Atlas Hyper 3.5 terminerad högtalarkabel Atlas Cables | Kablar & kontakter | Lju
Atlas Hyper 3.5 terminerad högtalarkabel i gruppen Kablar & kontakter / Högtalarkablar hos Ljudfokus.se (HY35SC)

Atlas Hyper 3.5 terminerad högtalarkabel

Längd: 
Antal: 
Artnr: HY35SC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Hyper 3.5 terminerad högtalarkabel

Produktinformation

Atlas Hyper 3.5 är en färdigterminerad högtalarkabel, som säljes i stereopar och är tillverkad i Atlas-fabriken. Detta är storebror till Hyper 2.0, och som namnet indikerar så ligger skillnaden i ledarnas dimension: 3.5 mm² jämfört mot 2 mm². Detta ger en bättre basförmåga och dynamik, men det är en känslig balansgång då man inte vill tappa upplösningen i övriga register. Därför har Hyper 3.5 en väldigt noggrann geometri där ledarna är uppbygga med 72 stycken 0.25 mm² kardeler av OFC-koppar. I övrigt är de helt identiska med PTFE (Teflon) som isoleringsmaterial, som är smått unikt i prisklassen. Deras egenutvecklade Z-pluggar har låg massa, är självrengörande och helt lödfria. Finishen är riktigt tilltalande i dess icke-magnetiska aluminiumlegering kallad 'Tin Cobalt'.

  • Färdigterminerad högtalarkabel från Atlas-fabriken som säljes i stereopar
  • OFC-kopparledare med en area på 3.5 mm²
  • Kontakterad med egenutvecklade Z-pluggar med bananstift
  • PTFE-isolering (Teflon) i svart finish
  • Diameter: 8.5 mm
  • Kapacitans: 53.52 pF/m
  • Induktans: 0.592 µH/m
  • Resistans: 0.0049 Ω/m


Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.

Billiga isoleringsmaterial ska man undvika
PVC (Polyvinylklorid) är en syntetisk plastpolymer som är billig att tillverka och det mest förekommande isoleringsmaterialet på audio- och videokablar på marknaden. Detta trots att PVC är den värsta isoleringen man kan nyttja pg.a. dess höga dielektriska absorption. Detta förosakar en minskning av signalens hastighet. PVC finner du därmed inte i någon av Atlas kablar. 
I deras mer överkomliga konstruktioner så använder man porös PEF som isolering (skummad polyeten), medans de mer exotiska modellerna har mikroporös PTFE (Polytetrafluoreten, mer känt som Teflon). 
PEF innebär att man i skumningsprocessen använder ett jäsmedel, av vilket det finns två typer. Atlas använder den gasskummade metoden, vars process skapar ett dielektrikum som är mer inert och konsekvent och därmed får lägre absorption.

Ännu bättre är PTFE, som är ett unikt dielektriskt material med låg densitet och som är fasstabilt vid rumstemperatur. Som material är det mer kostsamt. Den absolut bästa isoleringen är luft, men det är naturligt inte praktiskt i en kabeldesign. Ledare som ligger fritt i ett rör med luft gör att kabelns elektriska egenskaper blir olika beroende på hur de är positionerade för tillfället och är därför inget alternativ för konsekvent och exakt prestanda. Med Atlas idé att använda mikroporös PTFE så får man ett minimum av kontaktyta av isoleringen mot ledarna och man kan samtidigt mer precist hålla dem på plats. 

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Klipsch RP-8000F golvhögtalare, svart par
Den stora golvhögtalaren i 2...
12990 kr (17990 kr)
Magnat Signature 707 golvhögtalare, vitt par
Detta är ett par rejält...
19990 kr
Vincent SV-237MK svart förstärkare med DAC
Uppgraderad upplaga av SV237 - nu...
19990 kr

Du har nyligen tittat på

Atlas Hyper 1.5 högtalarkabel, lösmeter
Detta är en välljudande...
180 kr
Atlas Equator Streaming Ethernet
Lyft din nätverksstreamade m...
fr. 998 kr
Atlas Hyper DD XLR signalkabel
En prestandamässigt klassled...
fr. 6598 kr

Produkter relaterad till din historik

Klipsch RP-8000F golvhögtalare, svart par
Den stora golvhögtalaren i 2018 års Referen...
12990 kr (ord. 17990 kr)
Magnat Signature 707 golvhögtalare, vitt par
Detta är ett par rejält tilltagna golvhögta...
19990 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.