tillverkare som främst förknippas för sina coola och annorlunda konstruktioner. På senare är har man breddat sitt sortiment med bl.a skivspelare. Den röda tråden är dess fina pris- och prestandaförhållande.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, sfärisk design med basreflex
Typ: Klotformade högtalare, Vägghögtalare
Bestyckning: 1" diskant, 6.5" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: 48 - 20.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 60 Watt
Impedans: 6 Ohm
Känslighet: 90 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 12 dB/oktav: 3.000 Hz
Färg: Vit
Mått: 290 x 290 x 290 mm (B x H x D)
Vikt: 7 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Atlas Element 2.0 högtalarkabel, lösmeter vit
Detta är storebror till skot...
70 kr
Elipson Planet L Wall Mount väggfäste, styck
Detta är ett anpassat vä...
790 kr
System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från...
98 kr

Du har nyligen tittat på

Elipson Prestige Facet PF8B stativhögtalare, valnöt par
Prestige Facet-seriens störr...
5990 kr
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, valnöt par
Ett par prisbelönta aktiva s...
5990 kr
Elipson Prestige Facet 6B BT aktiva högtalare, vitt par
Ett par prisbelönta aktiva s...
5990 kr

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Elipson Planet L Wall Mount väggfäste, styck
Detta är ett anpassat väggfäste för El...
790 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.