Köp Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck på Ljudfokus.se!
Spara
Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck i gruppen Högtalare / Centerhögtalare hos Ljudfokus.se (133ATELIER1150B)

Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck

Erbjudandet gäller t.o.m:
10490 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 133ATELIER1150B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck
Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck
Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck

Produktinformation

Canton Atelier 1150 är största centermodellen i den smart designade Atelier-serien, som Canton beskriver som en hybrid. Högtalaren ses främst som en on-wall modell för montering på väggen via dess nyckelhålsfästen, men den kan även fällas in i väggen (in-wall) och för detta ändamålet så medföljer det ett monteringskit. Här talar vi om en rejält bestyckad konstruktion med deras upplösta 25 mm aluminium/manganese-diskant och dubbla 174 mm (6.8") element med aluminiumkoner och Wave-upphängningen. Kabinettkonstruktionen är basreflex via två 174 mm passiva membran som minimerar blåsljud. Oavsett hur du väljer att montera Atelier 1100 så har du en välljudande och diskret lösning för ditt hem!

  • Diskret högtalare för installation på vägg eller infälld i vägg
  • Mattlackerad ytfinish
  • Tyggrill med högblank ram
  • Högupplöst 1" aluminium/maganese-diskant ger en fin närvarokänsla
  • 6.8" element med aluminiumkoner och Wave-upphängning ger en ren återgivning med låg distorsion
  • Insjunken anslutningsterminal med guldpläterade skruvkontakter
  • Endast 96 mm djup vid placering på vägg
  • Mått för håltagning, in-wall: 1100 x 275 mm
  • Inbyggnadsdjup, in-wall: 82 mm
  • Angivet pris är per styck

Diskret Hifi när den är som bäst
Tyska Canton har med sin Atelier-serie lanserat ett gäng högtalarmodeller, som kallas för hybrider. Med detta menar Canton att de tänkt till ett steg längre. Högtalarna kan smart monteras direkt på väggen som en on-wall högtalare via dess nyckelhålsfäste, eller så kan de fällas in i väggen för en ännu diskretare installation tack vare det medföljande installationskitet. På baksidan finnes högkvalitativa skruvterminaler för högtalarkabeln, som är smart försänkta i kabinettet ifall högtalaren skall monteras på vägg.
Byggkvaliteten skvallrar om att man inte haft som syfte att kompromissa i ljudåtergivningen, trots det sparsamma utrymmet. Hur du än väljer att installera en Canton Atelier-högtalare så kommer lösningen att ge ett stilrent intryck med sin högblanka ram och tyggaller som elegant döljer de bakomliggande och högpresterande elementen. Högtalarna är knappt 10 cm djupa, och kommer smälta in perfekt i det moderna hemmet.
Så oavsett krav, prisklass eller storlek på rum - oavsett om du ska bygga ett stereo- eller hembiosystem - så har Canton Atelier högtalarna för dig.

Wave-upphängningen
GLE-serien har i de senaste generationerna fått en rejäl uppdateringen, och det är en speciell upphängningsteknik till baselementen som Canton kallar för Wave. Kort sammanfattat innebär detta större och mer linjär slaglängd, något som innebär att elementen kan flytta mer luft och spela renare i basområdet. Detta är en teknik som tidigare varit exklusiv på Canton´s dyrare högtalarserier.


Atelier 1100 (ståendes) / Atelier 1150 (liggandes)
Detta är flaggskeppet i serien och högtalaren som är perfekt lämpad för stereo eller hembio i stora rum, med högt ställda krav. Bestyckningen är riktigt generös där vi finner dubbla 7" element med aluminiumkoner, som tillsammans med dubbla slavbasar "lurar" fysiken och spelar djupare och mer kontrollerat i basregistret än vad storleken skvallrar om. Trots detta rekommenderas en aktiv subwoofer för det sista "bompa ompa" i det allra djupaste basområdet. Mellanregister/baselementen är tillverkade med aluminiumkoner och likaså den 1" stora diskanten med vågledare.
Precis som sin lillebror har Atelier 900 ett rektangulärt kabinett med en mittenplacerad diskant. Detta ger en bättre punktformighet i ljudbilden.
Canton är en av Tysklands största högtalartillverkare som grundades år 1976 och som idag erbjuder ett brett sortiment av välljudande, designinriktade högtalare för olika inredningsstilar och tekniska krav. Det rör om allt från kompakta hemmabiosystem till diskreta inbyggnadshögtalare, samt smarta lösningar via nätverket.

Specifikationer

Konstruktion: 2-vägs, basreflex via passiva membran
Bestyckning: 25 mm diskant, dubbla 174 mm mellanregister/baselement, dubbla 174 mm slavbasar
Frekvensomfång: -10 dB: 32 - 40.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 140 Watt. Peak: 200 Watt
Impedans: Nominellt: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 89.5 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 3.000 Hz
Färg: Svart
Mått: 1150 x 325 x 96 mm (B x H x D)
Vikt: 13.1 kg
Enhet: Styck

Rekommenderade tillbehör

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
89 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Canton Atelier 1150 vägghögtalare center svart, styck
Atelier 1150 är största...
10490 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ledare i 3.4 mm².
89 kr
Köp
Info

Tillbehör

Supra Ply 3.4, vit högtalarkabel lösmeter
Den större Ply-modellen med ...
89 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.