Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, svart Pioneer | Förstärkare | Ljudfokus.se
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (135VSXLX504S)

Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver

13990 kr
Artnr: 135VSXLX504S
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver
Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, silver

Produktinformation

Pioneer VSX-LX504 är en9-kanalig hembioreceiver med den senaste ljud- och videotekniken, samt mängder med streamingmöjligheter av musiken via nätverket. Detta är storebror till VSX-LX304 i 2019 års finare LX-serie, som är uppbyggd med mer påkostade komponenter och starkare Direct Energy HD-slutsteg. Likaså finns pre out på alla kanaler och stöd för zon 3. Här finner vi godbitar som Dolby Atmos-stöd för 5.1.4, IMAX Enhanced-certifiering, samt nya nätverksfunktioner som Works with Sonos och AirPlay 2. Med dubbla HDMI-utgångar kan man lyxa till det med både en platt-TV och en projektor vid speciella tillfällen.

  • 9.2 kanals hembioreceiver i den mer påkostade LX-serien
  • Direct Energy HD-slutsteg levererar bra med kraft till högtalarna
  • HDMI med HDCP2.2, stöd för Ultra HD 4K, HDR10 och Dolby Vision
  • AKM AK4458 D/A-omvandlare med 32-bitars upplösning, 384 kHz sampling
  • Advanced MCACC ger en mer exakt högtalarkalibrering
  • IMAX Enhanced
  • Omfattande nätverksstreaming med funktioner som Works with Sonos, Spotify Connect och Tidal

Med VSX-LX504 från Pioneer har man kommit upp till deras mer påkostade LX-serie. Detta är storebror till VSX-LX304, och den med här modellen har man försett med starkare slutstegsmoduler och får därmed alltså mer uteffekt. Detta märks också på viktökningen med dryga 20 %. 
Om man skulle vilja bygga ut sitt system med externa slutsteg, så finns det pre out på samtliga utgångar, alltså 9.2. 
Dessutom har man utrustat förstärkaren med analog videoingångar i form av komponent- och kompositvideo, samt så finns det lågnivå-utgång för både zon 2 och zon 3. Rent estetiskt så har VSX-LX504 en frontpanel i borstad alumnium, med en lucka som döljer knapparna på fronten. 

I övrigt påminner modellerna mycket om varandra, och erbjuder snarlika funktioner och kopplingsmöjligheter. Inbyggt finns de nio slutstegen för utökade möjligheter vad gäller Dolby Atmos och DTS:X, alternativt om man vill driva ett eller två par högtalare i ett annat rum (zon 2 och zon 3).

Dessutom har Pioneer försett förstärkaren med IMAX Enhanced, som är ett samarbete mellan IMAX och DTS, samt bl.a Sony och Paramount. Det handlar om ny remastring av både ljud och bild, där man på bilddelen - utöver en bättre återgivning - ska använda en större del av 16:9-bilden, till skillnad från 2.35:1-filmer som visas med en svart rand längst upp och längst ned. 

I VSX-LX504 har Pioneer integrerat deras ännu mer exakta Avancerad MCACC högtalarkalibrerng, där man med en mikrofon analyserar rummet och dess akustik, allt efter högtalarnas placering. Detta ger en jämnare kurva och ett klarare ljud, där man dessutom dämpar de stående vågor som uppstår mellan väggar eller mellan tak och golv. Man kan mäat av upp till nio positioner, som sparas i minnet och där all data sammanställs för ett exakt och omslutande surroundljud. Auto Phase Control Plus realtids-analyserar fasskillnaden och kompenserar automatiskt avståndet mellan LFE- och frontsignalerna.

Dubbla HDMI ut
VSX-LX504 har hela sex stycken HDMI-ingångar på baksidan, plus en på fronten, med fullt stöd för det senaste inom den högupplösta videotekniken, som BT.2020, HDCP 2.2, 4K/HDR, HLG och Dolby Vision. En stor fördel som den här förstärkaren har är dess dubbla HDMI-utgångar, vilket underlättar inkopplingen om man sitter hemma och har både en platt-TV på väggen samt en projektor i taket.
HDMI Main har även ARC (Audio Return Channel) om man vill mata ljudsignalen från TV:n (om man har inbyggda appar som Netflix) till bioförstärkaren. 

Works with Sonos
Genom att ansluta VSX-LX504 till Sonos Connect, kan du spela upp vilken musik eller ljudkälla som helst från din Sonos-app. Du kan gruppera VSX-LX504 tillsammans med andra Sonos-enheter i nätverket eller använda den för sig själv. Ljud-/videomottagaren slås automatiskt på och kopplar på ingången så snart du spelar musik i din Sonos-app.

Google Assistant
VSX-LX504 har inbyggd Chromecast så att du kan använda din mobila enhet för att streama din favoritmusik, radio- eller poddsändningar genom förstärkaren. Du kan styra ljudet från alla platser i huset med appar med Chromecast-funktion på din personliga enhet – iPhone, iPad, Android-telefon och Android-surfplatta, Mac- och Windowsdator eller Chromebook™. VSX-LX504 fungerar också med Google Assistant, vilket innebär att du kan tala om för den att den ska höja volymen, hoppa över spår eller stoppa musiken med din Google Assistant-aktiverade enhet, t.ex. Google Home. Upptäck appar med stöd för Chromecast på google.com/cast/apps.

Du har nyligen tittat på

Pioneer VSX-LX504 hembioförstärkare, svart
Detta är en 9-kanalig hembio...
13990 kr
Pioneer PD-10AE CD-spelare, silver
En förträfflig CD-spela...
2472 kr (2990 kr)
Pioneer SX-10AE stereoreceiver, svart
2x100 Watts stereoreceiver med Bl...
2690 kr (3390 kr)

Produkter relaterad till din historik

SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 1 meter
Svenstillverkad HDMI-kabel av högsta klass, med High ...
450 kr
System One SC2x25MM högtalarkabel 2.5 mm2 vit, 10 meters spole
Högtalarkabel på färdig 10 meters spole, i&...
248 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.