- Avancerad nätkabel med en mer påkostnad geometri och uppbyggnad
- Skärm av kopparfolie och silverpläterad kopparfläta
- De tre ledarsektionerna är uppbyggda med sju individuella ledare
- Tygstrumpa ger ett läckert utseende
Kabelgurun Jay Victor
Amerikanska Pangea´s grundare Jay Victor kan vara ett namn som få känner till, men faktum är att den här mannen är en riktig kabelguru i dess rätta bemärkelse. Han har ett fint CV och står bakom 40 patent inom kabelgeometri!
När det kommer till nätkablar så dras det paralleller till hög-strömbärande subwooferkablar, då det här gäller att få till en fin AC-signal på 50/60 Hz. Ett steg till förbättrad lågfrekvent signalhantering är att ha grövre kopparkardeler, då de även rullar av högre frekvenser tidigare än tunnare ditos. Högfrekventa signaler bör försvinna så tidigt som möjligt i en nätkabel, annars adderas en massa brus.
Den viktigaste parametern att titta på först är kabelns geometri och därmed dess mekaniska egenskaper, framför att ha exotiskt ledarmaterial och kontakter med speciella pläteringar/kontakthus. Visst finns det kablar där man kombinerar allt, men då är prislappen helt annorlunda också.
AC-14SE mkII
Skillnaden, och förbättringen, i mkII-upplagan av SE-modellen är att Pangea har lite annan typ/kombination är skärmningsmaterial (kopparfolie och silverpläterad kopparfläta) samt så är den grova, solida mittenledaren av Cardas Grade One-koppar, vilket är en extremt ren och behandlad koppartyp. De tre ledarsektionerna är uppbyggda med sju individuella ledare, där de (utöver redan nämnd Cardas-ledare) sex separata ledarna är uppbyggda med en mediumgrov kardeldimension samt sex polymerpläterade högfrekventa ledare.
Kort sammanfattat så är geometrin samt skärmningen förbättrad i AC14SE mkII.
Effektiv produktionskostnad
AC-14SE mkII är utvecklad i USA, men tillverkad i Kina för högsta möjliga kostnadseffektivitet. Här i Europa sker distributionen via den stora Sintron-koncernen, med elektroniktillverkaren Vincent som det kanske mest kända fabrikatet.