Köp Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par på Ljudfokus.se!
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (401CHORA826LW)

Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par

18590 kr / 13990 kr
Du sparar 4600 kr
Artnr: 401CHORA826LW
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par

Produktinformation

Focal Chora 826 är ett par fantastiskt välljudande golvhögtalare och seriens toppmodell, som tagit emots med öppna famnar hos recensenter världen runt och belönats för sin naturtrogna och precisa återgivning. I ren och skär upplösning bräcker de det mesta på marknaden hos konkurrenterna! Modellen tar över efter Chorus 700-serien och i konstruktionen finner vi nya elementlösningar som lyfter detaljeringsgraden till en ny nivå. Frontbaffeln är blankpolerad som ger ett dyrt och läckert utseende. Jämfört med lillebror har vi här en ren 3-vägs konstruktion med ett dedikerat mellanregister och dessutom med dubbla 6.5" baselement. Det lyfter närvaron ytterligare i ljudet samt så får man en djupare och tightare återgivning i basregistret. Högtalarna klarar sig bra själva, men för att framhäva den lägsta, hörbara oktaven så behövs det en aktiv baslåda.  

  • Extremt välljudande golvhögtalare i Chora-serien
  • Inverterad 1" diskant i aluminium/magnesium, 6.5" 'Slatefiber'-mellanregister och dubbla 6.5" baselement
  • Kräver en strömstarkare förstärkare för bästa stadga och kontroll då impedansen faller ner till 2.9 Ohm
  • Frontmonterad aerodynamisk basport
  • Single-wire terminal
  • Står på en tiltad bottenplatta för ökad stabilitet och även en exakt tidskompensering mellan de olika elementen
  • Made in France!

Nu vänder Focal bladet för ett nytt kapitel
En av världens största och mest aktade aktörer - och Frankrike´s ledande högtalartillverkare - har lanserat sin heta Chora-serien, som tar över där den fjärde generationen av Chorus-serien lade skorna på hyllan. Man spinner vidare på den mer klassiska och tidlösa formen på kabinettet med raka linjer. Chora-modellerna finns i tre olika färgval: Dark Wood, Light Wood och Black, där namnet indikerar finishen på kabinettets sidor och topp. Materialet är en matt vinyl som återger en fin trä-look, medans den svarta finishen har ett halvmatt svart finish med ett subtilt lodrätt mönster som ger en riktigt fin effekt. Frontbaffeln är lackad i en blank finish, där Focal valt en grå-blå nyans till Dark Wood, en beige nyans till Light Wood samt en svart till den svarta upplagan.
Vill man - trots det coola utseendet - dölja elementen för en sobrare look fästes frontskydden enkelt med magneter på utsidan.
Golvhögtalarna är monterade på en bottenplatta som vinklar upp hela högtalaren mot lyssnaren.
Chora-serien genomsyras av teknisk innovation och bygger vidare på en tradition som kännetecknas för "the Spirit of Sound".

Made in France
När du kopplar in din Focal-högtalare i ditt hem så har du införskaffat dig en produkt med ett unikt koncept på marknaden. Samtliga av fransmännens modeller - från den överkomliga Chora till den exotiska Utopia-serien - har under strikta kvalitetskontroller utvecklats i deras fabrik i Saint-Etienne. Detta är en detalj som de är stolta för och som känntecknar varumärket Focal. Från den första skissen och produktidén på ritningsbordet till tillverkningen av högtalarelement och slutpaketering av högtalaren, så sker alla stadier bakom egna dörrar. 

Varje högtalarelement i Chora-serien är en helt egenutvecklad design och således en teknisk innovation du inte finner någon annanstans. Med konceptet "Made in France" har man aldrig misslyckats med att kombinera en särklassig kvalitet, teknik och konkurrenskraft i en svårslagen mix. Med innovativa och nyutvecklande idéer baserade på självständighet och ägande av internationella patent är man en ledande aktör att förutse framtida trender. Detta skapar framsteg. Det hela börjar med högtalarelement - ett viktigt inslag i Focal´s filosofi.

TNF-diskanten ger den klassledande upplösningen
Fransmännen har genom året förlitat sig på den inverterade diskantkupolen och i den prisöverkomligare nivån har man hittat en sammanslagning av två metaller - aluminium och magnesium - som ger mersmak i den produktionsmässigt avsevärt dyrare Beryllium-diskanten. Med dagens Chora-serie har man ytterligare finslipat konstruktionen. TNF-diskanten är av samma typ som sitter i Aria-serien, som varit extremt uppskattad sedan många år tillbaka. Diskanten har en perfekt avvägning av detaljrikedom och närvaro, som spelar klart och fint utan tendens att bli hård eller vass och med ett rikare omfång på harmoniska toner.
Den främsta fördelen med ett inverterat diskantmembran (dess konkava form) är nyttjandet av en talspole med mindre diameter. Detta har flera fördelar: den blir lättare, får bättre acceleation och kan fixeras direkt på själv domen.

Upphängningen har en struktur som är direkt hämtad från de mer exotiska Utopia-modellerna. Materialet som används till upphängningen heter Poron - vilket är ett mikro-cellulärt polyuretan-skum. Dess porösa och öppen-celliga struktur och lätta vikt har flera fördelar. Membranet får röra sig helt fritt, samt så kommer upphängningen inte att skadas eller komprimeras med tiden. Dess fysikaliska egenskaper ger bättre kontroll över den rörliga delen i magnetstrukturen.
Rent ljudmässigt så kan man via mätning påvisa en uppenbart bättre frekvenslinjäritet och en minskning av distorsionen med 33 % i det känsliga området mellan 2 kHz till 3 kHz.

Slatefiber-konen
Efter över fyra års utveckling så har Focal med Chora-serien introducerat en ny konteknik som man döpt till Slatefiber. Detta är ett kompositmaterial som består av återvunnen kolfiber och polymer. Förutom en cool look så har dessa material tillsammans även många fina akustiska egenskaper.
Blandningen av dessa material medför framförallt än väldigt effektiv dämpning, vilket ger elementen en varm fin klang med fin dynamik i de nedre registerna. Även styvheten är extremt hög då kolfibermaterialet i sin normala vävda struktur är oerhört starkt. I Slatefiber-konen ligger fibrerna åt samma håll vilket stärker upp materialet ytterligare. Denna styvhet gör att man kan pressa elementen lägre ner i frekvens och åstadkomma en djupare och mer artikulerad basåtergivning.
För att kombinera produktivitet, maximal prestanda och behålla sin tillverkning i Frankrike, så har man tagit fram ett semi-automatiskt industriverktyg för att exklusivt tillverka Slatefiber-konen.

"Drawing on its extensive expertise, from the manufacture of drive units to final assembly, Focal has developed an affordable floorstander able to sound great on demonstration and in the home. At the heart of the Chora 826 is a new ‘Slatefibre’ driver, for speed and bass extension, and the speaker has a sound that’ll make you want to keep on listening, with both bass weight, treble clarity and sparkle. It’s also easy to set up and position, will work with modest amplification, and sounds good in almost any room. However you look at it, this speaker offers a lot of performance for the money"
Eisa Award ´Best Value Floorstanding Loudspeaker 2020-21´

Like: Exceptional sound; style; unfussy about placement and partnering equipment
Dislike: Nothing at the price
We say: This is Focal right on top of its game. The Chora 826 isn’t just fine value, but a great speaker full stop"
Hifi Choice, England med stämpeln ´Recommended´

Jacques Mahul bildade JM-Laboratories i S:t Etienne 1979, där man till en början utvecklade extremt avancerade element till en mängd framgångsrika högtalartillverkare. Numera säljer man inte längre sina element utan tillverkar sina egna högtalare under märket Focal och är idag en av världens största högtalartillverkare inom HiFi, bil och studiovärlden med produktionen kvar på hemmaplan i Frankrike.

Specifikationer

Konstruktion: 3-vägs, basreflex
Bestyckning: 25 mm TNF Al/Mg inverted diskant, 165 mm Slatefiber mellanregister, dubbla 165 mm Slatefiber baselement
Frekvensomfång: -6 dB: 39 Hz, ±3 dB: 48 - 28.000 Hz
Effekttålighet: RMS: 250 Watt
Impedans: Nominellt: 8 Ohm. Minimum: 2.9 Ohm
Känslighet: 2.83V / 1M: 91 dB
Anslutning: Single-wire
Delningsfrekvens: 270 Hz, 2.700 Hz
Färg: Trä
Mått: 303 x 1053 x 388 mm (B x H x D)
Vikt: Styck: 21.15 kg
Enhet: Par

Rekommenderade tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
120 kr

Du har nyligen tittat på

Focal Chora 826 golvhögtalare, Light Wood par
Franska Focal och deras prisbel&#...
13990 kr (18590 kr)

Produkter relaterad till din historik

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en expanderande centerpinne.
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lösmeter med försilvr...
120 kr

Tillbehör

Dynavox BN207527, banankontakter 4-pack
Smart designad bananplugg med en ...
250 kr
Real Cable BM400T, högtalarkabel lösmeter
Högtalarkabel på lö...
120 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.