Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask Klipsch | Högtalare | Ljudfokus.se
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (HERESYIIIB)

Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask

29990 kr
Artnr: HERESYIIIB
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask
Klipsch Heresy III, golvhögtalare svart ask

Produktinformation

Klipsch Heresy III är Heritage-seriens minsta högtalarmodell, som såg dagens ljus för första gången år 1957. Den numera avlidne grundaren Paul W Klipsch lanserade sin första Heresy främst i syfte att ha en kompakt centerkanal i en 3-kanals stereo-setup, där högtalaren skulle spela mellan ett par fullt hornladdade Klipschorn. Med hornladdade diskant- och mellanregister-element och en skyhög känslighet på 99 dB kan du räkna med att musiken "skakar" loss. Det är ett färgat ljud, men oj va kul det är!

  • 3-vägs "mini" golvhögtalare med hornladdning diskant- och mellanregister-element
  • 12" baselement matchar hornens höga känslighet på 99 dB - ner till 58 Hz
  • Tredje generationens Titanium-hornmembram ger en helt ny klass på upplösningen och närvarokänslan
  • Helt parmatchade i finish och 100 % tillverkare i Hope-fabriken i Arkansas

År 1946 lanserade Paul W Klipsch vad som idag, mer än 70 år senare, blivit en kultförklarad högtalare - den fullt hornladdade Klipschorn. När Paul sedan arbetade vidare på att utveckla en mindre högtalare, som skulle brukas mellan ett par Klipschorn´s för stereoåtergivning i tre-kanaler (med en monokopplad centerkanal), ansåg folket att han inte kunde lanserad högtalaren då man ansåg att Paul gick emot sina egna principer med Klipschorn´s beräkning till hörnplaceringen och den fulla hornladdningen. Man ansåg att han därmed uppgav till "akustiskt kätteri". Detta skapade rabalder och det var med glimten i ögat som Paul svarade:
"The hell I can´t. And that´s exactly what I´m going to call it!" (Heresy betyder kätteri eller irrlära).
Ett år senare lanserade Klipsch sin Heresy och ironiskt nog så blev modellen en storsäljare i kyrkor där ljudet behövde förstärkas.

En långlivad modell blir bättre
År 1985 - alltså 28 år senare - gjorde Klipsch sina första ingrepp i högtalaren och lanserade den som Heresy II. Man uppgraderade elementen, fräschare upp delningsfiltret och likaså kabinettkonstruktionen. 
År 2006 kände man sig manade att ytterligare förbättra modellen och Heresy III såg dagens ljus, och detta är versionen som än idag är i livet. Med dagens modell har det hänt en hel del: baselementet är kraftfullare, både de hornladdade diskant- och mellanregisterelementen har fått membran i ultralätt titanium för ökad upplösning och dynamik, diskanten har dessutom fått en förbättrad magnetstruktur för lägre distorsion och man har även satt i en bi-wire/bi-amp lösning i delningsfiltret. 

Bättre än någonsin
Dagens Heresy III ä ljudmässigt bättre än någonsin, och kan plocka ut mer ur skivorna än förr. Trots att det sitter ett 12" element för basområdet så ska man veta om att högtalaren kan spela riktigt högt, men inte nämnvärt djupt. Vid 58 Hz faller det av rätt fort, vilket är förståeligt med tanke på den sanslösa känsligheten på 99 dB. Man bör alltså komplettera Heresy III med en aktiv subwoofer.
Ljudet har likaså en tydlig färgning och är inte den mest korrekta i prisklassen, men du kommer få leta länge efter en högtalare som är lika underhållande och rolig att lyssna på. Något som svenska magasinet Hifi&Musik´s testpanel fick uppleva i sitt test.

"Finns bara en antydan till dynamik i musiken så exploderar rummet och högtalarna går till attack som beslutsamma bulldoggar! Ja, det var länge sedan vi hörde ett par högtalare med en så betvingande energi och en direktkoppling till ljudet som kan få nackhåren att resa sig.
+ Dynamik; Explosivitet; Retrokänsla
- Inget hifi-finlir
= Det var länge sedan vi hade så här roligt på redaktionen och dessa högtalare verkligen ber om att få möblera ditt vardagsrum. Slarva inte med insignalen bara!"

Hifi&Musik mars 2016

Webblänk till historik om Heresy

Klipsch grundades grundades av en galen ingenjör i den amerikanska staden Hope, Arkansas. Paul Wilbur Klipsch hade 1946 fått nog av de lågkvalitativa ljudsystem som fanns tillgängliga och bestämde sig för att med vetenskapliga principer utveckla och konstruera tekniker som än idag används i Klipsch välkända högtalare och system. I Klipsch enorma sortiment som sträcker sig från stativhögtalare till subwoofers, utomhushögtalare till studiomonitorer, finner du garanterat vad du söker.

Du har nyligen tittat på

Klipsch RP-8000F högtalarpaket 5.1, svart
Flaggskeppen i Reference Premiere...
34998 kr (50960 kr)
Klipsch RC-64 III, körsbär i äkta träfanér
Klangmatchad centerhögtalare...
16990 kr
Klipsch R-820F Dolby Atmos-högtalarpaket 5.1.2
Ett vansinnigt högtalarpaket...
19998 kr (30440 kr)

Produkter relaterad till din historik

Sonic Design SD-fötter 8-pack, 12-28 kg för ett par högtalare
Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
250 kr
Oehlbach Jump, 6 mm2 försilvrade kabeljumpers
Kabeljumpers med försilvrade 6 mm² kopparledare ...
397 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.