DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ DSPeaker | Övrigt | Ljudfokus.se
Spara
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ i gruppen Tillbehör / Akustikbehandling - mätkalibrering hos Ljudfokus.se (1088033CINEMA)

DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ

Erbjudandet gäller t.o.m:
3690 kr
 
Artnr: 1088033CINEMA
0 Omdömen
Lagerstatus:
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema, bas-EQ

Produktinformation

DSPeaker AntiMode 8033 Cinema är alla subbasars bästa vän! Kraftigt kritikerrosad och prisbelönt bas-EQ med mät-mikrofon och avancerad kalibrering. Även många av marknadens mest exklusiva subbasar kommer att få prestanda man inte trodde var möjliga. 
Prova att koppla ur enheten efter en kalibrering och du kommer märka hur mycket negativ inverkan rummet har haft.

  • Mät-EQ för aktiva subwoofers
  • Korrigerar i området mellan 16 och 160 Hz
  • Bass Bosst vid 25 eller 35 Hz (alternativt Flat)
  • Vid kalibrering av dubbla subwoofers, så dra en y-koppling från AntiMode

OBS!! Anti-Mode 8033 Cinema fungerar endast med bioförstärkare (eller stereoförstärkare med en mono sub utgång). Det finns en annan modell, Anti-Mode 8033S som är anpassad för stereo-system (för förstärkare med stereo pre out)!

DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema - problematik
Det finns inget ljudperfekt rum, speciellt förekommer elaka rumsresonanser i lågfrekvensområdet. ALLA subbasars återgivning kommer att maskeras av dessa resonanser, som skapar en mer bullrig och otydlig basåtergivning. Problemet är som oftast som mest tydligt när subbasen står i hörn eller nära en vägg.

DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema - lösningen
Denna prisbelönta bas-equalizer gör succé världen över, både hos vanliga användare och proffs, genom att eliminera resonanser i subbasen och rummet genom att utjämna både amplituden och tidsdomänen med mycket noggranna digitala signalbehandlingsfilter och anti-fas teknik. På detta sätt kan du höra ända ner till de lägsta frekvenser subbasen kan återge. Även transientåtergivningen förbättras dramatiskt och basen upplevs därmed som mycket mer snabb och kontrollerad.

DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema - lättanvändarvänlighet
• Allting görs automatisk med den medföljande mät-mikrofonen - en eller flera mätpunkter
• Koppla Anti-Mode mellan bioförstärkarens sub pre out och subbasen genom RCA-anslutningarna
• Håll inne en knapp i 3 sekunder så startar de rätt så höga och djupa testtonerna
• Avnjut gärna en kopp kaffe under tiden, som magasinet Bild & Ljud Hemma skrev
• Anti-Mode korrigerar i området mellan 16 och 160 Hz
• Efter korrigeringen kan basen boostas vid 25 eller 35 Hz, ifall man upplever den linjära basen som lite platt och "tråkig".
• Tänk på att boxen fördröjer bassignalen med exakt 2.7 millisekunder, så avståndet till subbasen måste anges till 90 cm längre i bioförstärkarens menysystem. Om Anti-Mode är inkopplad när man kör förstärkarens autokalibrering så märker den av fördröjningen.

OBS!
Skulle du ha dubbla subwoofers hemma, så drar du en Y-koppling från Anti-Mode till basarna och gör kalibreringen.

Mått: 126 x 80 x 28 mm
Vikt: 230 gram

HÅRRESANDE BRA BAS!

"Detta är det enklaste sättet att få bra bas vi någonsin varit med om! DSpeaker Anti-Mode 8033 är en liten låda som korrigerar basresponsen i rummet. Det ingår en mätmikrofon och korrigeringen är mycket enkel. Koppla bara in boxen mellan förstärkaren och subbasen. Håll inne en knapp i tre sekunder, så startar testtonerna. Gå sedan och koka en kopp kaffe och hoppas att grannarna inte klagar. Det kan vara ganska så hödljudda toner som kommer, och dessutom rungande djupa. Därför är det bra att allting görs automatiskt. Anti-Mode korrigerar i området mellan 16 och 144 Hz, och tar också hänsyn till fasresponsen. Efter korrigeringen kan du välja om du vill höja basen vid 20 eller 30 Hz, om du tycker att det låter lite platt och tråkigt med helt linjär bas.   

Du kan också koppla ur enheten, då är det enklare att höra skillnad på ljudet före och efter korrigeringen. Tänk på att boxen fördröjer bassignalen med 3 millisekunder, så avståndet till subbasen måste anges till 90 cm längre i hemmabioförstärkarens menysystem. Om Anti-Mode är inkopplad när du kör förstärkarens autokalibrering så märker den av fördröjningen. Även i ett rum som har bra akustik är det ganska dramatisk skillnad på före och efter korrigeringen. Det första vi märker är att basen låter lite lägre. Det fina är att den är så ren och utan skavanker att vi lugnt kan höja nivån. En subbas av hög kvalitet som Earthquake Mk6-15 tål detta tack vare att den har så mycket kraft. Och basåtergivningen är så maffig att man bara sitter och flinar! Basinstrument blir ännu stramare och får ännu bättre timing. 

Plötsligt låter subbasen som om den är ett med högtalarna. Subbasen har visserligen många inställningar, men de är av den manuella sorten och det behövs mätutrustning för att ställa in dem optimalt. DSpeaker Anti-Mode är helt automatisk! Detta är helt enkelt den bästa uppgraderingen din subbas kan få!"


Totalbetyg: 6 / 6

Specifikationer

Prisvärda paket

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.