Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart Rotel | Förstärkare | Ljudfokus.se
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart i gruppen Förstärkare / Stereoförstärkare hos Ljudfokus.se (352RA1592B)

Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart

24990 kr
Artnr: 352RA1592B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, svart

Produktinformation

Rotel RA1592 är en mycket lyckad konstruktion, där man kombinerat det bästa av världarna från försteget RC1590 och slutsteget RB1582 mkII. Den här förstärkaren lämnar massiva 2x200 Watt (8 Ohm) och är utrustad med det mesta man kan tänkas behöva - som RIAA-steg för skivspelare, DAC-kort, XLR in och dubbla subwoofer pre out.

  • Integrerad stereoförstärkare med en uteffekt på 200 Watt/kanal (8 Ohm)
  • Förstklassigt digitalkort med ett AK4495 DAC-chip från AKM
  • Bluetooth-mottagning
  • Pre out både för stereo och dubbla subwoofer

Just nu läser du om Rotel´s bästa integrerade förstärkare genom tiderna (hittills). Man har vant sig vid att Rotel levererar kraftfulla förstärkare, men med RA1592 har man nog överträffat sig själva.
När magasinet Hifi&Musik fick lägga vantarna på ett testexemplar så gav de den gladeligen stämpeln ´Rekommenderas´. Vid deras kubmätning så tryckte förstärkaren ur sig runt 200 Ampere, och visade en exemplarisk kub även vid 1 Ohm med dryga 1.100 Watt i uteffekt!

Genom att kombinera de största styrkorna från försteget RC-1592 och det rena slutsteget RB-1582 mkII, så har Rotel skapat en integrerad förstärkare med tydlig smak av High End, och en riktig killer i prisklassen. Uppbyggnaden är i sedvanlig anda riktigt tilltagen och kostsam. Att Rotel vet hur en förstärkare skall byggas upp med sin nätdel råder det inga tvivel om alls. Här finner vi en överdimensionerad toroidal-transformator - tillverkad av Rotel själva - och specialdesignade kondensatorer i signalvägen. Detta ger en uteffekt på massiva 200 Watt/kanal i 8 Ohm och ett dämpfaktorvärde på imponerande 600 - flera gånger bättre än en ordinär konstruktion. Detta märks på ljudet, eller för att citera Hifi&Musiks intryck:
"Vad du än häktar på i högtalarväg så kopplar Rotel ett gjutjärnsgrepp om konerna".

I försteget finner vi både analoga som digitala ingångar. På den analoga sidan finns både en balanserad XLR-ingång, samt ett inbyggt RIAA för MM-pickuper. På den digitala sidan jobbar en högpresterande 32-bitars/768 kHz D/A-omvandlare från AKM. Här finner vi tre optiska och tre coaxiala ingångar, samt en galvaniskt isolerad USB-B avsedd för dator med möjlighet till 24-bitars PCM och likaså DSD-stöd. Utöver detta kan förstärkaren ta emot Bluetooh-signaler. 

På utgångssidan finner vi en pre out, dubbla mono-utgångar för subwoofers samt högtalaranslutning A+B. Med dubbla högtalarutgångar kan man även experimentera med äkta bi-wire koppling, alltså att dra två separata högtalarkablar till samma högtalarpar (givetvis förutsatt att högtalaren har en bi-wire terminal).

Även om man i finare Hifi-kretsar förespråkar kort signalväg så har RA1592 utrustats med tonkontroller. Ett välkommet inslag för inspelningar av sämre snitt eller om man kort och gott vill sätta en egen prägel på musiken. 

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"Det är ofta svårt att beskriva ljudet av en Rotel-produkt, eftersom inte brukar finns någon speciell prägel att tala om. Så är det här också. Den här förstärkaren låter musiken stå på helt egna ben, utan att blanda sig i. Och så är den en av de kraftigaste i klassen och driver i princip vad som helst. Den låter superbt genom digitalingångarna och funkar även väldigt fint med de analoga om man har en bra DAC. Bluetooth-överföringen överraskade oss dessutom positivt, vilket säkert en del förfest-gäster lär uppskatta"
Ljud&Bild ´årets bästa förstärkare 2017-18´

Du har nyligen tittat på

Rotel RA1572 förstärkare med DAC, svart
15-seriens mindre integrerade f&#...
15990 kr
Rotel RMB1585 femkanals-slutsteg med XLR, svart
5-kanaligt slutsteg, vars konstuk...
27990 kr
Rotel RA1592 förstärkare med DAC, silver
Genom att kombinera mycket av tek...
24990 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra EFF-IXLR signalkabel, 1 meter
Extremt prisvärd signalkabel, och en av Supra´s ...
910 kr (ord. 995 kr)
Real Cable 3D-TDC terminerad högtalarkabel, 2x3 meter
Fabriksterminerad högtalarkabel på 2x3 meter, me...
2000 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.