Köp Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag på Ljudfokus.se!
Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag i gruppen Kablar & kontakter / Analoga kablar hos Ljudfokus.se (ASXLLU)

Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag

Längd: 
Antal: 
Artnr: ASXLLU
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag
Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag
Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag
Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag

Produktinformation

Atlas Asimi XLR Luxe är firmans flaggskepp av signalkabel, identisk med Mavros XLR förutom att man bytt ut den enkristalliga OCC-kopparn mot OCC-silver. Som en fullt balanserad signalkabel har man även en separat jord, och därmed försvinner behovet av deras separata jordningsteknik Grun. Konstruktionen är riktigt avancerad, där Asimi är uppbyggd med separata ledare, som vardera är sammansatta med sex nätverk av 12 kardeler med olika dimensioner, plus en grov kardel i mittenkärnan. Denna geometri ger kabeln ett fasstabilare beteende, enhetligt genom hela frekvensbandet. En elektrostatisk skärm består av koppar/mylar med en silverpläterad, kopparskyddande fläta, som ger ett unikt 100 % starkt skydd mot RF-störningar. Precis som Mavros är isoleringen av mikroporös PTFE (Teflon), som lindats runt ledarna och dess tunna lager med luft. Teflon har en väldig låg egen distorsionsprofil, och är det nästa bästa efter luft, som i sin tur inte är helt praktiskt. Sedan lägger man ett lager med FPE (Flexibel PolyEtylen) för ökad stabilitet.

  • Signalkabel för stereobruk byggd med separata OCC-silverledare med Twin Multi-core geometri
  • Skärmning bestående av silverpläterad, flätad OFC-koppar och koppar/Mylarfolie med 100 % styrka
  • DD-tekniken (Dual Drain) med dubbla ledare som ligger mellan skärmlagrena
  • Mikroporös PTFE (Teflon)-isolering har knappt någon inverkan alls
  • Läcker finish med en handsydd läderstrumpa
  • Egenutvecklad XLR-kontakt
  • Diameter : 10 mm
  • Kapacitans : 50.17 pF/m
  • Induktans : 0.7162 µH/m
  • Resistans : 0.0181 Ω/m

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar OEM-tillverkas av Atlas.

Förberedd för Grun (tillval)
En av de största bovarna till varför anläggningen inte når sin fulla potential är RF (radiofrekventa) och EM (elektromagnetiska) störningar, samt även störningar som ligger i signaljorden. 
Grun ger möjligheten till en extern och gemensam jordreferens, och finns i tre olika varianter. För elektronik kan man ansluta Grun genom RCA till ett ledigt RCA-uttag, något som man har döpt till en Pseudo-balanserad koppling. Finns det inte lediga RCA-uttag kan man beställa Grun med en spadkontakt, som ansluts till en chassiskruv för en helt självständig jord. Alternativt kan man få Grun med en strömkontakt där endast jordstiften sitter i, som då ansluts till vägguttaget. Givetvis kan, och bör, man sedan länka samman alla Grun-kablar i systemet för en gemensam jordreferens.

Du kan läsa mer om Atlas teknologier i vårt blogginlägg

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Stereokablar XLR

Du har nyligen tittat på

Atlas Asimi XLR Luxe signalkabel med OCC-silver & läderöverdrag
Detta är Atlas flaggskepp av...
fr. 27998 kr

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.