Dynavoice Definition DX-5 (Black Oak / Black Piano Front)
Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart i gruppen Högtalare / Stativ & satellithögtalare hos Ljudfokus.se (990DX5B)

Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart

2790 kr
Artnr: 990DX5B
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart
Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart
Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart
Dynavoice Definition DX-5 stativ/vägghögtalare, svart

Produktinformation

Dynavoice Definition DX-5 ersätter DM-5, och är egentligen bara en plattare upplaga av modellen, vilket gör den lättare att hänga på väggen via de VESA100-kompatibla gänghålen. Den förstklassiga högtalarkonstruktion kan nyttjas både som en minder stativhögtalare för musiken eller som en ytterst potent surroundhögtalare till hemmabion. Dess ljudkvalitet finner du inte någon annanstans i prisklassen!

  • Prisklassens bästa stativhögtalare?!
  • Sluten konstruktion förenklar placering nära vägg
  • Kan monteras på vägg via VESA100-fäste
  • Guldpläterad Bi-wiring terminal med X-change

Definition DX-5 är satellithögtalaren i serien och den är gjord för att vara så smidig som möjligt att hänga på väggen. Men inte bara det, utan den har samtidigt en riktigt bra elementbestyckning. Diskanten och basen/mellanregistret är exakt samma som i golvhögtalarna och centern för att ge bästa klangmatchning. DX-5 klarar sig även ensam som musikförmedlare, men mår bäst av att ha en baslåda som hjälper till i botten. I ett hemmabiosystem är det helt enkelt en riktig grym surroundhögtalare.

När Definition-serien konstruerades så lyssnade Dynavoice på kunderna för att kunna erbjuda precis vad de har saknat i högtalar-världen. Resultatet har blivit en mycket exklusiv högtalare, som även har en hög känslighet. Banddiskant, 'bullet-proof'-kevlar basar, x-change-terminal och målad baffel på totalt 33 mm både fram är bara några av de många egenskaper hos den nya serien. Detta är helt enkelt en högtalare som passar till de mest kräsna, till ett pris som passar alla.

Diskanten
Definition är utrustat med något så ovanligt som 2 diskanter. Detta hittar man oftast inte förrän mycket långt upp i prisklasserna. De lägre frekvenserna tar softdome-diskanten hand om, men som toppdiskant har man i Defintion gått ett steg längre till och med försett högtalaren med en banddiskant. Detta ger ett unikt behagligt och naturligt ljud. Frekvenskurvan går spikrakt ut vid 20 kHz, men den största skillnaden märks först när man provlyssnar högtalaren.

Basarna
För att kunna återge de lägsta frekvenserna är basarna gjorda i 'bullet-proof'-kevlar, vilket ger ett tunt, lätt och starkt membran. Detta ger en fast, djup och ren bas. Alla baselement har chassin i gjutet aluminium vilket bidrar till ett stabilt basljud. På grund av detta får högtalaren inte bara ett bra hifi-ljud, utan dessutom hög känslighet.
X-change - Flexibel
Eftersom alla har olika ljudideal - även audiofiler - så är även Definition utrustad med en X-change-terminal. Längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB / 0 dB / +2 dB / +4 dB. I och med att detta området ändras, så ändras hela karaktären på högtalaren. Du slipper därmed ändra på bas/diskant-kontrollerna på förstärkaren för att få ljudet du föredrar.

Sätt stiften i de olika X-change-hålen så ändrar du området mellan 4 kHz - 20 kHz, du bestämmer själv hur du vill att det ska låta.

Kabinettet
För att ge ett så rent och stabilt ljud som möjligt så krävs det att högtalar-kabinettet är välgjort och stumt. I Definition-serien har alla högtalare 18 mm MDF på sidorna och 15 mm MDF + ytterligare 18 mm målad baffel i både fronten och på baksidan. Inte nog med detta, det finns även 4 stycken 15 mm stagningar i lådan. Golvhögtalarna står på en 18 mm matt-svart målad fot. Mer välbyggd låda får du leta länge efter, även i mycket högre prisklasser.

Specifikationer:
Lådkonstruktion:
Slutet kabinett
VESA-100 standard för väggfäste
Guldpläterad Bi-wiring terminal med X-change
Mycket stabilt kabinett med dubbla extra bafflar
Element:
1 x Band-diskant
1 x Softdome-diskant
1 x 5,25-tums basar i 'Bullet-proof'-kelvar
Impedans:
6 ohm
Frekvensområde:
50 - 32.000 Hz (- 3 dB)
Känslighet:
90 db
Max Effekt:
100 W
Storlek (H x B x D):
390 x 175 x 200 mm
Vikt:
5,5 kg/st
Det svenska fabrikatet Dynavoice kännetecknas framförallt av genomtänkta, moderna och välljudande högtalarkonstruktioner. 

Flertalet recensenter från Sveriges största branschmagasin har upprepade gånger ansett att flera av Dynavoice produkter kan jämföras med dubbelt så dyra konkurrenter.
Anledningen till det beror på att man arbetar efter ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning med färre mellanhänder samt en aggressiv prissättning.
Definition DM-5 testades i Hifi & Musik nr 1-2 - 2009
Stativhögtalare 2000-2500 kr.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Liksom flera andra testdeltagare i den här samlingen är svenska Dynavoice bidrag en stativvariant av en omtyckt golvare. Med en mindre låda och ett istället för två baselement är DM-5 mycket lik sitt golvstående storasyskon. Bestyckningen i den här högtalaren är lite speciell. I botten sitter ett 5,25-tumselement med kevlarkon för maximal styvhet. Korgen ska dessutom vara gjord i gjuten aluminium, som är betydligt bättre än den för prisklassen standardiserade plåtkorgen. Basen spelar upp till 1.800 hertz där en diskant av traditionell, om än stor, kupoltyp tar över. Vid 8.000 hertz fpr den avlösning av något så ovanligt som ett bandmembran, vilket borde vara unikt i prisklassen.

Fördelen med bandmembran är att de ofta ger ett mycket öppet och luftigt ljud och klarar av att spela riktigt högt upp i frekvens. Nackdelen kan ibland vara en lite sämre spridning på membranets kortsidor, i Dynavoice fall uppåt och nedåt. Lådorna väger en bit in på 8 kilo styck, vilket är mycket imponerande för prisklassen och det känns när vi knackar på dem. Samtidigt kan storleken kännas som en begränsning vid möbleringen. En extra finess på baksidan, förutom dubblerade kontaktpar, är att man kan ställa diskanten i lägen på +2 respektive +4 dB, förutom rak frekvensgång, men vi körde alltid i 0-dB-läget, som lät bäst hos oss. Du kan välja mellan tre olika färger på dina högtalare, vilket gör att de borde passa i de flesta inredningsstilar.

Det här är en högtalare med flera trevliga kvaliteter. Framför allt är ljudet väldigt öppet och detaljerat. Diskanten är välutsträckt uppåt i frekvens och spelar med en härligt lätt med ändå precis penselföring. Den möter ett likaledes mycket öppet mellanregister som har en härligt närvarokänsla. Tyvärr händer det att Dynavoice blir lätt essig, vilket är synd då det tar bort lite av högtalarens annars mycket lättlyssnade helhetskänsla.

Midbasen är kraftfull men fast och det är inga problem att höra skillnad på olika slags pukor, Basåtergivningen är massiv och går betydligt djupare än hos de mindre konkurrenterna. Här kan vi även märka av en liten puckel som inte är helt korrekt, men som ger lite mer energi åt musiken. De här högtalarna kan utan vidare stå när en bakvägg eller till och med i en bokhylla till nöds. Den ymniga basen innebär att högtalaren med fördel kan drivas av mer kraftfull förstärkare, och det här var nog den högtalare som lyfte sig mest med bättre kringutrustning, medan vår lilla microstereo hade svårare att tygla den djupa basen. Dynavoice spelar med härligt stora mått på både bredden och djupet, även om musiken gärna håller sig en bit in på scenen då den här högtalaren inte spelar direkt på lyssnaren.

Ljud: 9
Byggkvalite: 9
Prisvärdhet: 10"

(Fler högtalare i samma test - Audio Pro Wigo 130 (6/6/7) - Dali Concept 1 (7/8/7) - Monitor Audio BR 1 (6/7/5) - PSB Alpha B1 (10/8/9) - Tangent EVO E5 (8/9/8) - Wharfedale Diamond 9.1 (6/7/6) - Canton GLE 420 (10/8/7) - Polk RTI A3 (8/6/7))

Specifikationer

Typ:Vägg
Färg:Svart
Enhet:Par

Prisvärda paket

Dynavoice Definition DF-5 Högtalarpaket 5.0, svart
Med Definition lägger Dynavo...
8798 kr (9770 kr)
Dynavoice Definition DF-6 Högtalarpaket 5.0, svart
Med Defintion lägger Dynavoi...
10498 kr (11770 kr)
Dynavoice Definition DF-5 Högtalarpaket 5.1 med Sub 10, svart
Ett smäckert och elegan...
11998 kr (13260 kr)
Dynavoice Definition DM-6 Högtalarpaket 5.1 med Sub 10, svart
Högtalarpaket för hemma...
10498 kr (11760 kr)

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 golvhögtalare, vita
Storebror till M-65 EX med dubbla...
6990 kr
Dynavoice Challenger M-65 EX v4 Ek & Harman/Kardon HK3700
Ett grymt spelglatt och fartfyllt...
7998 kr (8980 kr)

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.