Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita Dynavoice | Kampanj | Ljudfokus.se
Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita i gruppen Högtalare / Golvhögtalare hos Ljudfokus.se (990DF6W)

Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita

6990 kr
Artnr: 990DF6W
1 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita
Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita
Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita
Dynavoice Definition DF-6 golvhögtalare, vita

Produktinformation

Dynavoice DF-6 är en rejäl golvhögtalare med klassens bästa återgivning. Prislappen är blygsamt satt - tur att inte ljudet är det! Sett till pengarna så finns det absolut ingenting att klaga på, vare sig i ljud- eller byggkvaliteten. Med en hög känslighet på hela 94 dB - och dubbla 6.5" element till basområdet - passar den här smäckra och iögonfallande högtalaren lika ypperligt till musik som film. 

  • Välljudande golvhögtalare med dubbla diskanter
  • Två stycken 6.5" baselement ger en konarea på 10"
  • 5.25" mellanregister i 'Bullet-proof' Kevlar
  • Stabilt och tungt kabinett med dubbla extra bafflar
  • Guldpläterad Bi-wiring terminal med X-change

Med Definition lägger Dynavoice ribban högre än någonsin. Ljud, design och finish som passar den allra mest kräsna.

"Ljudbilden är relativt stor och bjuder på mycket luft. Samtidigt så möter vi testets bästa perspektivbyggare i Dynavoice, då de här högtalarna inte lämnar mycket åt fantasin för lyssnare som vill få en känsla för hur stämningen verkligen var i inspelningslokalen. Dynavoice försvinner därtill ur ljudbilden på ett sätt som jag inte trodde var möjligt hos en högtalare i den här prisklassen. Det är ren musik som kommer framför mig och inte högtalarljud!"
Hifi&Musik 

Dynavoice Definition DF-6 är definitivt Dynavoice Top-of-the-line högtalare. Väljer du denna så vet du att inget har sparat på och vi garanterar att du kommer bli nöjd. I jämförelse med den mindre DF-5 så har DF-6 fått dubbla 6,5-tums basar, samt ett eget 5,25-tums mellanregister. Den har fått ett betydligt större kabinett att spela ut i och det gör det verkligen med bravur. En mer öppen och avslöjande högtalare kommer du få leta länge efter. Den går djupt i basen, men om du vill spela på riktigt tungt har den ett ess i rockärmen. Tag ut baspluggen ur det bakre röret och du får en ännu tyngre bas.

Både den mindre DF-5 och stativhögtalare DM-5 har fått 10/10 i prisvärdhet från Hifi&Musik och vi vill påstå att DF-6 om möjligt är ännu mer prisvärd.

Banddiskant, 'bullet-proof'-kevlar basar, elementchassi i gjutet aluminium, x-change-terminal och målad baffel på totalt 33 mm både fram och bak är bara några av de många egenskaper hos den nya serien. Detta är helt enkelt en högtalare som passar till de mest kräsna, men priset har vi pressat så lågt vi bara kan.

Diskanten
Definition är utrustade med något så ovanligt som 2 diskanter. Detta hittar man oftast inte förrän mycket långt upp i prisklasserna. De lägre frekvenserna tar softdome-diskanten hand om, men som toppdiskant har man i Defintion gått ett steg längre till och med försett högtalaren med en banddiskant. Detta ger ett unikt behagligt och naturligt ljud. Frekvenskurvan går spikrakt ut vid 20 kHz, men den största skillnaden märks först när man provlyssnar högtalaren.

Basarna
För att kunna återge de lägsta frekvenserna är basarna gjorda i 'bullet-proof'-kevlar, vilket ger ett tunt, lätt och starkt membran. Detta ger en fast, djup och ren bas. Både chassit till 5,25-tums mellanregistret och 6,5-tums basarna är tillverkat i gjutet aluminium och bidrar till ett stabilt basljud. Tack vare detta får högtalaren inte bara ett riktigt bra bra hifi-ljud, utan dessutom hög känslighet.

X-change - Flexibel
Eftersom alla har olika ljudideal - även audiofiler - så är även Definition utrustad med en X-change-terminal. Längst upp på terminalen så hittar du 3 extra guldpläterade kontakter. Dessa används för att finjustera det kritiska mellanregisterområdet efter din egen smak. Du kan välja mellan -2 dB / 0 dB / +2 dB / +4 dB. I och med att detta området ändras, så ändras hela karaktären på högtalaren. Du slipper därmed ändra på bas/diskant-kontrollerna på förstärkaren för att få ljudet du föredrar.

Kabinettet
För att ge ett så rent och stabilt ljud som möjligt så krävs det att högtalar-kabinettet är välgjort och stumt. I Definition-serien har alla högtalare 18 mm MDF på sidorna och 15 mm MDF + ytterligare 18 mm målad baffel i både fronten och på baksidan. Inte nog med detta, det finns även 4 stycken 15 mm stagningar i lådan. Högtalaren står på en 18 mm matt-svart målad fot. Mer välbyggd låda får du leta länge efter, även i mycket högre prisklasser.

Lådkonstruktion:
1 st framåtriktat basreflexrör
1 st bakåtriktat basreflexrör (Pluggat från start)
Guldpläterad Bi-wiring terminal med X-change
Mycket stabilt kabinett med dubbla extra bafflar
Element:

1 x Band-diskant
1 x Softdome-diskant
5,25-tums mellanregister i 'Bullet-proof'-kelvar
2 x 6,5-tums basar i 'Bullet-proof'-kelvar
Impedans:
6 ohm
Frekvensområde:
25 - 32.000 Hz (- 3 dB)
Känslighet:
94 db
Max Effekt:
250 W
Storlek (H x B x D):
1100 x 222 x 400 mm
Vikt:
24,4 kg/st
Det svenska fabrikatet Dynavoice kännetecknas framförallt av genomtänkta, moderna och välljudande högtalarkonstruktioner. 

Flertalet recensenter från Sveriges största branschmagasin har upprepade gånger ansett att flera av Dynavoice produkter kan jämföras med dubbelt så dyra konkurrenter.
Anledningen till det beror på att man arbetar efter ett gediget utvecklingkunnande, en kostnadseffektiv tillverkning med färre mellanhänder samt en aggressiv prissättning.

Specifikationer

Färg:Vit
Enhet:Par

Prisvärda paket

Dynavoice Definition DF-6 Högtalarpaket 5.0, vitt
Med Defintion lägger Dynavoi...
10498 kr (11770 kr)
Dynavoice Definition DF-6 Vita högtalare & Marantz PM7005, stereopaket
Dynavoice DF-6 och Marantz PM7005...
13498 kr (14980 kr)
Dynavoice Definition DF-6 Vita högtalare & Onkyo TX-8270, stereopaket
Med Dynavoice´s golvhög...
12498 kr (14580 kr)
Dynavoice Definition DF-6 med Challenger Sub 12 högtalarpaket 5.1, vitt
Smäckra och kraftulla golvh&...
14498 kr (16260 kr)

Du har nyligen tittat på

Dynavoice Challenger S-6 EX v4 Högtalarpaket 5.1, svart
Högtalarpaket för hemma...
7998 kr (8960 kr)
Dynavoice Challenger S-6 EX v4 Svarta & System One A50BT
Challenger-seriens stora stativh&...
3998 kr (4488 kr)
Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 Högtalarpaket XL 5.1, ek
Ett högtalarpaket för h...
14498 kr (15960 kr)

Produkter relaterad till din historik

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.