Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel Atlas Cables | Kablar & kontakter | L
Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel i gruppen Kablar & kontakter / Digitala kablar hos Ljudfokus.se (HYDDIN)

Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel

Du sparar 550 kr
Längd: 
Antal: 
Artnr: HYDDIN
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel
Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel
Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel

Produktinformation

Atlas Hyper DD S/PDIF Integra lägger sig över deras instegsmodell Element av deras 75 Ohms coaxialkablar för digital audio (som även funkar för komposit- eller komponentvideo). Ljudet lyfter ytterligare tack vare en grövre, multikardelig coaxialledare av försilvrad OFC-koppar tillsammans med DD-skärmningen (dual drain), hämtad från de dyrare kabelmodellerna. DD-tekniken ger en starkare skärm för mindre störinverkan men även minskad laddningen på kontakterna för en lägre impedans, och därmed mindre inverkan på kabelns kritiska 75 Ohms impedans. Givetvis har kabeln deras kallsvetsade Ultra RCA-kontakter som ger en bättre övergång jämfört med lödning.

  • Signalkabel för digitala audio byggd med en coaxialledare av försilvrad OFC-koppar
  • PEF-isolering (skummad polyeten) i svart finish
  • DD-skärmning (Dual Drain) bestående av 128 kardeler OFC-koppar
  • Egenutvecklad Integra RCA-kontakt
  • Diameter: 8.5 mm
  • Kapacitans: 54.35 pF/m
  • Induktans: 0.230 µH/m
  • Resistans: 0.065 Ω/m

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.


Billiga isoleringsmaterial ska man undvika
PVC (Polyvinylklorid) är en syntetisk plastpolymer som är billig att tillverka och det mest förekommande isoleringsmaterialet på audio- och videokablar på marknaden. Detta trots att PVC är den värsta isoleringen man kan nyttja pg.a. dess höga dielektriska absorption. Detta förosakar en minskning av signalens hastighet. PVC finner du därmed inte i någon av Atlas kablar. 
I deras mer överkomliga konstruktioner så använder man porös PEF som isolering (skummad polyeten), medans de mer exotiska modellerna har mikroporös PTFE (
Polytetrafluoreten, mer känt som Teflon). 
PEF innebär att man i skumningsprocessen använder ett jäsmedel, av vilket det finns två typer. Atlas använder den gasskummade metoden, vars process skapar ett dielektrikum som är mer inert och konsekvent och därmed får lägre absorption.

Ännu bättre är PTFE, som är ett unikt dielektriskt material med låg densitet och som är fasstabilt vid rumstemperatur. Som material är det mer kostsamt. Den absolut bästa isoleringen är luft, men det är naturligt inte praktiskt i en kabeldesign. Ledare som ligger fritt i ett rör med luft gör att kabelns elektriska egenskaper blir olika beroende på hur de är positionerade för tillfället och är därför inget alternativ för konsekvent och exakt prestanda. Med Atlas idé att använda mikroporös PTFE så får man ett minimum av kontaktyta av isoleringen mot ledarna och man kan samtidigt mer precist hålla dem på plats. 

Integra & Ultra RCA Plug (samt även XLR)
Atlas har egenutvecklat sina RCA-kontakter, som har en superlåg massa, icke-magnetiska material samt en lödfri, kallsvetsad anslutning som inte komprimerar kabeln och ger en kontinuerligt ren signalväg. De följer samma grundkonstruktion, men där skillnaden ligger i att man i mesta möjliga mån följer kabelns. Har kabeln OCC-kopparledare så är även RCA-kontakten tillverkad i OCC. Varför man kallsvetsar och inte löder har 
med OCC-kopparns struktur att göra. När den värms upp så förändras den omedelbart, och det går helt enkelt inte att applicera lod vid termineringen. Genom att kallsvetsa så pressas de båda materialen (kabelns ledare och kontaktens del) ihop till ett stycke, vilket ger en övertygande bättre terminering än att använda lödtenn i övergången. Detta eliminerar alla elektriska variationer som annars uppstår.

En annan fördel med detta är att impedansen inte förändras i onödan, vilket är extra kritiskt i de sammanhang när impedansen ska vara 75 Ohm. Den asymmetriska innerhylsan består av två blad som också agerar returledare. De ger utmärkt skärmning över hela kontakten och samtidigt får de ett bra grepp om apparatkontakterna och rengör dem automatiskt vid inkoppling.
Integra sitter på de enklare nivåerna med coaxial geometri, medan Ultra sitter på de symmetriska kablarna.
Atlas XLR-kontakter följer exakt samma principer, med kallsvetsade stift och material som följer kabelns. Inget får lämnas åt slumpen!

Vikten av en effektiv skärmning
När vi kommer till skärmningen så lägger Atlas in en extra växel jämfört med andra konkurrenter. En skärm måste alltid anslutas korrekt för att göra sitt jobb. Många kabeltillverkare väljer att lägga en skärm utanpå ledarna utan att ansluta den. Effekten är att skärmen då likt en antenn leder in mer störningar än om kabeln inte hade en skärm alls. Nivåerna kan vara så stora som 10-100 gånger mer störningar. Atlas väljer att på sina digitala coaxialkablar att ansluta skärmen i båda ändar, eller enbart i givaränden på de asymmetriska, vilket gör att de då också blir riktade (man följer texten på kabeln). Detta ger ett mer effektivt skydd från hemmets alla störkällor och är egentligen något som alla seriöst konstruerade lågnivåkablar skall ha, oavsett pris. I en Atlas-kabel så består skärmen alltid av såväl folie samt minst en flätad skärm utanpå.

Men att skärma en kabel ordentligt är relativt enkelt. Desto större utmaning ligger i att bibehålla skämens integritet även när den termineras till kontakten. I sina finare modeller har Atlas därför introducerat en teknik man kallar "dual drain", förkortat "DD", som har dubbla skärmanslutningar och som också ger ett minimum av komprimering av skärmen. På så vis får man ett 360 graders skydd hela vägen, något som missas i de flesta vanliga kablar.
På toppmodellerna har man utvecklat Grun-tekniken, som har ett system så att man kan koppla kabelns skärm till en extern jord, som i elektronikapparatens chassi eller jord i vägguttaget. Detta innebär att skärmens små störningar inte tillåts komma in i apparatens jordplan, samtidigt som skärmningen kan göras fullständigt kompromisslös.

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Coaxial

Rekommenderade tillbehör

Magnat MR780, stereoreceiver med rör
2x75 Watts stereoreceiver med DAC...
10490 kr
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbel...
15490 kr
Vincent CD-S7DAC, CD-spelare med DAC, svart
CD-spelare och tillika en lika v&...
26490 kr (26990 kr)

Du har nyligen tittat på

Atlas Hyper dd S/PDIF Integra coaxialkabel
Storebror till Element av Atlas c...
848 kr (1398 kr)

Produkter relaterad till din historik

Magnat MR780, stereoreceiver med rör
2x75 Watts stereoreceiver med DAC-kort, Bluetooth, RIAA-st...
10490 kr
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbelönta SA8005/ND8005, ...
15490 kr

Tillbehör

Magnat MR780, stereoreceiver med rör
2x75 Watts stereoreceiver med DAC...
10490 kr
Marantz ND8006 CD/nätverksspelare med DAC, silver
En vidareutveckling av de prisbel...
15490 kr
Vincent CD-S7DAC, CD-spelare med DAC, svart
CD-spelare och tillika en lika v&...
26490 kr (26990 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.