Köp Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par på Ljudfokus.se!
Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par i gruppen Högtalare / Vägghögtalare hos Ljudfokus.se (1332329322)

Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par

4290 kr
Artnr: 1332329322
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par
Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par
Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par

Produktinformation

Canton GLE 10 är en välljudande on-wall högtalare i den senaste generationen av tyskarnas uppskattade GLE-serie, som i över två decennier har uppskattats högt för sin fina ljudkvalitet och tilltalande design. I den senaste upplagan har man en läckert modern approach, som spinner på raka kabinett linjer där modellen finns i tre färgval: diskret mattsvart, modernt mattvit eller den mer utmanande makassar. Lägg därtill en oval frontgrill som täcker elementen. GLE 10 är tänkt att monteras på väggen via sitt integrerade nyckelhålsfäste, och i konstruktionen finner vi deras upplösta diskant och ett 6.3" element, vars nya inslag är att dess titanium-kon, som visat sig ge en högre upplösning, dynamik och ger bättre styrka i basregistret. 

  • GLE-seriens on-wall högtalare
  • Stilren design med raka kabinettlinjer som kommer i färgvalen mattsvart, mattvit eller makassar
  • 160 mm (6.3") mellanregister/baselement med titanium-kon och Wave-upphängning
  • Korg tillverkad i resonansdödande polykarbonat
  • Oval, magnetfäst frontgrill som täcker elementen bidrar till dess moderna design med ett mjukare intryck
  • Nya anslutningsterminaler som hanterar högtalarkablar på upp till 10 mm²
  • Sluten låda
  • Säljes i par!

20 års evolution gör GLE-serien bättre än någonsin
Man brukar säga att tiden går fort och faktum är att det är över två decennier sedan som tyska Canton släppte sin första generation av GLE-serien. Frågan är om man då kunde föreställa sig hur populär serien skulle bli, där man nu nått den senaste reinkarnationen av sin absoluta storsäljare. GLE har varit en av de mest uppskattade högtalarserierna i Europa i många år. Men att sträva efter det bästa ljudet innebär hårt arbete och strävan efter förbättring.
Frank Göbl och hans ingenjörsteam har med dagens GLE-serie dragit nytta av de framsteg man gjort inom högtalarutveckling för sina mer påkostade serier, främst då på den tekniska sidan.
Dagens generation har möjligtvis ännu en mer stilfull design, där man främst lägger märke till den ovala frontgrillen som täcker elementen. De raka kabinettlinjerna är ett välkommet inslag och till skillnad från förr, där man nästan erbjöd för många färgval, så tillverkas högtalarserien idag med tre olika vinylfolier: mattsvart, mattvit eller makassar (sistnämnda gäller inte samtliga av modellerna).

Titanium
I den föregående generationen introducerade man sin aluminium/mangan-diskant för första gången i GLE, en teknik som vi då tidigare enbart sett (eller snarare hört) i de dyrare högtalarserierna. Nu gör man ett nytt framsteg genom att introducera en helt ny konteknik för mellanregister- och baselementen. Tidigare har man favoriserat aluminium som metall, men nu har man gett sig in på titanium - en metall som beskrivs ge mer styrka till konen som ger återgivningen både mer upplösning och dynamik. Genom nya filterlösningar så får man elementen att gifta sig på ett övertygande sätt tillsammans med aluminium/mangan-diskanten, som har en vågledare för att ge ett mer optimalt spridningsmönster. 

Wave-upphängningen
Precis som tidigare finner vi deras Wave-teknik, vilket är en speciell upphängningsteknik till mellanregister- och baselementen. Kort sammanfattat innebär denna tekniken, där upphängningen har flera "lager", att man får en större och mer linjär slaglängd. Detta minimerar distorsionen för ett renare ljud, men innebär också att elementet kan flytta mer luft. Detta är en teknik som tidigare varit exklusiv på Canton´s dyrare högtalarserier, som som integrerats i de senaste generationerna av GLE.

Single-wire anslutning
Canton har ofta förespråkat att ha en bra högtalarkabel, framför två halvbra. Därav finner vi single-wire terminaler på baksidan av deras GLE. Vissa menar att man mister möjligheten till bi-amping, men har man rätt förutsättningar med valet av förstärkare från start så behöver man inte bekymra sig om detta.
Canton är en av Tysklands största högtalartillverkare som grundades år 1976 och som idag erbjuder ett brett sortiment av välljudande, designinriktade högtalare för olika inredningsstilar och tekniska krav. Det rör om allt från kompakta hemmabiosystem till diskreta inbyggnadshögtalare, samt smarta lösningar via nätverket.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, sluten låda
Typ: Vägghögtalare
Bestyckning: 1" diskant, 6.3" mellanregister/baselement
Frekvensomfång: -10 dB: 45 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 60 Watt; Peak: 100 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 3.200 Hz
Färg: Svart
Mått: 170 x 295 x 100 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 3.1 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledar...
50 kr (68 kr)

Du har nyligen tittat på

Canton GLE 10 vägghögtalare, svart par
Canton GLE 10 är en väl...
4290 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledare i 2 mm².
50 kr (ord. 68 kr)

Tillbehör

Supra Ply 2.0, vit högtalarkabel lösmeter
Den mindre Ply-modellen med ledar...
50 kr (68 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.