Dynavoice Thunder T-12 Duo (White Piano Finish) Dynavoice | Högtalare | Ljudfoku
Dynavoice Thunder T-12 Duo (White Piano Finish) i gruppen Högtalare / Subwoofers hos Ljudfokus.se (SETT12WHPKT1)

Dynavoice Thunder T-12 Duo (White Piano Finish)

11980 kr / 10998 kr
Du sparar 982 kr
Artnr: SETT12WHPKT1
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Thunder T-12 Duo (White Piano Finish)

Produktinformation

Helt enkelt ett paket med två stycken Dynavoice Thunder T-12.


Riktigt kraftig 12-tums subwoofer med slutsteg på hela 650 watt. Trots detta så har den en snygg design som lätt smälter in i vardagsrummet.


Kabinettet
Snabbast och mest korrekt bas för musik (och film) får man generellt sätt alltid med en sluten låda. Dock så krävs det ett kraftigt slutsteg, ett bra baselement och ett mycket välbyggt kabinett för att det ska bli bra. Detta är precis vad Dynavoice har utrustat Thunder T-12 med. Kabinettet är byggt av hela 45 mm MDF i fronten och 30 mm MDF i sidorna. Inte nog med det, så har den även fått en kraftig inre stagning på 25 mm, allt för att minimera vibrationer och göra kabinettet så stumt som möjligt. Trots att måtten endast är 40 cm i kub så märks alltid på vikten när någonting är välbyggt, nästan 28 kg väger Thunder T-12. Vi rekommenderar att man är 2 personer när man lyfter den...

Bas-elementet
För att ge en snabb och kraftig bas, så har mycket energi satsats på baselementet. Det har utrustats med Fatboy-upphängning och dubbla dampers för att bli riktigt styvt och tåligt. Både konan och talspolen är gjord av aluminium. Chassit är i heltgjuten aluminium och mycket stabilit, det ska ju trots allt kunna klara effekten från 650 Watts klass D-slutsteget.

Hur låter det då?
Kort sagt, det låter riktigt bra, med så mycket kraft att det räcker och blir över för de allra flesta. Det låter helt enkelt så bra att vi inte tror du kan hitta en bättre bas för pengarna. Dock så slår basen så kraftigt och långt på grund av Fatboy-upphängningen att vi rekommenderar att du tar av tygfronten när du spelar högt...

Egenskaper
- Klass-D slutsteg på 650 W RMS
- Steglös ratt för ljudvolym
- Steglös ratt för frekvensbrytning
- Steglös ratt för fas
- Power-switch med Auto-off (cirka 30-40 minuter)
- Dubbla lågnivå in- och utgång.
- LFE-ingång.
- Mycket stabilt kabinett i MDF, med 45 mm front, 30 mm sidor och 25 mm stagning i mitten.

Specifikationer:
Lådkonstruktion: Sluten låda
Mycket stabilt kabinett med extra stagning
Element: 12-tums subbaselement med aluminiumkon och helgjutet aluminiumchassi
Delning på frekvensområde: 35 - 150 Hz
Max Effekt: 650 W aktivt Klass-D slutsteg
R.M.S Kontinuerlig Effekt: 500 W
Storlek(H x B x D): 400 x 400 x 400 mm
(utan tygfront, slutsteg och spikes)
Vikt: 27,9 kg

Notera att det numer inte ingår några fötter till subwoofern (bilden är alltså missvisande)

 • Subwoofer: 2 st. Dynavoice Thunder T-12 aktiv subwoofer, pianovit (Artnr. 990T12WHP)
 • Det svenska fabrikatet Dynavoice kännetecknas framförallt av genomtänkta, moderna och välljudande högtalarkonstruktioner. 

  Flertalet recensenter från Sveriges största branschmagasin har upprepade gånger ansett att flera av Dynavoice produkter kan jämföras med dubbelt så dyra konkurrenter.
  Anledningen till det beror på att man arbetar efter ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning med färre mellanhänder samt en aggressiv prissättning.

  Test i Hifi & Musik nr 11 - 2013

  Dynavoice Thunder T-12

  Stram baskraft – DU har råd med!
  Falkenbergsbaserade Dynavoice har länge varit en synonym för mycket ljud per krona. Nu ritas kartan om en aning, även om grundvärdet består.

  Stativ- och golvhögtalare är den eviga frågan, och många som väljer det sistnämnda alternativet gör det för den djupare basåtergivningen. Jag köper det argumentet, men vill flika in att alla normala högtalare får synergieffekter tillsammans med en subwoofer. Av den anledningen har bastillskott blivit allt vanligare i hifi-sammanhang, oavsett anläggningens prislapp, vilket gjort marknaden för basar stor. Dynavoice har subbasar i sortimentet sedan bra många år och min erfarenhet av märket är positiv, även om jag också brukar inflika att fokus ofta ligger mer mot kvantitet och mycket ljud för pengarna än 100 % audiofil prestation vid återgivning av ”finmusik”. Att köra kartongen med Thunder T-12 på pirra till lyssningsrummet känns som den mest ergonomiska logistiklösningen. Dynavoice brukar både ta plats och väga därefter, och T-12 är inget undantag. Vid uppackningen notererar jag att finishen är riktigt hög, med en låda som målats i svart pianolack och som även går att få i vitt.

  Då 27,9 kilo subbas lämnat kartongen skådar jag en stilren design där fronten domineras av ett runt magnetupphängt fronttyg. Bakom det sitter som modellbeteckningen antyder ett 12-tumselement. En tjock gummiupphängning skvallrar om redig slaglängd och den skålformade konen i aluminium ger ett mycket stabilt intryck. För att hålla membranet i schack är korgen gjuten i aluminium, och man har dessutom satsat på dubbla, stackade magneter. Väl inne i lådan konstaterar jag att Dynavoice gjort sin läxa väl då det kommer till stagningen, samtidigt som jag får en förklaring till den höga vikten när jag spanar in lådtjockleken. Inte mindre än 40 millimeters gods i baffeln och 30 millimeter i sidoväggarna ger ett mycket stumt kabinett, i synnerhet när måtten är relativt måttliga – T-12 mäter kring 40 centimeter i kub, vilket får ses som kompakt med tanke på bestyckningen. Den slutna konstruktionen gör sitt för att få ner volymen med 10-20% jämfört med en motsvarande basreflexlåda, vilket så klart bör matchas med motsvarande större förstärkare för bibehållen ljudnivå. När det kommer till markkontakten står T-12 stadigt på jorden med spikes, men har gängade hål om du vill byta ut spikarna mot något parkettvänligare. En kraftig konstruktion kräver naturligtvis ett matchande slutsteg, och i Thunder T-12:ans fall betyder det 500 RMS-watt i klass D. Själva slutstegspanelen sitter som brukligt på baksidan och erbjuder inga direkta extravaganser. Nivå, ställbar delningsfrekvens mellan 35-150 hertz och lågnivåingångar (LFE och stereo), samt en lågnivåutgång. Högnivåingångar saknas, men då allt fler hifi-förstärkare har pre-out eller bygling på baksidan, känns den typen av inkoppling allt mindre efterfrågad, även om det inom hifi-världen finns strikta förespråkare av högnivåanslutning av subbasen, även för ljudkvalitetens skull (läs: REL!).

  Tidigare Dynavoicesubwoofers har låtit bra, och har ofta spelat djupt, kraftfullt men i vissa fall väl mulligt. I T-12:an är mycket att det mulliga borttrollat och anslaget är stumt. Det innebär att basen blir väldigt följsam och snärtig, samtidigt som T-12 klarar av att gräva djupt när krävs, om än inte ner till det mest brutala av basdaller. En avvägning mellan djupt och snärtigt har med all önskvärd tydlighet gjorts vid konstruktionen, och T-12 är mer hifi än film för att använda en måttstock. Den långslagiga 12-tummaren hänger med riktigt bra även då volymen dras upp och jag hetsar den med gamla Scooter-låtar från slutet av förra årtusendet. Konutslaget blir stundtals brutalt, och kräver nästan att jag plockar av fronttyget då det går mot partynivåer. Grundtonen är ovanligt ljus för att komma från ett 12-tumselement, och 35-hertzläget på filtret är det mest använda under testet, men jag upplever det som att ökad inspelning av basen gör den mustigare i klangen, vilket kan ha med metallmembranet att göra. Samtidigt bör du vara medveten om att subben vid vissa placeringar i rummet kan gå att riktningsbestämma, vilket gör det värt att möblera runt den i rummet innan du slutgiltigt bestämmer dig. I vårt lyssningsrum lät basen bäst utmed den främre väggen, gärna mellan stereohögtalarna, men sådant varierar såklart beroende på rum. Rätt placerad är Dynavoice både linjär och musikalisk, med mycket kraft och dynamik när musiken så kräver. Något jag uppskattar hos T-12 är förmågan att trots kraftresurserna spela nyanserat och återge detaljer i ljudet, vid såväl hög som låg volym.

  Är du ute efter en subbas som klarar av att spela högupplöst och med finess, samtidigt som du inte vill behöva köpa dubbla basar till det större rummet eller om du gillar partynivåer, kan Thunder T-12 vara ett hett alternativ i 5.000-kronorsklassen. Att metallmembranet låter betydligt bättre efter inspelning bör du räkna med, så du inte fördömer ljudet från din purfärska T-12:a, liksom att en stunds pyssel med placeringen krävs, då den slutna lådan inte går att justera i avstämningen som en basreflexlösning medelst skumproppar. Dessutom saknas all form av EQ hos slutsteget, men å andra sidan är konstruktionen i grunden ganska lätt att placera för en linjär återgivning. Summerat kan vi varmt rekommendera en provlyssning, även om du råkar ha råd med en bas för runt dubbla pengen...

  REKOMMENDERAS!
  3 snabba
  • Variabel fas
  • Aluminium i både korg och kon
  • Sluten konstruktion

  + Kraft, kontroll, upplösning
  + Finish och byggkvalitet
  + Priset – Få justeringsmöjligheter

  = Osedvanligt mycket bas-(kvalitet) för pengarna!

  Specifikationer

  Färg:Vit
  Enhet:Färg

  Du har nyligen tittat på

  Dynavoice Magic MW10 subwoofer, vit
  Aktiv 10" subwoofer i Magic-serie...
  2490 kr
  Magnat MR780 & Dynavoice Definition DF-8 svarta, stereopaket
  Välkommen till detaljernas v...
  15998 kr (17980 kr)
  Dynavoice Magic S-3 högtalarpaket 5.0, vitt
  Litet och smidigt satellitpaket f...
  3198 kr (3470 kr)

  Produkter relaterad till din historik

  Snabba leveranser

  Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
  (gäller ej leverans med pall)

  Vi har nöjda kunder

  Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

  Vi kan det vi säljer

  Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.