Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur Acoustic Research | Hörlurar |
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur i gruppen Hörlurar / Over-ear hos Ljudfokus.se (320ARH1)

Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur

6990 kr
Artnr: 320ARH1
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur
Acoustic Research AR-H1, öppen magnetostat-hörlur

Produktinformation

Acoustic Research AR-H1 är en öppen magnetostat-hörlur som riktar sig till dig som finsmakare, som vill plocka ut minsta lilla detalj ur musiken. Konstruktionen och dess teknik ger en extremt transparent och nyansrik karaktär, från lägsta botten till skiraste topp. Ingenting beslöjas, utan allting avslöjas. I rätt sällskap kan dessa hörlurar skapa ren magik!

  • Magnetostat-hörlur som ger smak på dyr High End
  • Öppen, circumaural konstruktion med huvudband i läder
  • Lättsam impedans på 33 Ohm
  • Löstagbar kabel ger möjlighet till uppgradering

Acoustic Research grunades år 1952 och har ett långt arv bakom sig och har med sin Hi-Res certifierade audiofil-hörlur AR-H1 lanserat en ytterst högintressant produkt på marknaden. 
"Vi har en lång historia av att utveckla högpresterande konsumentljudprodukter som anses vara de bästa i sin klass, både vad gäller prestanda och estetik" säger Sebastien Manenc, vicepresident för Voxx International Corporation, moderföretaget för Acoustic Research. "AR-H1 lever upp till det bästa av detta arv, speciellt på det sätt som den överträffar sina konkurrenter som kostar avsevärt mer, och i ännu större grad hörlurar i samma prisklass"

En ny referens i prisklassen?
Det speciella i konstruktionen av AR-H1 är att man nyttjar den kostnadskrävande magnetostat-principen, men som rätt gjord är ack så välljudande. Luren kan nyttjas för portabelt bruk, då impedansen ligger på inte alltför besvärliga 33 Ohm, men det är tillsammans med en förstklassig hörlursförstärkare som lurarna blommar ut till fullo. Parametrar som neutralitet, detaljrikedom och dynamik beskriver bäst egenskaperna i dessa audiofil-inriktade hörlurar.

Påkostad design
Det är inte bara ljudet som imponerar stort i AR-H1. Finishen är exemplarisk den med, där konstruktionen rakt igenom bygger på metall. Inga detaljer alltså i plast! Huvudbandet är i äkta läder. Kåporna har silkesmjuka öronkuddar, som är fyllda med ett skum som "minns" formen på dina öron. Något som ger en högre komfort. De är fästa via en kläm-mekanism som gör det lätt att byta ut den efter ett visst slitage.

"The sound that these headphones produce is fantastic, especially considering that this is the company’s first attempt at a planar magnetic headphone. All this comes at what I would consider a reasonable price for what AR is providing with the AR-H1. So with that said, if you’re looking to purchase some headphones with an uncolored and linear but still musical signature, definitely get your hands on one of these for an audition. These guys (Acoustic Research) mean business and they’re coming out of the gate strong"
Prime Audio
Hur fungerar en magnetostat-hörlur?
Principen påminner i mångt och mycket om en elektrostat-högtalare, vilket vi främst förknippar med högtalartillverkare som Martin Logan och Quad. Skillnaden mellan de två principerna är att membranet i en magnetostat-hörlur är upphängt i ett magnetfält, jämfört med ett elektriskt fält som i högtalarprincipen.
En tunn plastfilm med metallfolie skapar ett membran, där talspolen är etsade slingor. Allt sitter mellan två perforerade metallplattor. När talspole-slingorna får en signal i magnetfältet så produceras en ström som gör att membranet börjar att svänga. På engelska kallas principen ""planar magnetics", vilket fritt översatt antyder till det magnetiska fält som ligger i samma "plan" som membranet. En konventionell dynamisk hörlur är uppbyggd som en högtalare, där en kon och en talspole alstrar ljud.
Fördelarna med den magnetostatiska principen är den extremt låga distorsionen, den snabba responsen (jämnare energiflöde över hela membranets yta), högre driftsäkerhet (färre rörliga delar som kan gå sönder) samt så är de mer förstärkarvänliga (ej samma varierande impedans som hos konventionella hörlurar).

Specifikationer

Konstruktion: Öppen, magnetostat
Utförande: Kablad uppkoppling
Bestyckning: 86 mm planar-element
Frekvensomfång: 10 - 60.000 Hz
Impedans: 33 Ohm
Känslighet: 99 dB
Anslutning: Stereo 2.5 mm
Vikt (gram): 397

Du har nyligen tittat på

Acoustic Research AR-M2, DAP-spelare
En högupplöst portabel ...
9990 kr (13490 kr)

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.