Dynavoice Challenger Sub 12 EX aktiv subwoofer, ek 2-pack | Högtalare | Ljudfok
Dynavoice Challenger Sub 12 EX aktiv subwoofer, ek 2-pack i gruppen Kampanj / Sommarkampanj / Subwoofers hos Ljudfokus.se (SETSUB12PKT3)

Dynavoice Challenger Sub 12 EX aktiv subwoofer, ek 2-pack

8980 kr / 7998 kr
Du sparar 982 kr
Artnr: SETSUB12PKT3
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Dynavoice Challenger Sub 12 EX aktiv subwoofer, ek 2-pack

Produktinformation

Dubbelt så bra! 2-pack av den kraftfulla och välspelande Challenger Sub12 EX från Dynavoice.


Dynavoice Challenger Sub 12 EX är en aktiv subwoofer som förser både musiken och hemmabion med rejäla kraftresurser i det mest lågfrekventa området. Och du kommer sitta i soffan med ett brett leende! Med ett effektivt 12" element och en sluten lådkonstruktion spelar basen även grymt för både musik och film - tight, följsamt och dynamiskt. En värdig storebror till den omtyckta Sub 10!

 • Aktiv subwoofer i en sluten låda
 • Långslagigt och effektivt 12" element
 • Slutsteg på 180 Watt RMS
 • Det perfekta bas-tillskottet till seriens golvhögtalare M-85/M-105

Ett välkommet tillskott och utökning av Challenger-familjen
I samband med att Dynavoice återlanserade de rejält bestyckade golvhögtalarna Challenger M-85, så valde man även att släppa en ny bomb på marknaden. Numer har serien fått en större aktiv subwoofer, som garanterat kommer att bli en säljsuccé.

Tanken och anledningen bakom detta var att man kände att den mindre baslådan Challenger Sub 10 inte riktigt räckte till in på mållinjen tillsammans med seriens största golvmodell Challenger M-105. Något man förstår då basen har ett 10" element och golvhögtalarna dubbla av samma storlek.
Samtidigt var steget rent prismässigt upp till den fristående Thunder T-12 för stort för vissa, där Thunder-basen rent prestandamässigt mer är i klass med den mest påkostade Definition-serien.
Det är här som Challenger Sub 12 kommer in perfekt i handlingen och kommer att bli en ypperlig sparringpartner till golvmodellerna M-85 och M-105, men givetvis även till M-65 för de som önskar maximalt med bas och/eller har ett större rum.

Slutsteget som sitter i Sub 12 är detsamma som i lillebror. Skillnaden ligger i att elementet i storebror är effektivare (högre känslighet) och kan därmed spela högre, samt så bidrar den lite större lådan till att frekvensomfånget utökas ytterligare i djupbasen. Kvar är den slutna principen, vilket ger en taktfast och snygg återgivning. 
På baksidan finner man rattar för volymregleringen samt inställning av den variabla delningsfrekvensen mellan 40 till 180 Hz. Likaså finnes en fasvippa, samt ett reglage för on/auto/off. En smart funktion är att ställa basen på "auto" då den per automatik hoppar igång när en signal detekteras, och när man slutat spela så går steget i standby efter ca 15 minuter.

Varför två basar?
Genom att använda två baslådor i rummet - vanligtvis placerade i ett varsitt fronthörn - så jämnar man ut rummets rumsnoder. Ska vi prata lite nördigt, så är frekvensresponsen aldrig helt jämn. Man kan få en förstärkning vid 65 Hz, men en dipp vid 45 Hz. Ställer man en till baslåda i motsatt hörn i rummet så blir rumsnoderna jämnare i hela basregistret. Detta ger en bättre balans i återgivningen och likaså en mer sömlös övergång till stereohögtalarna med en större känsla att basarna försvinner från ljudbilden. Dubbelt så bra - skulle man kunna säga - för skillnaden är rätt uppenbar! • Subwoofers: 2 st. Dynavoice Challenger Sub 12 EX aktiv subwoofer, ek (Artnr. 990SUB12O)
 • Specifikationer

  Konstruktion:Aktiv subwoofer, sluten låda
  Variabel delningsfrekvens:40 - 180 Hz
  Bestyckning:12 tum
  Förstärkareffekt:250 Watt peak, 180 Watt RMS
  Frekvensomfång:25 - 180 Hz
  Anslutning:Stereo RCA in, LFE in, Högnivå in
  Färg:Trä
  Mått:415 x 415 x 415 mm (B x H x D)
  Vikt:18.9 kg

  Rekommenderade tillbehör

  Dynavoice Challenger M-85 EX v.4 golvhögtalare, svart par
  M-85 är tillbaka och bä...
  3990 kr (5990 kr)
  Supra Sublink-RCA subwooferkabel, vit
  Lågnivåkabel för i...
  310 kr (350 kr)

  Du har nyligen tittat på

  Produkter relaterad till din historik

  Dynavoice Challenger M-85 EX v.4 golvhögtalare, svart par
  M-85 är tillbaka och bättre än någonsi...
  3990 kr (ord. 5990 kr)
  Sonic Design SD-fötter 4-pack, 12-28 kg för subwoofer/centerhögtalare
  Med SD-fötterna uppnås en kraftig minskning av l...
  125 kr

  Snabba leveranser

  Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
  (gäller ej leverans med pall)

  Vi har nöjda kunder

  Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

  Vi kan det vi säljer

  Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.