Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red Pro-
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red i gruppen Spelare / Skivspelare hos Ljudfokus.se (10203000077B)

Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red

5990 kr / 4590 kr
Du sparar 1400 kr
Artnr: 10203000077B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red
Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox, pianosvart skivspelare med 2M Red

Produktinformation

Pro-Ject Debut Carbon Esprit DC SpeedBox är en förstklassig skivspelare i instegsklassen, som numer har fått tagit del av något som tidigare varit exklusivt för de dyrare konstruktionerna - deras högkvalitativa och resonansfria kolfiber-tonarm. Förmonterad och inställd från fabrik sitter danska Ortofon´s storsäljande och rosade MM-pickup 2M Red, till ett värde av dryga 1.100 kronor. Vill du uppgradera spelaren med bättre ljud gör du ett snabbt byte till den finare Stylus 2M Blue-nålen - det hörs tydligt! 

  • 8.6-tums tonarm i kolfiber med förmonterad Ortofon 2M Red-pickup 
  • Ny motorinfästning ger minskade vibrationer och ett klarare ljud
  • Fullstor skivspelartallrik i resonansdämpande akryl
  • Inbyggt precisions-hastighetsjusterare - Speed Box - för en exaktare gång
  • Guldpläterade RCA-kontakter ger fördelen att tweaka ljudet med en bättre signalkabel

Ett överkomligt startskott för vinylälskaren
När den allra första Debut-spelaren lanserades på marknaden under sent 1990-tal så var det startskottet för en serie som fram till idag uppskattats för sin unika prestanda och prisvärdhet. Pro-Ject - en av världens största skivspelartillverkare - har gång på gång bevisat att vinylen är här för att stanna. Debut-serien har blivit starkt förknippad med hur man bygger en riktig skivspelare i instegsnivå, med lager, plint, motor, tallrik och tonarm av en kvalitet som gör att man bara vill sätta sig ner och snurra skivor dagen lång.

Men dagens Debut-generation har Pro-Ject lanserat en helt ny evolution, som döpts till Debut Carbon. Man har länge varit förespråkare inom användandet av kolfiber i tonarmar - ett material som är extremt lätt och styvt. Men även om man har introducerat det från sina mellanprismodeller och uppåt har det inte sett dagens ljus i instegsnivå - förrän nu!

Tonarmen är dock inte det enda som blivit bättre på Debut Carbon. En uppgraderad DC-motor med helt ny sorbotandämpad infästning minskar vibrationer ännu bättre, och tillsammans med en fullstor skivtallrik ger den en betydligt jämnare gång än hos sin företrädare.
En detalj för att ytterligare tillfredsställa önskemål att trimma prestandan är att Debut Carbon nu fått RCA-kontakter istället för fast monterad signalkabel, vilket ger möjligheten att välja precis den kabel man vill.

Sist men inte minst har Pro-Ject valt att bestycka Debut Carbon med en mer höggradig pickup än någonsin. Från danska pickup-experten Ortofon kommer den påkostade och extremt rosade 2M Red-pickupen förmonetrad från fabrik. Det "enda" du gör är att ställa in nåltrycket och montera på drivremmen, så är du redo för musik i timme efter timme!

Kort och gott är en tronföljare krönt!

Tillägget ´Esprit´
Vad skiljer den här Debut-upplagan åt mot "standardversionen"? Jo, tallriken i Esprit-modellen är i akryl, som erbjuder flera viktiga fördelar. Inte minst är en tallrik i akryl mindre vibrationsbenägen och har därmed mindre egen-resonanser, och samtidigt belastar den lagret i mycket lägre utsträckning, vilket i sin tur leder till en jämnare och mer exakt skivrotation och därmed betydligt bättre ljud.
Filtmattan som brukar medfölja som standard till en metall-skivtallrik, behövs därmed ej. En hörbar ljudmässig uppgradering!


Tillägget SpeedBox
Den här upplagan av Debut-spelaren har en integrerad elektronisk hastighetsjusterare, där du snabbt med en knapptryckning på spelaren vänstra nedre del kan välja mellan 33 eller 45 varvs uppspelning, och därmed inte behöver lyfta på hela tallriken och ändra drivremmens läge. 

+ Fyllig klang
+ Tjusig kvalitet
+ Bra dynamik
- Inte mycket för de här pengarna

Bild&Ljud Hemma november 2012, med betyget ´Bäst i test´

"Vi kan bara spekulera i hur bra det kan bli med en ännu bättre pickup, till exempel 2M Black. Du behöver faktiskt bara köpa en 2M Black-nål och sätta fast den på den nuvarande pickupen, så får du en fullkomlig uppgradering"
Bild&Ljud Hemma, med betyget ´Bäst i test´

"Vi spelar Beatles "LOVE" dubbelvinylutgåva och lyssnar. Först med metalltallriken. Sedan med akryltallriken. David Sylvian, Fu Manchu, Pink Floyd och Frank Zappa får också dubbla åkturer. I samtliga fall låter de mer raffinerade och välinspelade med akryltallriken. Svänget är unegfär detsamma, och ibland kan metalltallriken addera ett "tjong" som kan kännas tilltalande för stunden. Men akryltallriken berättar mer, och vinner därför i längden. Skivspelaren ser dessutom coolare ut. Det är värt något också"
Hifi&Musik 

Specifikationer

Typ:Manuell, remdrift
Hastigheter:33 varv, 45 varv
Utgångar:1 x stereo RCA
Strömförbrukning:<1 Watt (standby), 7.4 Watt (max)
Mått:415 x 118 x 320 mm (B x H x D)
Vikt:5.6 kg

Rekommenderade tillbehör

Dynavox TPR-2, RIAA-steg med rör svart
Ett rörbestyckat RIAA-steg m...
2390 kr
Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel
Långlivad signalkabel fö...
fr. 457 kr

Du har nyligen tittat på

Pro-Ject Stereo Box S2 BT förstärkare, svart
En kompakt och välljudande s...
3490 kr
Pro-Ject Pre Box DS2 Analogue, silver
DS2-seriens välljudande och ...
4790 kr

Produkter relaterad till din historik

Dynavox TPR-2, RIAA-steg med rör svart
Ett rörbestyckat RIAA-steg med rör och separat n...
2390 kr
Oehlbach NF-1 Master, RCA-signalkabel 0.5 meter
Långlivad signalkabel för stereobruk, med silver...
457 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.