Köp Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par på Ljudfokus.se!
Spara
Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (1332329316)

Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par

Erbjudandet gäller t.o.m:
10990 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 1332329316
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par
Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par
Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par

Produktinformation

Canton GLE 70 är en diskret och välljudande golvhögtalare i den senaste generationen av tyskarnas uppskattade GLE-serie, som i över två decennier har uppskattats högt för sin fina ljudkvalitet och tilltalande design. I den senaste upplagan har man en läckert modern approach, som spinner på raka kabinett linjer i två uppskattade färgval: diskret mattsvart eller modernt mattvit. Lägg därtill en oval frontgrill som täcker elementen. GLE 70 är en 2.5-vägs konstruktion där de båda 6.8" elementen hjälper varandra i basregistret, medans det övre elementet exklusivt bryter av uppåt mot diskanten. Ett nytt inslag är att mellanregister- och baselementen har titanium-koner, som visat sig ge en högre upplösning, dynamik och ger bättre styrka i basregistret. 

  • GLE-serien minsta golvmodell - 2.5-vägs konstruktion
  • Stilren design med raka kabinettlinjer som kommer i färgvalen mattsvart eller mattvit
  • Dubbla 174 mm (6.7") mellanregister/baselement med titanium-koner och Wave-upphängning
  • Korgar tillverkade i resonansdödande polykarbonat
  • Oval, magnetfäst frontgrill som täcker elementen bidrar till dess moderna design med ett mjukare intryck
  • Nya anslutningsterminaler som hanterar högtalarkablar på upp till 10 mm²
  • Bakåtriktad basport
  • Säljes i par!

20 års evolution gör GLE-serien bättre än någonsin
Man brukar säga att tiden går fort och faktum är att det är över två decennier sedan som tyska Canton släppte sin första generation av GLE-serien. Frågan är om man då kunde föreställa sig hur populär serien skulle bli, där man nu nått den senaste reinkarnationen av sin absoluta storsäljare. GLE har varit en av de mest uppskattade högtalarserierna i Europa i många år. Men att sträva efter det bästa ljudet innebär hårt arbete och strävan efter förbättring.
Frank Göbl och hans ingenjörsteam har med dagens GLE-serie dragit nytta av de framsteg man gjort inom högtalarutveckling för sina mer påkostade serier, främst då på den tekniska sidan.
Dagens generation har möjligtvis ännu en mer stilfull design, där man främst lägger märke till den ovala frontgrillen som täcker elementen. De raka kabinettlinjerna är ett välkommet inslag och till skillnad från förr, där man nästan erbjöd för många färgval, så tillverkas högtalarserien idag med tre olika vinylfolier: mattsvart, mattvit eller makassar (sistnämnda gäller inte samtliga av modellerna).

Titanium
I den föregående generationen introducerade man sin aluminium/mangan-diskant för första gången i GLE, en teknik som vi då tidigare enbart sett (eller snarare hört) i de dyrare högtalarserierna. Nu gör man ett nytt framsteg genom att introducera en helt ny konteknik för mellanregister- och baselementen. Tidigare har man favoriserat aluminium som metall, men nu har man gett sig in på titanium - en metall som beskrivs ge mer styrka till konen som ger återgivningen både mer upplösning och dynamik. Genom nya filterlösningar så får man elementen att gifta sig på ett övertygande sätt tillsammans med aluminium/mangan-diskanten, som har en vågledare för att ge ett mer optimalt spridningsmönster. 

Wave-upphängningen
Precis som tidigare finner vi deras Wave-teknik, vilket är en speciell upphängningsteknik till mellanregister- och baselementen. Kort sammanfattat innebär denna tekniken, där upphängningen har flera "lager", att man får en större och mer linjär slaglängd. Detta minimerar distorsionen för ett renare ljud, men innebär också att elementet kan flytta mer luft. Detta är en teknik som tidigare varit exklusiv på Canton´s dyrare högtalarserier, som som integrerats i de senaste generationerna av GLE.

Single-wire anslutning
Canton har ofta förespråkat att ha en bra högtalarkabel, framför två halvbra. Därav finner vi single-wire terminaler på baksidan av deras GLE. Vissa menar att man mister möjligheten till bi-amping, men har man rätt förutsättningar med valet av förstärkare från start så behöver man inte bekymra sig om detta.
Canton är en av Tysklands största högtalartillverkare som grundades år 1976 och som idag erbjuder ett brett sortiment av välljudande, designinriktade högtalare för olika inredningsstilar och tekniska krav. Det rör om allt från kompakta hemmabiosystem till diskreta inbyggnadshögtalare, samt smarta lösningar via nätverket.

Specifikationer

Konstruktion: 2.5-vägs med basreflex
Bestyckning: 1" diskant, dubbla 6.8" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 25 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 110 Watt; Peak: 170 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 300 Hz, 3.200 Hz
Färg: Vit
Mått: 190 x 960 x 290 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 15.2 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
89 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Canton GLE 70 golvhögtalare, vitt par
Cantons GLE 70 är en vä...
10990 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
89 kr
Köp
Info
Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en expanderande centerpinne.
250 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Köp
Info
Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
89 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.