Rotel A12 förstärkare med DAC, silver Rotel | Förstärkare | Ljudfokus.se
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR i gruppen Fyndhörnan hos Ljudfokus.se (352A12SB1)

Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR

8990 kr / 7299 kr
Du sparar 1691 kr
Artnr: 352A12SB1
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR

Produktinformation

DETTA ÄR ETT RETUREXEMPLAR. FÖRSTÄRKAREN ÄR INSPEKTERAD, FUNKTIONSTESTAD OCH I TOPPSKICK.
GIVETVIS MED FULLA GARANTIER!


Rotel A12
 är en strömstark stereoförstärkare med ett läckert och upplöst ljud som fått flertalet recensenter på fall i sina tester. Uteffekten ligger på 2x60 Watt, som med sin rejäla nätdel har full kontroll över händelseförloppen. Med både analoga (inkl. RIAA-steg för skivspelare) och digitala ingångar, samt Bluetooth, så kan du ansluta det mesta och njuta till fullo av det fina ljudet.

  • Stereoförstärkare på ärliga 2x60 Watt RMS (8 Ohm)
  • Omfattande kopplingsmöjligheter
  • Endast 93 mm hög
  • Fjärrkontroll medföljer

Rotel A12 är en fantastisk stereoförstärkare, som är mittenmodellen av de tre integrerade i 14-serien. På pappret finns det 60 Watt/kanal angivet, och detta är en ärlig specifikation. Med sina generösa nätdel har den här blygsamt specade förstärkaren full kontroll över högtalarna. Dämpfaktor-värdet ligger på 220, vilket är en bra bit över genomsnittet i klassen.
Öppnar man locket så lägger man snabbt märke till den egendesignade ringkärne-transformatorn. Komponentkvaliteten är skyhög sett till prislappen, där vi bl.a finner 
slit-folie kondensatorer i signalvägen.

En mer omfattande och komplett lista på anslutningar är svår att finna. Här finner vi både analoga ingångar - inklusive RIAA-steg för skivspelare - och digitala ingångar i olika former. Du kan välja mellan att streama musiken trådlöst från din mobil via Bluetooth, eller ansluta datorn via USB som tillåter streaming av både låg- som högupplösta filer (16 eller 24-bitars PCM). Likaså finns det dubbel uppsättning av optiska och coaxiala ingångar, ifall man vill låta det högpresterande Wolfosn-chippet ta hand om signalen från exepelvis en platt-TV, CD-spelare eller Apple TV.

Även om man i finare Hifi-kretsar förespråkar kort signalväg så har A12 utrustats med tonkontroller. Ett välkommet inslag för inspelningar av sämre snitt eller om man kort och gott vill sätta en egen prägel på musiken. 

Till skillnad från storebror A14 har man bantat ner förstärkaren och tagit bort nätverksingången. Likaså är uteffekten lite lägre angiven samt så är DAC-chippet från AKM (med DSD-stöd) utbytt till ett från Wolfson (med stöd för PCM). Själva förstärkarplattformen är väldigt identisk, vilket gör A12 till en lika prisvärd modell som dess storebror. 

Balanced Design Concept
Rotel är ett erkänt fabrikat med stor expertis och har varit med i svängarna i dryga 50 år. Man arbetar efter en filosofi kallad ´Balanced Design Concept´. Detta involverar inte, som man kan tro, balanserade kretslösningar utan mer en designstrategi som omfattar helhetsgreppet i valet av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar, både på pappret och även med det mänskliga örat. En Rotel-apparat är otroligt driftsäker med lång hållbarhet. 

Den diskreta uppbyggnaden sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, för helt identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i extrem ingenjörsutveckling. Att Rotel sedan lyckats fantastiskt bra med magiken att kombinera dessa två egenskaper, gör att deras produkter får en enastående valuta.

"The amp’s delicious midrange and overall musicality are practically miraculous at this price. For those who want a fine cabled solution to most connectivity challenges, this little amp excels"
Sound & Vision

"The A12 is the sort of amp you can build a first-rate audiophile system around, and not break the bank"
Cnet

"After several months with the Rotel combo, a bit of melancholy filled the house as the white NAD boxes were retrieved from the garage. The Rotel combo had become a wanted fixture in our home. At this price range you are delivered one of the best sounding performances. Every time, with no fuss or muss. A guy can get used to that! That level of dependability with a great price-performance ratio is a hard thing to come by these days"
Enjoythemusic


Rotel grundades redan år 1961 och har skapat sig ett respekterat namn för sina innovativa, välljudande - och när vi talar om förstärkare - otroligt strömstarka konstruktioner. En detalj värd att nämna är att deras apparater genom åren visat sig ha en livslängd som sträcker sig långt över genomsnittet.

Specifikationer

Typ: Returexemplar
Utförande: Bluetooth-mottagning , Digitala ingångar , Pre out för baslåda/slutsteg , RIAA-steg för skivspelare
Förstärkareffekt: 2x60 Watt RMS (8 Ohm)
Frekvensomfång: ±0.5dB, line: 10 - 100.000 Hz , ±0.5dB, phono: 20 - 15.000 Hz , ±3dB, digital: 10 - 80.000 Hz
Ingångar: 1 x Bluetooth , 1 x phono MM , 1 x USB-A (front) , 1 x USB-B , 2 x coaxiala , 2 x optiska , 4 x stereo RCA
Utgångar: 1 x hörlursuttag , 1 x pre out stereo
Signal/brus förhållande: 100 dB (line) , 103 dB (digital) , 90 dB (phono)
Distorsion: <0.03 %
Strömförbrukning: 230 Watt (drift) , <0.5 Watt (standby)
Mått: 430 × 93 × 345 mm (B x H x D)
Vikt: 8 kg

Rekommenderade tillbehör

Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
77 kr (93 kr)

Du har nyligen tittat på

Rotel A12 förstärkare med DAC, silver RETUREXEMPLAR
Strömstark och välljuda...
7299 kr (8990 kr)

Produkter relaterad till din historik

Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd för bi-wire/bi-amp med fyra...
77 kr (ord. 93 kr)

Tillbehör

Supra Rondo 4x2.5, antracitgrå högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel avsedd fö...
77 kr (93 kr)

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.