Atlas Element S/PDIF Integra coaxialkabel Atlas Cables | Kablar & kontakter | Lj
Atlas Element S/PDIF Integra coaxialkabel i gruppen Kablar & kontakter / Digitala kablar hos Ljudfokus.se (ELSPIN)

Atlas Element S/PDIF Integra coaxialkabel

Du sparar 165 kr
Längd: 
Antal: 
Artnr: ELSPIN
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Element S/PDIF Integra coaxialkabel

Produktinformation

Atlas Element S/PDIF Integra är en coaxialkabel som är noggrant konstruerad för att få en stabil 75 Ohms impedans, en viktig detalj när en digital signal skall transportera genom kabeln utan förvrängning. Det är deras instegsmodell i kategorin där man har en multikardelig coaxialledare uppbyggd med försilvrad OFC-koppar i syfte att framhäva den högfrekventa signalöverföringen. Vi finner deras kallsvetsade Ultra RCA-kontakter som ger en bättre övergång jämfört med lödning. En kostnadsbillig men otroligt bra PEF-isolering (polyeten) tillsammans med en 85 % effektiv kopparskärm ger minimal inverkan av yttre störningar.

  • Signalkabel för digitala audio byggd med en coaxialledare av försilvrad OFC-koppar
  • Skärmning bestående av flätad OFC-koppar med 85 % styrka
  • PEF-isolering (skummad polyeten) i pärlvit finish
  • Egenutvecklad Integra RCA-kontakt
  • Diameter: 6.0 mm
  • Kapacitans: 63.03 pF/m
  • Induktans: 0.3735 µH/m
  • Resistans: 0.1612 Ω/m

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.


Billiga isoleringsmaterial ska man undvika
PVC (Polyvinylklorid) är en syntetisk plastpolymer som är billig att tillverka och det mest förekommande isoleringsmaterialet på audio- och videokablar på marknaden. Detta trots att PVC är den värsta isoleringen man kan nyttja pg.a. dess höga dielektriska absorption. Detta förosakar en minskning av signalens hastighet. PVC finner du därmed inte i någon av Atlas kablar. 
I deras mer överkomliga konstruktioner så använder man porös PEF som isolering (skummad polyeten), medans de mer exotiska modellerna har mikroporös PTFE (
Polytetrafluoreten, mer känt som Teflon). 
PEF innebär att man i skumningsprocessen använder ett jäsmedel, av vilket det finns två typer. Atlas använder den gasskummade metoden, vars process skapar ett dielektrikum som är mer inert och konsekvent och därmed får lägre absorption.

Ännu bättre är PTFE, som är ett unikt dielektriskt material med låg densitet och som är fasstabilt vid rumstemperatur. Som material är det mer kostsamt. Den absolut bästa isoleringen är luft, men det är naturligt inte praktiskt i en kabeldesign. Ledare som ligger fritt i ett rör med luft gör att kabelns elektriska egenskaper blir olika beroende på hur de är positionerade för tillfället och är därför inget alternativ för konsekvent och exakt prestanda. Med Atlas idé att använda mikroporös PTFE så får man ett minimum av kontaktyta av isoleringen mot ledarna och man kan samtidigt mer precist hålla dem på plats. 

Integra & Ultra RCA Plug (samt även XLR)
Atlas har egenutvecklat sina RCA-kontakter, som har en superlåg massa, icke-magnetiska material samt en lödfri, kallsvetsad anslutning som inte komprimerar kabeln och ger en kontinuerligt ren signalväg. De följer samma grundkonstruktion, men där skillnaden ligger i att man i mesta möjliga mån följer kabelns. Har kabeln OCC-kopparledare så är även RCA-kontakten tillverkad i OCC. Varför man kallsvetsar och inte löder har 
med OCC-kopparns struktur att göra. När den värms upp så förändras den omedelbart, och det går helt enkelt inte att applicera lod vid termineringen. Genom att kallsvetsa så pressas de båda materialen (kabelns ledare och kontaktens del) ihop till ett stycke, vilket ger en övertygande bättre terminering än att använda lödtenn i övergången. Detta eliminerar alla elektriska variationer som annars uppstår.

En annan fördel med detta är att impedansen inte förändras i onödan, vilket är extra kritiskt i de sammanhang när impedansen ska vara 75 Ohm. Den asymmetriska innerhylsan består av två blad som också agerar returledare. De ger utmärkt skärmning över hela kontakten och samtidigt får de ett bra grepp om apparatkontakterna och rengör dem automatiskt vid inkoppling.
Integra sitter på de enklare nivåerna med coaxial geometri, medan Ultra sitter på de symmetriska kablarna.
Atlas XLR-kontakter följer exakt samma principer, med kallsvetsade stift och material som följer kabelns. Inget får lämnas åt slumpen!

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Coaxial

Rekommenderade tillbehör

Magnat MR780, stereoförstärkare med Bluetooth, DAC & radio
Detta är en strömstark ...
10990 kr
Köp
Info
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbel...
16990 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Atlas Element S/PDIF Integra coaxialkabel
Atlas instegsmodell av coaxiala k...
fr. 493 kr (fr. 658 kr)

Produkter relaterad till din historik

Magnat MR780, stereoförstärkare med Bluetooth, DAC & radio
Detta är en strömstark och välljudande 2x75...
10990 kr
Köp
Info
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbelönta SA8005/ND8005, ...
16990 kr
Köp
Info

Tillbehör

Magnat MR780, stereoförstärkare med Bluetooth, DAC & radio
Detta är en strömstark ...
10990 kr
Köp
Info
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbel...
16990 kr
Köp
Info

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.