Köp Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare på Ljudfokus.se!
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare i gruppen Kablar & kontakter / Analoga kablar hos Ljudfokus.se (EQDINAC)

Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare

Längd: 
Antal: 
Artnr: EQDINAC
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare
Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA signalkabel för skivspelare

Produktinformation

Atlas Equator 5-pin DIN - Achromatic RCA är en förstklassig signalkabel och för ändamålet specialdesignad för skivspelare, där vi finner en 5-pin DIN-kontakt i skivspelaränden samt den nya, banbrytande och kallsvetsade Achromatic RCA-kontakten i mottagaränden. Som ledarmaterial finner vi den en-kristalliga OCC-kopparn och som isoleringsmaterial använder man sig av det mer påkostade PEF. Att göra en skivspelarkabel kräver den yttersta av tillverkningsprecision, och något som verkligen skiljer agnarna från vetet. Geometriskt har man fyra ledare och en stark skärm, vilket ger kabeln både låg kapacitans och mikrofoni. Pin 3 är vänster kanal, pin 5 är höger kanal medans pin 2 är jord. Kabeln kan även specialbeställas för Naim-produkter som har kanalerna på pin 4 och 5.

 • Signalkabel dedikerad för skivspelare
 • Byggd med fyrkärnig Multi-Core-ledare av OCC-koppar
 • Skärmning bestående av dubbla lager av flätad OFC-koppar med 95 % styrka
 • PEF-isolering (skummad polyeten) har mindre dielektriskt absorption än PVC
 • Achromatic RCA-kontakt som är kallsvetsad ger en mer perfekt övergång än lödning
 • 5-pins DIN-kontakt tillverkad helt i avskärmande metall
 • Diameter: 7.0 mm
 • Kapacitans: 74.36 pF/m
 • Induktans: 0.497 µH/m
 • Resistans: 0.776 Ω/m
 • Impedans: 78.25 Ohm (1 MHz)

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar OEM-tillverkas av Atlas.

Ny och het - Achromatic-pluggen
Den mest spännande och intressanta nyheten med den här kabeln är att Atlas introducerar sin nya plugg döpt till Achromatic. Det är en vidareutveckling från tidigare pluggar. Den nya generationen finnes på merpart av deras kablar. 
Achromatic är en icke-magnetisk kontakt med låg massa och som kallsvetsas, vilket gör att metallerna (kabel och kontakt) med kalibrerad precision pressas ihop för att skapa en gemensam enhet, som är helt lufttät. Jämfört med lödning (även om man använder silverlod) så får man en mycket bättre övergång av signalen från kontakt -> kabel -> kontakt och utan att ta skada på kabelns dielektrikum
Achromatic-pluggen har även en speciell konstruktion där retursignalens ledning ger en mer konstant impedans samt även minimerar RFI (radiofrekventa störningar). 

Du kan läsa mer om Atlas teknologier i vårt blogginlägg

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Skivspelarkablar

Du har nyligen tittat på

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.