Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare Arcam | Förstärkare | Ljudfokus.se
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare i gruppen Förstärkare / Hembioförstärkare hos Ljudfokus.se (102FMJAVR850)

Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare

62890 kr
Artnr: 102FMJAVR850
0 Omdömen
Lagerstatus:
Leveranstid:
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare
Arcam FMJ AVR850 hembioförstärkare

Produktinformation

Arcam FMJ AVR850 är en maffig och välljudande bioförstärkare med Dirac-kalibrering och stöd för Dolby Atmos 7.1.4 (via externt slusteg). Modellen bygger på ett arv där man har ett rykte kring sig att bygga bland de bästa bioförstärkarna på marknaden. Deras klass G-slutsteg ger mängder med effekt till högtalarna och uppbyggnaden är baserad kring selekterade komponenter i alla steg. Precis som prislappen indikerar så är detta något alldeles speciellt - med en ljudkvalitet som bräcker det mesta!

  • Hembioförstärkare med 7x100 Watt i 8 Ohm (alla kanaler i drift samtidigt, 1 kHz, 0.2 % THD)
  • Cirrus Logic CS42528 DAC-chip 
  • Dirac Live mät-EQ högtalarkalibrering
  • Kan processera Dolby Atmos 7.1.4 (externt 4-kanals slutsteg behövs för detta)
  • Kan styras via Ethernet, RS-232 eller IR-kontroll
  • HDMI med stöd för 4K, HDR och HDCP2.2
  • Spotify Connect (nätverk konfigureras via kabel, ej trådlöst)

Brittiska Arcam har bevisat sin stora och breda kunskap ännu en gång med sitt flaggskepp av bioförstärkare - AVR850. I klassiskt manér så erbjuder man inte alla funktioner som japanska bolag, utan här finner vi det mest grundläggande där man lagt sitt fulla fokus på ljudkvaliteten. Och det är väl det som är den viktigaste och mest avgörande faktorn i en förstärkare!?!
Man bygger på ett arv där AVR300 på tidigt 2000-tal satte sin prägel på marknaden. Modellen var bantat på funktioner och erbjöd i grunden det mest funktionella, men det var få konkurrenter - om ens någon - som slog förstärkaren på fingrarna när det pratades om ren och skär ljudkvalitet! 

I uppbyggnaden av nätdelen finner vi en rejält tilltagen transformator och deras klass G-förstärkartyp, vilket är en speciell design med switchande nätdelar och där förstärkaren arbetar i ren klass A de första Watten för högsta möjliga ljudkvalitet. När volymen går upp så går signalen över till nästa nätdel, som tar över med riktiga låga distorsionsvärden.
Uteffekten är angedd till 7x100 Watt i 8 Ohm, och då har man faktiskt mätt med alla kanalerna i drift samtidigt (1 kHz, 0.2 % THD). Uteffekten i 4 Ohm är angedd till hela 180 Watt/kanal. 

Dirac
AVR850 har stöd för Dolby Atmos 7.1.4 och DTS:X, och vill man bygga ut med detta så behöver det ett externt slutsteg. Arcam själva har ett fyr-kanaligt slutsteg, vilket innebär att man då totalt har elva förstärkarkanaler för sitt biosystem. 
Dessutom kan hela systemet kalibreras via det svenska mätsystemet Dirac, som av många anses vara bland den bästa och mest exakta rumskorrigeringen i hela världen.
När AVR850 lanserades på marknaden så kunde Dirac endast genomföra grundläggande inställningar för främre och bakre height-kanalerna, men numer möjliggörs för första gången att även takkanalerna fullt ut optimeras akustiskt, med full rumskorrigering i frekvens, fas och impuls.

Dirac kan justera allt från fas och impulsrespons till frekvenssvar för hela audioområdet, och inte bara i basen som många gör. Men Dirac kan även optimera resultatet oavsett om man har endast en favoritposition eller en hel biograf med ett stort antal platser. Genom att mäta på nio strategiska punkter kan den nämligen ge bättre ljud åt alla i vardagstumssoffan, eller för såväl första som tredje raden i det dedikerade biorummet. Dirac följer med andra ord såväl ditt rum som dina förutsättningar! Justeringarna skapar heller inte de annars så typiska problem och artefakter man finner andra lösningar, utan hanterar ljudet med yttersta varsamhet och precision. Det är alla dessa fördelar som sammantaget möjliggör Diracs unika förmåga att trolla bort rummets påverkan och verkligen frigöra högtalarnas potential för såväl surround som tvåkanal.

Arvet lever vidare
Oavsett hur fina processorer, mätkalibreringar m.m. man monterar i en förstärkare, så måste givetvis i botten av allt förstärkarens grundkonstruktion vara av högsta klass. Arcam är världskända för att tillverka flerkanalsprodukter för de allra mest kräsna av entusiaster, men också för referensbruk inom film- och musikproduktion. Den senaste generationen av FMJ AVR-modellerna är därför - funktionerna oaktat - också de bästa receivrar man någonsin gjort. Förklaringen ligger i det största utvecklingsprojektet Arcam åtog sig runt år 2005, där syftet var att bygga den ultimata förstärkaren.
Projektet utmynnade i vad vissa anser är den bästa tvåkanalsförstärkare som någonsin byggts - FMJ A49. En smått kompromisslös konstruktion utan prisrestriktioner i åtanke, som har såväl deras klass G-teknik i sin slutgiltiga form, samt ett unikt och ultratyst försteg. Allt fullt balanserat och nog med effekt att driva vad som helst!

De kunskaper man uppnådde tack vare detta har sedan spritt sig vidare till alla efterföljande produkter och tagit Arcams alla förstärkare till en helt ny nivå. Så också de nya AVR-modellerna, som faktiskt har teknik från FMJ A49 i förstegsdelen, men också klass G-teknik i slutstegen.

Genom sin mest avancerade processorplattform någonsin, med upp till 11.2 kanaler av Dolby Atmos och DTS:X, förkrossande bra rumskorrigering, delikata ljudprestanda för även de mest kräsna audiofiler samt slutsteg som spelar såväl renare som mer kraftfullt, har Arcam verkliga vinnarkort på handen.
De nya videokretsarna är utvecklade i samarbete med Panasonics bilddivision för att klara full 4k60p på alla in- och utgångar, integration med kontrollsystem över såväl IP som RS-232, och inte minst Arcams 5-årsgaranti!


"Det är när vi byter till Blu-ray och slår på det Dirac-kalibrerade läget det händer grejer på riktigt. Det maffiga omslutande ljudet tar ett steg tillbaka. Högtalarna liksom försvinner. Med Dirac Live sitter allt plötsligt klockrent placerat i ljudfönstret. Ska vi sammanfatta är det bara att konstatera att Arcam AVR850 är den bästa integrerade bioförstärkaren på marknaden just nu, med ett närmast oöverträffat bioljud"
Hemmabio

"To sum up, if you need a Dolby Atmos/DTS:X AV receiver, and you want the best around, this is most probably it. Arcam has made a smart move teaming up with Dirac instead of less-potent EQ systems; and with its stunning Class G power amps, Arcam's sonic know-how and futureproofed HDMI stage, this is a scintillating home cinema upgrade"
Home Cinema Choice med stämpeln "Reference Class"


Du har nyligen tittat på

Arcam FMJ AVR390 hembioförstärkare
Maffig och välljudande biof&...
19990 kr (27890 kr)
Arcam Mini Blink, Bluethooth-mottagare
En rosad och prisbelönt Blue...
1490 kr
Arcam SA30 förstärkare med DAC & Dirac EQ
Flaggskeppet av stereoförst&...
28490 kr

Produkter relaterad till din historik

System One Banankontakter med BFA-rör, 4-pack
Banankontakter i 4-pack från System One! 
98 kr
Real Cable BW-OFC400R terminerad bi-wire högtalarkabel, 2x3 meter
Högtalarkabel uppbyggnad med TDC-tekniken och Hollow ...
2800 kr

Snabba leveranser

Vi jobbar hårt för att du ska få ditt paket så snabbt som möjligt. Alltid fraktfritt vid order över 2500kr.
(gäller ej leverans med pall)

Vi har nöjda kunder

Vårt mål är att sätta ett leende på läpparna och välljud i öronen på alla våra kunder. Vi nöjer oss bara med nöjda kunder!  

Vi kan det vi säljer

Vi har varit i branschen i över 30 år, och vårt mål har alltid varit bättre ljud för mindre pengar.