Köp Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par på Ljudfokus.se!
Spara
Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par i gruppen Högtalare / Stativhögtalare hos Ljudfokus.se (990DM6O)

Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par

Erbjudandet gäller t.o.m:
4490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 990DM6O
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par
Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par
Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par
Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par

Produktinformation

Dynavoice Definition DM-6 är ett par rejäla och välljudande stativhögtalare, vars tilltagna bestyckning ger ett kraftfullt ljud som imponerar oerhört, kanske främst i basregistret. De begär också sin plats, så rekommendationen är att ställa högtalarna på ett par högtalarstativ. De påkostade elementen ger ett detaljrikt och nyanserat ljud, som passar det mesta i musikväg, men givetvis även lika bra till hemmabion där DM-6 inte räds att agera som fronthögtalare tillsammans med en aktiv baslåda. Hifi eller hemmabio? Här har du din biljett till underhållningen!

  • Definition-seriens stativhögtalare som imponerar både ljudmässigt och med sin exemplariska byggkvalitet
  • Tilltaget 6.5" element ger en tight och slagkraftig basåtergivning
  • X-Change gör att du kan anpassa ljudet efter rumsakustiken
  • Lika enastående prisvärda idag som när de lanserades!

Med Definition-serien höjer Dynavoice ribban rejält

Svenskarnas mer överkomliga högtalarserier Magic och Challenger är mer besläktade med varandra i dess materialval och ljudkaraktär. Tar man klivet upp till Definition-serien så händer det en hel del, där elementen har en helt annan konstruktionskvalitet och materialval, samt att man arbetat en hel del med kabinetten. Så om maximal ljudkvalitet är ditt fokus så kommer Definition inte att göra dig besviken. Mer detaljerade och balanserade högtalare i prisklassen får du leta länge efter. Det vågar vi lova!

Genomarbetade kabinett
För att kunna återge ett så rent och neutralt ljud som möjligt så krävs det att högtalarkabinettet är välgjort och stumt. Vibrationer och resonanser är en elakartad bov som ger så kallad färgning i ljudet. Man tappar fokus och definition, där ljudet blir med luddigt. Alla modellerna i Definition-serien är konstruerade med 18 mm MDF-väggar, där man har stärkt kabinettet ytterligare genom att ha en till 18 mm panel i front- och bakstycket. Inte nog med detta, för om man tittar på flaggskeppet och golvhögtalaren DF-8 så finns även fyra stycken 15 mm stagningar internt i lådan. Högtalaren står på en 18 mm matt-svart målad fot.
För att sammanfatta det hela, så får du leta länge efter mer välbyggda kabinett i prissegmentet, även om man skulle röra sig uppåt i klass.

X-Change ger dig möjligheten att justera högtalarens återgivning i rummet
En unik finess som Dynavoice integrerat i Definition-serien - och som Challenger-golvmodellerna fått tagit del av - är deras X-Change. På baksidan finner vi en anslutningsterminal med bi-wire/bi-amp funktion. Längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter med en bygel, som från fabrik sitter i neutralt läge (0 dB). Man kan även välja mellan -2 dB eller +2 / +4 dB genom att flytta på bygeln. När en högtalare placeras i ett rum så har rummets akustik en stor inverkan på ljudet. Det är inte alltid som möjligheten ges att kunna placera högtalaren helt optimalt, och då kan X-Change komma till nytta. Det påminner om en tonkontroll i en förstärkare. Med X-Change så justerar man området från ca 3 kHz och uppåt. Om högtalaren placeras närmre en bakvägg och man som exempel får en lite för dominant bas, så kan man testa att lyfta nivån med +2 eller +4 dB. Tycke och smak avgör, och sådant är väldigt personligt. 

Påkostade elementlösningar
Definition-serien känner man främst igen för dess unika diskantplatta. Här finner vi dubbla element, där en softdome tar hand om det lägre diskantområdet och där en bandiskant tar över vid 12.8 kHz. Tillsammans har de en enastående förmåga att skapa ett behagligt och naturligt ljud. 
För mellanregister- och baselementen har Dynavoice skapat koner med så kallad "Bullet-proof"-kevlar, vilket ger ett tunnt, lätt och starkt membran. Detta bidrar med att ge en snabb, fyllig och definierad återgivning. Korgarna är tillverkade i gjuten aluminium, som bidrar till att hålla bukt på resonanserna.

Sammanfattnings så är Definition-serien från Dynavoice oerhört svårslagna, vilket de själva har insett och är anledningen till varför serien varit med på marknaden sedan år 2011. De är lika bra idag som då!

"Svenskarna drämmer till med besked från första pukslaget och levererar en grundmurat stabil ljudbild med ett fullt godkänt djup. Jag glömmer ibland bort att det är stativare jag lyssnar på, då basåtergivningen inte är att leka med, inte minst djupet imponerar. Rätt placerade är de här lättdrivna krutdurkarna riktigt bra för de flesta sammanhang, inte minst för lyssnare som uppskattar kraft men som även vill ha hög upplösning"
Hifi&Musik 
Svenska Dynavoice grundades i Falkenberg och har idag skapat sig ett aktat namn med sina påkostade och extremt konkurrenskraftiga konstruktioner, vars förträfflighet gång efter gång bevisats i flertalet tester. Främst kännetecknas Dynavoice med moderna, genomtänkta och välljudande högtalarkonstruktioner. Grundpelarna man arbetar efter är ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, bakåtriktat basreflex
Typ: Stativhögtalare
Bestyckning: Banddiskant, softdome, 6.5" mellanregister/baselement med kevlar-kon
Frekvensomfång: -10 dB: 35 - 32.000 Hz
Effekttålighet: Peak: 120 Watt
Impedans: Nominellt: 6 Ohm
Känslighet: 92 dB
Anslutning: Bi-wire/bi-amp med X-Change
Färg: Trä
Mått: 200 x 420 x 330 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 9.1 kg
Enhet: Par

Prisvärda paket

Dynavoice CA802BT & Definition DM-6 Stereopaket
Detta är ett stereopaket som...
5480 kr
6498 kr
Yamaha A-S301 II & Dynavoice Definition DM-6 Stereopaket
Detta är ett stilfullt och v...
8498 kr

Rekommenderade tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 4-12 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Definition DM-6 stativhögtalare, ek par
Med Definition lägger Dynavo...
4490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycket prisvärda banankon...
149 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 4-12 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpkuddar minskar vibrationer ...
298 kr
Köp
Info

Tillbehör

Proson Arctic BFA banankontakt, 4-pack
Detta är ett gäng mycke...
149 kr
Köp
Info
Real Cable BM250T, högtalarkabel lösmeter
Detta är en högtalarkab...
90 kr
Köp
Info
Sonic Design SD-fötter 8-pack, 4-12 kg för högtalare
Svenska Sonic Designs dämpku...
298 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.