Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A Atlas Cables | Kablar & kontakter | Ljudf
Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A i gruppen Kablar & kontakter / Nätkablar hos Ljudfokus.se (EOSU116A)

Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A

Längd: 
Antal: 
Artnr: EOSU116A
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A
Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A
Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A
Atlas Eos Superior jordad nätkabel 16A

Produktinformation

Atlas Eos Superior är skottarnas flaggskepp och en av marknadens absoluta bästa nätkablar, här med den mindre vanliga och jordade C-19 apparatkontakten - som främst sitter på stora slutsteg. Kabeln är uppbyggd av ledare med den en-kristalliga och ultrarena OCC-koppar, med en dimension på hela 4 mm². Deras dd-teknik (dual drain) ger en 100 % stark skärmning genom lager av kopparfläta och mylar, en otroligt viktig detalj i en nätkabel för att eliminera yttre störningar. Här finner även deras egna kontakter med silverpläterade ledardelar. Atlas har skapat en referenssättande nätkabel som sätter sin prägel på marknaden - avsedd för de bästa High End-systemen!

  • Nätkabel byggd med OCC-kopparleddare som hanterar upp till 20 Ampere
  • Behandlad PVC-isolering med en snygg strumpa över
  • DD-skärmning (Dual Drain) ger en extremt effektiv skärmning
  • Precisionstillverkade kontakter med silverpläterade ledardelar för minimal resistans
  • Diameter: 15 mm
  • Kapacitans: 195.09 pF/m
  • Induktans: 0.377 µH/m
  • Resistans: 0.0050 Ω/m

OBS!
Notera att den här kabeln har en C19-kontakt för apparatänden. Denna är mindre vanlig och sitter främst enbart på marknadens mest effektglada slutsteg eller strömrenare vars totala uttag överstiger 10A.

Atlas Cables
Atlas har på kort tid satt sin prägel på marknaden och blivit en av de mest respekterade aktörerna inom kabeltillverkning, mycket tack vare deras rationella och ingenjörsmässiga sätt att skapa maximal prestanda för varje prisklass och kabeltyp. Man lämnar ingenting åt slumpen och allt ska gå att verifiera. Till skillnad från många andra kabeltillverkare så tar man inte in några färdiga lösningar utan utvecklar praktiskt taget allting själva i sin fabrik i Kilmarnock, Ayrshire i västra Skottland.
På deras hemsida får man en lättöverskådlig presentation och kan djupdyka med principerna och läsa om grundläggande tekniska egenskaper och fulllständiga elektriska specifikationer för varje kabelmodell. Man har tagit emot en uppsjö rosade tester och utmärkelser.
Faktum är att deras expertis och pålitlighet också har gjort dem till en respekterad partner för namnkunniga tillverkare, vars kablar under OEM-tillverkas av Atlas.

Vikten av en effektiv skärmning
När vi kommer till skärmningen så lägger Atlas in en extra växel jämfört med andra konkurrenter. En skärm måste alltid anslutas korrekt för att göra sitt jobb. Många kabeltillverkare väljer att lägga en skärm utanpå ledarna utan att ansluta den. Effekten är att skärmen då likt en antenn leder in mer störningar än om kabeln inte hade en skärm alls. Nivåerna kan vara så stora som 10-100 gånger mer störningar. Atlas väljer att på sina digitala coaxialkablar att ansluta skärmen i båda ändar, eller enbart i givaränden på de asymmetriska, vilket gör att de då också blir riktade (man följer texten på kabeln). Detta ger ett mer effektivt skydd från hemmets alla störkällor och är egentligen något som alla seriöst konstruerade lågnivåkablar skall ha, oavsett pris. I en Atlas-kabel så består skärmen alltid av såväl folie samt minst en flätad skärm utanpå.

Men att skärma en kabel ordentligt är relativt enkelt. Desto större utmaning ligger i att bibehålla skämens integritet även när den termineras till kontakten. I sina finare modeller har Atlas därför introducerat en teknik man kallar "dual drain", förkortat "DD", som har dubbla skärmanslutningar och som också ger ett minimum av komprimering av skärmen. På så vis får man ett 360 graders skydd hela vägen, något som missas i de flesta vanliga kablar.
På toppmodellerna har man utvecklat Grun-tekniken, som har ett system så att man kan koppla kabelns skärm till en extern jord, som i elektronikapparatens chassi eller jord i vägguttaget. Detta innebär att skärmens små störningar inte tillåts komma in i apparatens jordplan, samtidigt som skärmningen kan göras fullständigt kompromisslös.

Skottska Atlas Cables har snabbt skapat sig ett respekterat namn för sina prisvärda och innovativa kablar med tillbehör, helt egenutvecklade i fabriken i Kilmarnock.

Specifikationer

Typ: Färdigterminerade

Rekommenderade tillbehör

Supra MD-01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Nätfilter som tar bort liksp...
3490 kr

Du har nyligen tittat på

Atlas Ascent S/PDIF Ultra coaxialkabel
Storebror till Hyper DD av Atlas ...
fr. 2248 kr
Atlas Mavros S/PDIF Ultra coaxialkabel
Steget efter Ascent och flaggskep...
fr. 3048 kr

Produkter relaterad till din historik

Supra MD-01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Nätfilter som tar bort likspänning (DC) som inte...
3490 kr

Tillbehör

Supra MD-01 MK3.1, DC-Blocker med 16A IEC-brunn
Nätfilter som tar bort likspänning (DC) som inte...
3490 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.