Marantz SR6014 hembioreceiver, svart Marantz | Förstärkare | Ljudfokus.se
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (111SR6014B)

Marantz SR6014 hembioreceiver, svart

14890 kr
Artnr: 111SR6014B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart
Marantz SR6014 hembioreceiver, svart

Produktinformation

Marantz SR6014 är en hembioförstärkare som utmärker sig i mängden på marknaden. I typisk Marantz-anda är ljudkvaliteten satt i prio, och med nio diskret uppbyggda förstärkarkanaler så ger flera konfigurationsmöjligheter, bl.a Dolby Atmos-ljud (7.1.2 eller 5.1.4). Under locket finnes den senaste tekniken för både högupplöst bild och ljud. Alla av de åtta HDMI-ingångarna har stöd för bl.a 4K Ultra HD, Dolby Vision och HDR10. Via nätverksuppkopplingen kan man streama favoritmusiken på olika sätt och tillhandaha röststyrning. Nytt är bl.a ALLM för Xbox One-användare och att förstärkaren kan skicka ut Bluetooth till exempelvis ett par hörlurar.

  • 9.2 bioreceiver med nätverk, HD-ljud, Dolby Atmos och Dolby Vision
  • 11.2 processering och 11.2 pre out
  • Tre HDMI-utgångar där ena har stöd för eARC
  • Inbyggd HEOS ger möjligheten till att bygga multiroom-ljud
  • Egenutvecklade HDAM-kretsar med diskret slutstegsuppbyggnad
  • 32-bitars AKM AK4458 DAC-chip för varje kanal borhgar för en enastående ljudkvalitet
  • Dubbla Wifi-band (2.4 GHz, 5 GHz)


Marantz 6000-serie har genom åren bjudit på det lilla extra
SR6014 är en värdig arvtagare till föregångaren SR6013. Genom att ta klivet upp till deras 6000-serie så har man köpt en garantibiljett till en svårslagen ljudkvalitet i prisklassen. Jämför man med den motsvarande modellen i 5000-serien under, så har förstärkarna mycket gemensamt, på pappret. Men Marantz har genom åren lagt ner lite extra möda på att finslipa kretsarna och valet av komponenter, och det är främst när vi talar om ljuddelen. Estetiskt har SR6014 en stilfullare och elegant approach med sin frontlucka som döljer anslutningar och knappar. Under locket så har man adderat två extra slutstegsmoduler, vilket innebär att förstärkaren har hela nio stycken för olika ändamål/konfigurationer. 

En mer exakt mät-EQ högtalarkalibrering för bättre närvaro och inlevelse
Med SR6014 har Marantz integrerat en mer precision högtalarkalibrering från Audyssey än den i lillebror - MultEQ XT32 med LFC och Sub EQ. Genom att sammanställa mätdatan för upp till åtta olika mätpunkter. Genom att få en jämnare frekvensrespons och tidslinjäritet i rummet så är skillnaden rätt uppenbar. Röster låter klarare, basen blir mer exakt och alla effekterna upplevs med större precision. Har du dubbla baslådor hemma så ger Audyssey Sub EQ HT en individuell DSP-kalibrering för vardera bas, en väldigt fördelaktig egenskap då basarna oftast står placerade på olika ställen i rummet. Vill du ha en bra överskådlighet och kunna justera inställningarna, så är Audyssey MultEQ Editor appen ett bra verktyg.

Dolby Atmos, bi-amp eller zon 2
Med sina nio inbyggda slutstegskanaler har SR6014 stöd för Dolby Atmos 5.1.2 eller 7.1.4, som ger en mer omslutande surroundkänsla i alla led, även höjd. Om du inte har möjligheten att montera Atmos-högtalare i taket så finns Dolby Atmos Height Virtualization-tekniken, som optimerar lyssningsupplevelsen.
Om du inte känner för att bygga Atmos-ljud i hemmet kan du adressera om de två extra kanalerna till front för bi-amping, vilket i musikläget ger mer ström och kontroll till stereo/fronthögtalarna, vilket förutsätter dubbel uppsättning högtalarkablar samt att högtalarna har dubbla par ingångar. 
Ett tredje alternativ är att man avnjuter surroundljud i vardagsrummet och att man samtidigt kan spela musik i ett annat rum.
Förstärkaren har även pre out på alla kanalerna, vilket ger möjligheten att bygga ut med ett externt slutsteg mot kostnad. Genom ett sådant så får man både mer välljud och en högre uteffekt, då signalen matas direkt från förstegsdelen. Kopplar man som exempel på ett stereo-slutsteg så får man ett finare resultat för musiklyssningen, men med fördelen att det också avlastar nätdelen i SR6014, som i större grad kan fokusera på de inkopplade center-  och surroundhögtalarna när det vankas surroundljud i hemmet.

Musiklyssning på många olika sätt
Med SR6014 har Marantz integrerat ett RIAA-steg för skivspelare, och likaså finns radiomottagning för FM-bandet. Föredrar du att spela musiken via nätverket så finns funktioner som Spotify Connect, Tidal, Tune-In m.m. Likaså finns multiroom-plattformen HEOS, där man via kompatibla produkter kan bygga ut med stereoljud i flera rum samtidigt. En annan intressant finess är stödet för röststyrning via Amazon Alexa, Google Assistant eller Siri.

Zon 2 möjligheter
En finess med zon 2 är att man kan avnjuta bioljud i vardagsrummet, samtidigt som man spelar en annan musikkälla i ett annat rum. Detta matas via förstärkta högtalarutgångar, alternativt via lågnivå om man har en separat förstärkare som driver högtalarna. På tidigare generationer så kunde man oftast endast man ut ljud från en analogt inkopplad källa, oavsett vilket fabrikat man pratade om.
Men på dagens Marantz-modeller så kan både skicka ut signalen från de analoga men även digitala ingångarna: HDMI, optisk, coaxial, nätverket samt USB.
För HDMI och optisk/coaxial så är det viktigt då att man matar in en digital 2-kanals PCM-signal.

Många anser att Saul B. Marantz satte för starten av high-end ljudindustrin redan 1953. Sedan dess har Marantz varit i spetsen för entusiaster inom film & musik där varje produkt som utvecklas och släpps är noggrant kontrollerade och hårt testade.

Under det senaste decenniet har Marantz stormat fram på marknaden och stoltserar idag med med ett stort sortiment inom både 2-kanal och hemmabio 
och är en av de absolut största inom tillverkning av AV-produkter och stereokomponenter. Idag har Marantz flera tunga komponenter inom High End som erbjuder något oavsett om du är vinylfantast eller konsumerar din musik direkt från nätet. 

Du har nyligen tittat på

Marantz SR7013 bioförstärkare, silver
Grymma biohögtalare för...
14490 kr (17390 kr)
Marantz MCR-612 nätverksreceiver med CD & radio, svart
Ersättaren till den rosade s...
6999 kr (7890 kr)
Marantz HD-DAC1 med hörlursförstärkare, silver
En kritikerrosad DAC med en rikti...
7990 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra Sublink-RCA subwooferkabel 4 meter, vit
Subwoofer-kabel av hög kvalitet från Supra.
410 kr
Real Cable CBV terminerad högtalarkabel single-wire, 2x3 meter
Färdigterminerad högtalarkabel från franska...
900 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.