Köp Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart på Ljudfokus.se!
Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart i gruppen Mediaspelare / Vinylspelare hos Ljudfokus.se (320CS465PB)

Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart

9990 kr
Artnr: 320CS465PB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart
Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart
Dual CS-465 helautomatisk vinylspelare med Ortofon 2M Red, pianosvart

Produktinformation

Dual CS-465 är en välljudande och helautomatisk vinylspelare som förmonterats med danska Ortofon´s omtyckta och storsäljande 2M Red-pickup, vilket ger dig möjligheten att ytterligare hotta upp ljudet med ett nålbyte till Stylus 2M Blue. Spelaren har stöd för 33 och 45 varvs skivor, men även 78 varvs vilket inte är det vanligaste (kräver en anpassad nål). Man har arbetat med att minimera resonanser och vibrationer i spelaren, för att i större grad ta del av helautomatikens fördelar (som start-stopp). 

  • Helautomatisk vinyspelare med stöd för 33, 45 och 78 varvs skivor
  • Förmonterad Ortofon 2M Red MM-pickup
  • Nydesignad tonarm och ett nytt kullager ger en lägre friktion och en mer exakt spårning för nålen
  • Plint tillverkad i MDF ger en effektiv absorption av vibrationer
  • Förbättrad styrelektronik med en mer optimal synkronisering ger ett större ljudlyft än vad man kan tro!
  • Fastmonterad signalkabel på 1.2 meter
  • Helt tillverkad i Tyskland
  • Dammlock medföljer!

Historien kring anrika Dual startade så långt bakåt i tiden som år 1900, då bröderna Christian och Josef Steidinger startade bolaget. Man skulle kunna kalla Dual för skivspelarnas Gudfader. På tidigt 1920-tal så skeppade man ut en bit över 1.000 spelare om dagen! 
Mycket har hänt sedan dess och idag erbjuder man ett flertal modeller av skivspelare, som man delat in i olika klasser beroende på om det skall vara en manuell konstruktion eller med automatik. 

Helautomatik
Att erbjuda marknaden en helautomatisk skivspelare gör att man stöter på vissa hinder. Dels innebär automatiken en viss kostnad, som inte finns på en manuell spelare men automatiken har utan tvivel sina användarmässiga fördelar.
Problematiken som kan uppstå är att styrelektronik kan inverka på uppspelningen. Dels genom att skapa vibrationer, men det ställer också krav på att styrningen är exakt synkroniserad. Annars kan det ha förödande effekten på uppspelningen.
Flera tillverkare har gått från automatiken - som var ettvanligt förekommande på 70-talet - och satsar mer på att ha funktioner som Bluetooth-sändning, inbyggt RIAA eller möjligheten att digitalisera vinylen till en dator. Dual har arbetat hårt med att deras helautomatik skall ha så låg inverkan som möjligt på prestandan. Exempelvis har man tonarmen och styrlelektroniken monterad på en aluminium-platta, som i sin tur är monterad på ett svävande underchassi för en effektiv frånkoppling. Resonansfrekvensen är så låg som 10 Hz. Man har även en helt ny motor för en exaktare och tystare gång.

Förmonterad Ortofon 2M Red
Danska Ortofon är en av världens största och mest kunniga tillverkare av pickuper. Deras 2M-serie har skördat extrema framgångar på marknaden och de säljer lika bra idag som de gjorde för 10 år sedan. Det finns mycket gott att berätta enbart om pickupen, som Noryl-höljet och magnetstrukturen som minskar vivelströmmar. Kort sammanfattat bjuder 2M på verklig prestanda och valuta, där man dessutom kan uppgradera ljudet om man får blodad tand genom ett snabbt nålbyte till Stylus 2M Blue. Skillnaden är rätt markant, som bl.a magasinet Hifi&Musik har poängterat. 

"Clearly, the Dual CS 465 is a pleasant-sounding surprise. A successful combination of technical and mechanical workmanship has resulted in a turntable that has a number of good reasons to buy it: reactivating an existing vinyl collection, replacing an outdated device and finally a new start with analog music . Why shouldn't you dare to do this at a respectable level? With the three surface variants, the turntable can also be integrated harmoniously or in contrast into the living environment. Anyway, you can't go wrong with the Dual CS 465!"
i-Fidelity, Tyskland med stämpeln ``Highlight`
Historien kring anrika Dual startade så långt bakåt i tiden som år 1900, då bröderna Christian och Josef Steidinger startade bolaget. Man skulle kunna kalla Dual för skivspelarnas Gudfader. På tidigt 1920-tal så skeppade man ut en bit över 1.000 spelare om dagen! Idag erbjuder man ett genomtänkt utbud av spelare i olika klasser, allt från budget till referensklass.

Specifikationer

Konstruktion: Helautomatik, förmonterad Ortofon 2M Red
Utförande: Stöd för 78 varv
Frekvensomfång: 20 - 25.000 Hz
Hastigheter: 33 varv, 45 varv, 78 varv
Utgångar: 1 x stereo RCA (fastlödd kabel)
Färg: Svart
Mått: Dammlock nedfällt: 430 x 130 x 360 mm (B x H x D)
Vikt: 6.3 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr
Vincent PHO-500 RIAA-steg med USB, svart
Två-delat RIAA-steg med en g...
5990 kr
Ortofon Stylus 2M Blue, ersättningsnål
Ersättningsnål till 2M ...
1490 kr (1690 kr)

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr
Ortofon Stylus 2M Blue, ersättningsnål
Ersättningsnål till 2M Blue-pickupen.
1490 kr (ord. 1690 kr)

Tillbehör

Dynavox Skivborste i kolfiber
Antistatisk skivborste i kolfiber.
150 kr
Vincent PHO-500 RIAA-steg med USB, svart
Två-delat RIAA-steg med en g...
5990 kr
Ortofon Stylus 2M Blue, ersättningsnål
Ersättningsnål till 2M ...
1490 kr (1690 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.