Köp Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare på Ljudfokus.se!
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare i gruppen Tillbehör / Vinylspelartillbehör hos Ljudfokus.se (292ATVM95SH)

Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare

1890 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
 
Lägg i kundvagnen
Artnr: 292ATVM95SH
3 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Beräknad åter i lager
2024-03-12
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare
Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare

Produktinformation

Audio Technica AT-VM95SH är en MM-pickup, som lägger sig över ML-modellen i AT95-serien och stoltserar som flaggskeppet i serien, men sin nakna Shibata-slipade diamantspets. Detta ger pickupen en fantastisk förmåga att återge alla detaljerna, speciellt i det högre registret och påminner om fina FineLine-nålar. Precis som i sina finare serier så nyttjar man sitt VM-koncept (Vector-Aligned Dual Magnet) som ger en bättre kanalseparation jämfört med pickuper med en magnet. Prestandan är bättre med bl.a. ett förbättrad pickuphus, som är tillverkat av en tålig, lågresonant polymer som kombinerar låg vikt och lågt pris med bra stabilitet. Övertygande bra har alltså blivit ännu bättre!

  • MM-pickup med en svårslagen prestanda i sin prisklass
  • Naken Shibata-slipad nål ger större vertikal anläggningsyta i skivspåret och mindre slitage på nål och skiva
  • Pickup-hus som är kompatibelt med alla nålar i VM95-serien
  • Dubbla magneter ger bättre kanalseparation i återgivningen
  • Rekommenderat nåltryck på 1.8 - 2.2 gram
  • 3.5 mV i utnivå
  • Frekvensomfång: 20 - 25.000 Hz
  • Mått, pickuphuset: 17.2 x 18.9 x 28.3 mm (H x B x D)
  • Vikt: 6.1 gram

Audio Technica har ett stort kunskapsområde inom konstruktioner av pickuper och den för år 2018 nya AT-VM95-serien är resultatet av ett utvecklingsarbete, där man bl.a haft målet att förbättra återgivningen från marknadens referens i budgetklassen - AT-95E.
Den nya serien är mer omfattande av modeller och dessutom är den kompatibel med AT-XP-serien för DJ-bruk.


Alla pickuperna i VM95-serien har samma pickuphus, vilket gör det enkelt att uppgradera sitt ljud i framtiden genom att köpa en ny nål som ligger i ett högre skikt i serien. Här finner vi allt från pickuper med enklare koniska nålar till extremt välljudande modeller med shibata-slipade nålspetsar.

Shibata-slipad diamantspets 
Man kommar aldrig ifrån att nålen är en av de viktigaste komponenterna på en pickup. Nålens material och form styr så mycket av det slutliga resultatet. VM95SH har den välkända Shibata-slipningen (med en radie på 2.7 x 0.26 mil), som ursprungligen utvecklades för att spela skivor med fyra kanaler, vilket kräver en pickup som kan återge mycket höga frekvenser. Spetsen fyrkantiga skaft är infäst i cantilevern som består av ett avsmalnande aluminiumrör. Detta gör cantilevern styvare som bidrar till ger snabbare transienter, samtidigt som man minimerar massan i den vibrerande spetsen.

Vector-Aligned Dual Magnet™
När man graverar en vinylskiva så använder man sig av ett gravyrhuvud, som har en spole för höger och vänster kanal, placerade i 90 graders vinkel. Signalen som skickas genom spolarna får kärnorna att trycka på gravyrnålen som sitter mitt emellan spolarna. På detta sätt påverkar ljudsignalen gravyrnålen och den analoga informationen sparas i skivspårens väggar.
Audio Technica har med sitt VM-koncept helt enkelt försökt att vända på gravyrhuvudet. Istället för den traditionella designen med en magnet som skall känna av båda kanalerna så har man två magneter som är placerade i 90 graders vinkel och som alstrar spänning i varsin spole. Detta ger ett helt separat system för höger och vänster kanal, vilket resulterar i mycket bra kanalseparation.

För att göra montering och injustering enklare så har VM95-serien fasta gängor, vilket innebär att det inte behövs några muttrar vid monteringen.

Specifikationer

Typ: Pickuper

Rekommenderade tillbehör

Dynavox Nålrengöring för vinylspelare
Rengöringsvätska med bo...
60 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Audio Technica AT-VM95SH, MM-pickup för vinylspelare
Steget över ML-modellen i AT...
1890 kr
Köp
Info

Produkter relaterad till din historik

Dynavox Nålrengöring för vinylspelare
Rengöringsvätska med borste.
60 kr
Köp
Info

Tillbehör

Dynavox Nålrengöring för vinylspelare
Rengöringsvätska med bo...
60 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har lång branscherfarenhet över flera decennier med målet att alltid finna produkterna som ger bättre ljud för mindre pengar.