SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 15 meter Supra | Kablar & kontakter | Ljudfokus.s
SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 1.5 meter i gruppen Kampanj / Julklappstips hos Ljudfokus.se (215HDMIHDAV15M)

SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 1.5 meter

485 kr
Artnr: 215HDMIHDAV15M
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
SUPRA HDMI HD5 A/V, HDMI-kabel 1.5 meter

Produktinformation

Supra HDMI HD5 A/V är en svensktillverkad, extremt prisvärd HDMI-kabel som uppfyller kraven! Numer levereras kabeln enbart monterade med den bättre demonterbara HDMI Met-S kontakten i metall samt så är kabeln i kortlängd (0.5 till 5 meter) i slimutförande (HD5/s). Finns i längder upp till 30 meter!

  • Extremt hög bandbredd på 17 Gbps
  • Framtidssäkrad i och med att kabeln klarar samtliga utav dagens HDMI-standarder
  • Gedigen och stabil konstruktion
  • Grov ledararea på 23 AWG för minimerad förlust
  • Möjlighet till långa kabeldragningar med bibehållen kvalitet
  • Trippelskärm för högsta störimmunitet
  • 0.5 till 5 meter levereras kabeln i slim-utförande på 7 mm
  • 6 till 30 meter levereras kabeln i grövre utförande på 9.5 mm
  • Tillverkad i Sverige och kvalitetstestad i tre olika steg

"Svenska Jenving och deras ljusblåa Supra-kablar är de enda långa kablar som lever upp till testets alla krav i alla kategorier. Alla kabellängder orkar med 18 Gbps! Hos övriga tillverkare varierar det och de kablar som är aktiva och innehåller elektronik för att motverka signalbortfall lyckas inte de eller"
Hemmabio 2017/06, ´testvinnare´

Nytt för år 2016 - läsbart för dig som ska dra genom rör
Förut hade Supra två "HDMI-serier" där man antingen valde kabeln med raka, gjutna kontakter eller i met-B utförande där man fick ett extra uppsättning av demonterbara, vinklade metallkontakter för enklare dragning i rör. Numer levererar Supra enbart "samma HDMI-kabel" där man i met-B utförandet får deras HDMI Install Kit Met-B medskickat i ett separat blisterpack. Samtliga HDMI-kablar levereras idag med den bättre demonterbara HDMI Met-S kontakten i metall. Du kan alltså köpa den "vanliga" upplagan av kabeln idag och skulle du i framtiden behöva dra kabeln genom rör så köper till HDMI Install Kit Met-B löst (se länk nedan till separat produkt)

Hög bandbredd
Det digitala flödet är enormt brett då bildupplösningen kan vara så hög som 4K (Ultra HD) formatet på 3840x2160 pixlar. Detta ställer oerhört höga krav på kablagets material och konstruktion. Supra har under flera års tid arbetat fram två nya digitalkablar för just denna typ av högupplöst bild- och ljudöverföring. Båda kablarna är framtagna enligt deras No Nonsense-koncept och de har valt ut de allra bästa råmaterialen till dessa två produkter. Supra kallar dem Supra HD5 och HD7.

Konstruktion
HD5 och HD7 är uppbyggda med 5 respektive 7 stycken individuellt skärmade datapar. Dataparen är tvinnade med utanpåliggande folie- och flätskärm för högsta störimmunitet. Dessa kablar är således trippelskärmade, vilket är ytterst viktigt på en kabel som överför högfrekventa signaler då dessa är speciellt känsliga för störningar.

30 meter HDMI
HD5-kabeln har utvecklats under lång tid genom noggranna tester med avancerad testutrustning. Resultatet av detta är en HDMI-kabel som klarar att överföra informationen i upplösningen 1080p@24Hz ända upp till 30 meter! Supra är världsledande när det gäller bandbredd på HDMI-kablage, vilket säkerställer att kabeln alltid klarar av att överföra maximal upplösning på både ljud och bild. Supra tål att jämföras!

HDMI – högupplöst bild/ljud
Många är tveksamma när det gäller HDMI-kablar och deras prestanda. Gör det verkligen någon skillnad vilken kabel jag använder för denna typ utav överföring? Argumentet ”Det spelar ingen roll vad man använder för HDMI kabel, det är ändå bara 1:or och 0:or” använder många när de försöker bevisa att valet av HDMI är oviktigt. Detta argument håller dock inte i praktiken. Informationen sänds med hjälp utav 1:or och 0:or, helt korrekt. Det är av yttersta vikt att dessa signaler kommer fram och läses av på rätt sätt. Mottagarsidan (skärm, panel, TV) måste alltså kunna koda av om det är en 1:a eller 0:a som kommer fram och det är här som kvaliteten på kabeln spelar in.
Har du en kabel av dålig kvalitet klarar den inte av att överföra informationen på ett korrekt sätt. Signalen blir för otydlig för mottagarsidan och den vet inte hur den ska läsa informationen. Detta kan in sin tur innebära att viss information går förlorad. Rent praktiskt innebär det att man får fördröjningar i bilden, färgåtergivningen blir felaktig, detaljförluster i ljudet, undermålig svärta, försämrad kontrast. I värsta fall får man inte fram någon information överhuvudtaget och bild och ljud uteblir helt.

Supra Cables grundades av Tommy Jenving år 1976 och han var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Tillverkningen av kablarna och all montering sker exklusivt i Ljungskile. Idag har Supra ett omfattande utbud, med marknadsledande konstruktioner på HDMI, USB, nätkablar m.m.

Specifikationer

Du har nyligen tittat på

Supra Sublink-RCA subwooferkabel, vit
Lågnivåkabel för i...
fr. 310 kr (fr. 350 kr)
Supra Boxcon chassikontakter, 1 par
Mycket exklusiva terminaler f...
335 kr
Supra ZAC, optisk kabel
Supra´s mest sålda fibe...
fr. 319 kr (fr. 355 kr)

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.