Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar Beyerdynamic | Hörlurar | Ljudf
Spara
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar i gruppen Hörlurar hos Ljudfokus.se (645DT1990PRO250)

Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar

Erbjudandet gäller t.o.m:
5390 kr
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 645DT1990PRO250
2 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar

Produktinformation

Beyerdynamic DT-1990-PRO är en öppen, circum-aural hörlur i referensklassen coh som ingår i deras professitionella utbud, konstruerad kring den senaste Tesla 2.0-tekniken. Luren vänder sig till dig som ska mixa eller mastra i studion, men lika väl till dig som vill njuta av ett häpnadsväckande rent ljud hemma i soffan. Med en impedans på 250 Ohm kräver de helst en bra hörlursförstärkare - både för bästa drivningen men framförallt för högsta ljudkvalitet. Det medföljer två par velour-öronkuddar som har olika strukturer för att ge ett mer balanserat eller analytiskt ljud.

  • Öppen hörlurar med 45 mm Tesla-element och neodymium-magneter
  • Impedans på 250 Ohm gör att de förtjänar en bra hörlursförstärkare för att blomma ut
  • Robust huvudband av fjäderstål
  • Ensidig, löstagbar kabelanslutning med mini-XLR anslutning (spiral- och rak kabel medföljer)
  • Mjuka och utbytbara öronkuddar - två par i velour med olika strukturer medföljer
  • Alla delar går att byta ut
  • Hård bärväska medföljer
  • Tillverkad i Tyskland

Tyska Beyerdynamic behärskar området att utveckla hörlurar för olika ändamål med exemplarisk bygg- och ljudkvalitet i sina prisklasser.
Deras DT-990-PRO har i flera årtionden (!) varit en standard för studiobruk och ett givet val för många musiker. Nu har man lanserat en värdig ersättare som är redo att bli en ny milstolpe i tyskarnas imponerade historia.
DT-1990-PRO är född och vänder sig till dig som ska mixa, mastra, monitorlyssna eller spela in i studio, alternativt för den inbitne audiofilen för hemmet med högt ställda krav.

DT-1990-PRO bjuder med sin öppna konstruktion på ett landskap av detaljer, med en skimrande toppregister. Byggkvaliteten är imponerande och byggd helt i Tyskland.

Alla delar i luren är utbytbara och det medföljer två olika par av velour-öronkuddar, och här finner vi en intressant detalj. Dessa har nämligen olika strukturer och kommer att påverka återgivningen på ett varsitt sätt. Beyerdynamic själva beskriver det som att du får antingen ett mer balanserat eller ett mer analytiskt ljud. Vilket som passar dig bäst i smak får du lyssna dig fram till. 

Det medföljer två kablar som båda har en mini-XLR kontakt i hörlursänden. Den ena kabeln är rak och är på 3 meter i längd, medans den andra är spiral-tvinnad och på maximalt 5 meter i längd.

Beyer´s ingenjörer har tänkt på allt vid utvecklingen av hörlurarna. Man har utvalda material i alla delarna. Komforten är så hög så att du knappt ens tänker på att du har hörlurarna på dig. Huvudbandet har som en exempel en nominell tryckkraft på 6.6 Newton.

"In terms of actual performance, the DT 1990 Pro showed us details from our favorite songs that we never heard before and that makes them worth every penny of its $599 asking price"
TechRadar

"The Beyerdynamic DT 1990 Pro leaves absolutely nothing to be desired when it comes to superior sound, handling and designer detail. If you’re looking for a premium level swap for your existing hardware, give these silky sounding studio headphones a try and take your listening enjoyment to a whole new level"
Headphonecheck


Tyska Beyerdynamic är en av världens största och äldsta tillverkare av förstklassiga hörlurar och mikrofoner. Ändå sedan starten år 1924 har man varit ett familjeföretag och tack vare sin spjutspetsteknik och stora kunskapsområde har man blivit ett respekterat namn, oavsett om det rör sig om konsumentprodukter, konferenssystem eller för sändningar och studio.

Eftersnack
Namnet Tesla kommer efter uppfinnaren och den elektriska ingenjören Nikola Tesla, född i Kroatien 1856, avliden i New York 1943. Hans mest betydande upptäckt var de praktiska applikationerna för ström. Tesla är det fysiska värdet för magnetisk flödestäthet. Denna är viktig i hörlurar, likaså högtalare, då den indikerar magnetfältets styrka i driverns luftgap. Högre Tesla-värde innebär bättre förmåga för en ljudomformare att ombilda en elektrisk ljudsignal till ljudvågor, och därmed omvandla elektricitet till ljud.
Beyerdynamic har valt att i ära till Nikola Tesla döpa sin spjutspetsteknik i toppmodellerna till just Tesla, där man lite unikt lyckats uppnå ett världe på över 1 Tesla. Alla enheter är monterade för hand i Heilbronn, Tyskland. De har absolut bästa komfort och att bara hålla en hörlur i handen ger ett gott intryck på all den möda och passion Beyerdynamic lagt ner vid utvecklingen. Ljudet kan vi lova håller absolut toppklass!

Tesla-drivern - konstruktion
Talspolen är med sitt metallhus helt skärmad mot elektromagnetiska fält. Förstärkarens jord leds via kabelns skärm till huset i drivern. Vanligtvis har man i toppmodellerna en påkostad High End-hörlurskabel med totalt sex ledare (två ledare och en skärm för respektive driver) som ger maximal prestanda och även är förberedd för balanserad koppling.
Man nyttjar ett sandwich-membran med flera lager som tillsammans kombinerar hög styvhet med låg massa, vilket resulterar i ultradjup bas och kristallklart mellanregister- och diskantområde. Istället för att bruka vanligt filtpapper för den aukustiska avstämningen, så är baffeln i Tesla försedd med en speciell sammansättning av väv för att få bukt på reflektioner.
Inom baffeln är Tesla-drivern monterad i en vinklad position, så att dess orientering är parallell till öronmusslan. Fördelarna är minimala reflektioner som leder till ett mer naturtroget ljud med mer rymd och det förbättrar frontlokaliseringen.

Varför en hög-ohmig talspole?
Ju högre impedans, desto tunnare är den lindade trådens diameter, och därmed blir också massan lägre. Lägre massa i talspolen ger snabbare acceleration och bättre impulssvar på signalen. Kort och gott högre ljudkvalitet med förbättrad dynamik och transientsvar.

Upplev hur en verklig referens-lur skall låta!

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, dynamisk circumaural-hörlur
Typ: Over-ear
Utförande: Kablad uppkoppling
Bestyckning: 45 mm Tesla-element
Frekvensomfång: 5 - 40.000 Hz
Effekttålighet: Nominellt: 200 mWatt
Impedans: 250 Ohm
Känslighet: SPL (1 mW/500 Hz): 102 dB
Anslutning: mini-XLR
Medföljande tillbehör: 6.35mm adapter , Förvaringsväska
Vikt (gram): Utan kabel: 370

Du har nyligen tittat på

Beyerdynamic DT-1990-PRO 250 Ohm, öppna hörlurar
Beyers första öppna ref...
5390 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.